16. poglavlje

674 38 8
                                    


U sred noći me je probudio glasan vrisak. Uspravila sam se u krevetu i zbunjeno i prestrašeno gledala po sobi. Sanjala sam? Jesam li to bila ja? Uzela sam mobitel i shvatila da je tri sata ujutro. Odmahnula sam glavom i vratila mobitel na noćni ormarić kada se začuo još jači vrisak i nešto se razbilo. Louis? Brzo sam zbacila pokrivač sa sebe i krenula prema njegovoj sobi. Oči su mu bile zatvorene i bacao se po krevetu. Kosa mu je bila slijepljena od znoja. Počeo je vikati nešto i meni se srce slomilo kada sam ga vidjela takvog. Došla sam do njega i počela ga buditi.

„Louis, probudi se." Tresla sam ga za ramena, ali su mu oči i dalje bile zatvorene. Protresla sam ga malo jače i počela glasnije pričati kako bi me čuo.

„probudi se, molim te." Odjednom je naglo otvorio oči i uspravio se u krevetu. Oči su mu bile tamne, a disanje ubrzano. Par trenutaka je pogledom prelazio po sobi, a onda se zaustavio na meni. Ispustio je bolni jecaj i mislila sam da će se svaki trenutak rasplakati. Zatvorio je oči i duboko disao kako bi smirio disanje, a onda me opet pogledao. Oči su mu sada bile nijansu plavije, ali su i dalje krile bol i strah.

„jesi li dobro?" pitala sam zabrinuto. Nije ništa odgovorio nego me je samo privukao u zagrljaj i snažno me zagrlio. Tresao se u mom zagrljaju. Oh, Louis. Što te je tako prestrašilo i povrijedilo?

„ostani uz mene, molim te. Trebam te."

„ne idem nikuda. Tu sam, Louis", rekla sam tiho i počela nježno prelaziti rukama po njegovim leđima. Disanje mu se usporio i prestao se tresti. Sada je bio malo mirniji. Odmaknula sam se i pogledala ga. Maknula sam jedan zalutali pramen njegove kose s čela i nježno ga pomazila po licu. Još uvijek je izgledao prestrašeno, a i bio je iscrpljen. Bila sam jako zabrinuta za njega i stvarno me je zanimalo što je to tako sanjao da se ovako prestrašio i uznemirio. Odlučila sam ga pitati, ali ne sada potreban mu je san i odmor.

„hajde lezi idemo na spavanje."

„ostat ćeš sa mnom večeras?"

„naravno", rekla sam i uputila mu blagi osmijeh. On je legao nazad u krevet pa sam se ja ustala i zaobišla razbijenu čašu na podu, a onda legla na drugu stranu kreveta. Bila sam malo udaljena od njega jer nisam znala što bih napravila. Nisam znala smijem li mu se približiti. Louis me je pogledao i namrštio se, a onda me je privukao bliže sebi. Stavila sam glavu na njegovo rame dok je on ovio svoje ruke oko mog struka. Jednu svoju nogu sam prebacila preko njega i malo se udobnije smjestila. Louis me je poljubio u kosu i malo me snažnije zagrlio. Malo je čudno što spavam s njime u istom krevetu, a poznam ga nešto više od dva mjeseca. Ali nije me briga. Zaljubljena sam u njega i uživam biti ovdje u njegovom zagrljaju. Uživam biti s njime. Louisu se disanje usporilo pa sam pogledala u njega i shvatila da spava. Lice mu je sada bilo mirnije i spokojnije. Otisnula sam maleni poljubac u njegovu bradu i zatvorila oči. Ubrzo sam i ja utonula u san.

***

U jutro sam se probudila sama u krevetu. Gledala sam po sobi ne bih li ga negdje ugledala, ali ga nije bilo. U misli mi se odmah uvukao prizor njega kako se baca po krevetu i nešto viče. Nisam ga mogla ništa razumjeti. Bila sam i sama previše uplašena kada sam ga vidjela takvog. Stalno je prolazio desnom rukom po lijevom zapešću kao da je htio nešto skinuti. Želim ga pitati nešto više o tome i nadam se da će mi reći. Voljela bih mu pomoći. Svezala sam kosu u rep, a onda se na brzinu umila i oprala zube. Laganim korakom sam krenula prema kuhinji odakle se širio prekrasan miris palačinki. Želudac mi se odjednom oglasio i tek sam sada shvatila koliko sam gladna. Zatekla sam Louisa za štednjakom kako stručno okreće palačinke. Zastala sam par koraka od njega i samo ga promatrala. Još uvijek je bio u pidžami. Ruke su mu se zatezale svaki puta kada bi okretao palačinke. Zagrizla sam donju usnicu i nesvjesno udahnula na što se on odmah okrenuo i pogledao me. Raširio je svoje oči i počeo me zadivljeno odmjeravati. Još uvijek sam bila u njegovoj majici koja mi je dosezala do pola bedara, a bokserice koje mi je dao sam još jučer skinula jer su mi nekako smetale. Obukla sam svoje donje rublje koje je bilo čisto. Sigurna sam da ga je Louis oprao. Igrala sam se s krajem majice dok me je on intezivno odmjeravao.

Destiny /L.T./Where stories live. Discover now