Klestění

97 9 8
                                    

Co je to Klestění?

V určitý den, většinou je to úterý nebo pátek, se sejde celá škola v hale internátu (nebo před internátem) a profesoři nás rozdělují do skupin. V jedné skupince je většinou něco kolem 20 osob z různého ročníku. Každá skupina má jinou část lesa, ve které sbíráme klestí, suché větve a taháme to na hromady. Pokud chceme, můžeme se rozdělit ještě na menší skupinky, aby nám to šlo rychleji.

Takhle to dělají všechny světy, kromě kentaurů (lenoši). Je to docela pruda, ale někdy se může stát i něco zábavného. Pracujeme dopoledne, pak se po ročnících chodí do jídelny na oběd, nebo máme třeba sendviče, hodinovou pauzu a pak se pracuje dál.

Navečer vozíme hromady na školní dvůr, udělá se velká hranice (některé dívky připravují vatru na zapálení), ta se zapálí a každý si může opéct např jablko, topinku, špekáčky... kdo si co vybere. Zpíváme (nebo se o to snažíme), hrajeme i různé hry, například Heroes nebo jiné táborové hry. Je to hodně super a je to skvělé zakončení dne či týdne. Jsou tam i zvířata a to je snad jediná chvíle, kdy jim hulákající studenti nevadí. Dá se říct, že se to podobá táborákům (podle mě).

Mohou se stát i vtipné zážitky. Káju, Terku a Lisu například pronásledoval naštvaný divočák, mě s Marcem a Dominikem hodně poštípali mravenci, na Sandru s Andreou útočily naštvané veverky oříškama, nebo celou naši třídu pořádně prohnalo stádo divočáků. Tomáš si spálil na prach svou topinku, Dominik převrhl nechtíc kbelík s vodou a částečně tak uhasil oheň, Jack si málem u ohně sežehl křídlo, a další a další vtipné zážitky. Naštěstí, když je to v úterý, se druhý den nijak moc neučíme nebo nepíšeme testy, protože jsme se nemohli moc připravit, spát se chodí až v 22:00 (s večerkou) nebo v létě déle (23:00 nebo 23:30).

✔Sářin vílí život ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat