První den ve vílí škole

189 21 2
                                    

2. září

Dneska byla poprvé škola a bylo to vážně super.

Budíček na internátě, kde jsem přes celý týden, byl v 7:00. Radostí jsem vyskočila s postele, až jsem křídlem málem shodila vázu květin na stole. Oblékla jsem se do bílého trika s krátkým rukávem s červeným nápisem I ♥ YOU, černých legín se třpytivými kamínky a riflové sukně. Udělaly jsme si se Sandrou navzájem copy a pak jsme běžely do jídelny na snídani.

Po snídani jsem si vyčistila zuby, umyla obličej, vzala si tašku přes rameno, kde jsem měla blok a penál, a šla jsem do společenské místnosti, kde už byla většina třídy. Je nás celkem jenom 17 - 8 holek a 9 kluků, a to samé v Béčku. Letos moc nových primánů nebylo, a někteří by měli postupně odcházet do jiných ročníků. To proto, že jsou starší a proměnili se déle. Ale to není podstatné.

Ve škole jsme našli šatnu se skříňkami, dali si tam číselné heslo, které jsme dostali na přijímačkách, a šli hledat třídu. Když jsme došli, ve třídě už byla naše třídní. Jmenuje se Jankeová a je moc milá. Každému z nás se na náhrdelnících objevil motýl podle našich křídel. Učitelka nám řekla, že nám vždy najde to, co budeme hledat, a budeme dostávat upozornění, kde máme v jakou dobu být. Pak jsme si do indexů, což je žákovská knížka středních škol, zapsali hodiny.

V dalších dvou hodinách jsme se seznámili s rozvrhem a s ostatními profesory. A šli jsme se podívat i do učeben, kde se budeme učit. Po vyučování, než jsme šli zpět na intr, nám profesorka přidělila vílí asistentku - malou vílu o velikosti panenky Barbie. Moje se jmenuje Sofie a Sandřina Tersie. Doprovází nás na hodiny a pomáhají nám s přípravou do školy.

Jsem zvědavá, jaký bude můj nový školní rok ve vílím světě.

✔Sářin vílí život ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat