5. poglavlje

620 41 0
                                    

Nakon četiri dana putovanja napokon smo stigli u Miami. Promijenili smo tri grada. U Detroitu sam prodala auto jer znam da ima uređaj za praćenje i kupila drugi. Tako smo sakrili naše tragove i Adam nas neće tako brzo naći. Skrivat ćemo se i u Miamiu neko vrijeme da nas neki bratov poznanik ne bi vidio. Liam je parkirao ispred plaže i oboje smo izletili iz auta. Udahnula sam zrak koji mi je tako jako nedostajao. Izula sam starke i stala bosim stopalima na vrući pijesak. Zatvorila sam oči i nasmiješila se. Napokon slobodna, napokon daleko od brata. Osjetila sam Liama pokraj sebe i pogledala sam u njega. Pogledao je u mene s velikim smiješkom na licu, a onda me je odjednom uhvatio i prebacio me preko ramena. Počeo je trčati, a onda me svom snagom bacio u ocean. Kada sam izronila počela sam kašljati, a on se pokraj mene smijao.

„idiote! Moga si to nježnije napraviti."

„gdje je tu zabava." Prasnula sam u smijeh. Bila je sredina sedmog mjeseca i ocean je bio osvježavajući. Liam je počeo leđno plivati i glasno pjevati temu iz Prijatelja. Bilo je deset sati ujutro i bilo je ljudi na plaži i oni koji su bili u blizini nas zbunjeno i iznenađeno su nas gledali jer smo bili jedine budale koje se kupaju u odjeći.

„Liam idemo jako sam gladna." Vikala sam jer je bio poprilično udaljen od mene. Ja sam izašla van i cijedila majicu koja je bila na meni dok je Liam sporo plivao do obale. Zakolutala sam očima i nasmiješila se, a onda otišla do auta. Ja sam bila u kratkoj ljetnoj majici i kratkim hlačama dok je Liam bio obučen u traperice i čizme koje nikad ne skida. Nasmijala sam kad sam ga vidjela kako se sporo kreće do mene. Na pola puta je odustao i skinuo čizme, a odmah za njima i traperice pa je ostao samo u boksericama. Par cura koje su bile u blizini uživale su u predstavi.

„pružaš ljudima besplatan striptiz?" pitala sam kada je napokon došao do mene. Okrenuo se oko sebe i vidio da ga cure još uvijek zadivljeno gledaju, a onda se zadovoljno nacerio.

„zato što imaju što vidjeti." Pokazao je na sebe i namignuo mi, a onda obukao suhu majicu i hlače. Uputili smo se prema najbližem hotelu i prijavili se u njega. Cura na recepciji je zbunjeno gledala u mene jer sam bila sva mokra, ali se nisam obazirala na to. Zgrabila sam svoje ključeve i krenula prema dizalima. Uskoro mi se i Liam pridružio pa smo zajedno krenuli na treći kat. Ja sam ušla u svoju, a on u svoju sobu. Brzo sam skinula sve sa sebe i stala pod tuš. Pustila sam malo hladniju vodu jer je vani bilo jako vruće, a meni je bilo potrebno osvježenje. Za sada ćemo Liam i ja ostati u hotelu jer ne želimo ništa riskirati, a kasnije ćemo pronaći neki stan. Naravno prijavili smo se pod lažnim imenima. Izašla sam iz tuš kabine, osušila se, a onda se obukla. Na brzinu sam osušila kosu i svezala ju u visoki rep. Otvorila sam vrata svoje sobe taman kad je Liam htio kucati na moja vrata.

„baš lijepo što si tu, umirem od gladi." Povukla sam ga za ruku i ubrzo smo se našli u predvorju hotela. Krenuli smo prema restoranu hotela i sjeli u najudaljeniji kut u restoranu. Konobaru smo rekli svoju narudžbu i on je otišao.

„nedostaju mi Kevinovi slavni palačinci." Nasmiješila sam se prisjećajući se Kevinovih palačinki s tajnim sastojkom koje je uvijek pravio samo za mene.

„znaš da smo mogli otići i tamo."

„znam, ali za sada nećemo ići nikuda samo u potragu za stanom. Najbolje je da izbjegavamo stari kvart. Barem za sada."

„Sam će biti jako ljut ako sazna da smo ovdje, a nismo mu se javili." rekao je Liam. Konobar je donio našu narudžbu pa sam čekala da on ode kako bih mu odgovorila. Promrmljala sam tiho hvala i on je otišao.

„znam da hoće, ali znam i da će shvatiti u kakvoj smo situaciji."

„imaš pravo." Kimnula sam glavom i navalila na svoje jelo dok se Liam smijao preko puta mene. „što je? Pa gladna sam!" rekla sam punih usta na što je Liam podignuo ruke u zrak i počeo jesti. Nakon jela smo krenuli u malu šetnju, ali smo izbjegavali naš kvart gdje nas svi poznaju. Krenuli smo pogledati prvi stan kad se netko jako zabio u mene.

Destiny /L.T./Where stories live. Discover now