Moje první Vánoce ve vílím světě

116 14 4
                                    

24. prosince

Letos byly ty nejlepší Vánoce a i celý adventní čas. Většinou jsem ho kromě školy trávila s mámou, sestrami, Sandrou nebo jsem na víkendy jezdila za taťkou a bráchou, který má v oblibě trkat mě, když ho naštvu.

Dnešek byl ale ze všeho nejlepší. Ráno jsem vyletěla z postele už v 7:40, protože jsem se musela připravit na vánoční besídku, kterou naše škola připravovala jako každoročně. Naše třída měla zahrát Tichou noc na zobcovou flétnu. Ti starší (tercie a víc) hráli buď na příčné flétny nebo na syrinx, i když na něj většinou hrají fauni. Ale i u nás se na něj učíme hrát, i když až od kvinty.

Po besídce jsme rodičům, známým a všem, co se přišli podívat, rozdali perníčky, které upekl náš školní kroužek Vařečka. Se Sandrou a sestrami jsme se pak vydaly do obchoďáku dokoupit poslední malé dárečky.

Jakmile jsme vstoupily, dýchla na nás atmosféra Vánoc. Kousek ode dveří hráli nějací lidé loutkové divadlo pro děti, na druhé straně někdo připravil divadlo s názvem Vánoce trochu jinak. Bylo to vtipné představení a hodně jsme se nasmáli. U zverimexu stál pejsek oblečený do obleku skřítka a bylo vidět, že se mu ten oblek za nic na světě nelíbí. Ale byl v něm strašně roztomilý.

Cestou zpět jsme se zastavily u prodejny s nápoji, kde se na jaře a v létě podávají chlazené nápoje či míchané drinky (alkoholické i nealkoholické - pro děti) a v zimě horké čaje, horké čokolády či různé kávy. Koupila jsem si oříškovou čokoládu s kousky oříšků a šlehačkou. Bylo to fakt výborné a hodně to zahřálo.

Doma jsem se sestrami pomáhaly chystat bramborový salát, kuřecí řízky, kapra a polévku. Po vaření bylo něco kolem 18 hodiny a my se vydaly na náměstí, kde každoročně zpívá sbor koledy. Byla to moc krásná podívaná.

Později po představení jsme odešly domů. Letos jsme se rozhodli strávit Vánoce i s taťkou a bráchou. Po večeři jsme se odebrali do obýváku. Pod stromečkem již byly připravené dárky. Začali jsme si je rozebírat. Dostala jsem nějaký oblečení, tři knížky, přívěšek na klíče, menší kosmetiku a deodorant. A dárky dostali i moji pískomilové - větší klec a nějaký to jídlo. Po zbytek večera jsem si četla, poslouchali jsme koledy a jedli cukroví. Byly to vážně vydařené Vánoce.

----

Tadá! Nakonec jsem se rozhodla to přidat už teď, zatímco mám čas. Určitě jste nedočkaví, co pro vás mám když vydrží příběh 3 dny pod stovkou. Vydrželo to dva dny, takže nic :P Budete si holt muset počkat :P

Napadlo mě, že pokud budete chtít, tak až dokončím psaní tohoto příběhu, začnu psát sem pokračování - tentokrát bude Sarah ve druhém ročníku, v sekundě. A možná bych psala i třetí část, to ale až později. Ale vše to je jen takový nápad, neříkám že to na 100% napíšu. To bych ale přidávala méně častěji příběh Blue Moon (jehož kapitolu jsem slibovala ale museli jsme uklízet a neměla jsem moc času), přibližně jednou za 3 týdny. Ale nebojte, psát to nepřestanu :) Když jsme u toho, mohla bych tu kapitolu napsat.... no uvidíte sami :D


Dost žvanění, Veselé Vánoce a Šťastý nový rok! :)


✔Sářin vílí život ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat