Bölüm 23

12.1K 634 49
                                    

Multimedya videosu: Bora duran- Yak Beni

****3 Ay Sonra****

Bertan inatçılıkta sınır tanımayan karısının yanına giderken sıkıntılıydı. Ömür, ömrü onu dinlemiyor hala çalışmaya devam ediyordu. Evet belki son ayları değildi ama genç adam onun yorulmasını istemiyordu.

Üstelik sıkıntısı karısının çalışmasından da değildi. Ömür'ün günden güne değişen tavırlarıydı. Genç kadın hırçınlaşmış ve değişmişti. Ve ne kadar kabullenmek istemese de kendi eski halini görüyordu onda ve bu deli gibi korkutuyordu genç adamı.

Halbuki anne baba olacaklarını ilk öğrendiklerinde nasıl da mutlu olmuşlardı. İster istemez bebekleri istemediğini ve tavrının ondan olduğunu düşünüyordu. Ama sonra karısının bebekleriyle olan bağlantısını, onlarla konuşmasını görüyor, duyuyordu ve aklındaki her şey siliniyordu.

Eli kolu bağlı bir çıkmaza sürükleniyor gibiydi.

Bugün genel bir kontrole girecekti sevdiği kadın. Onu ikna edebilmişti sonunda. Hamileliğin getirdiği bir takım sıkıntılar vardı, kusmak iştahsızlık gibi ama Ömür bunları sanki kat be kat yaşıyor gibiydi.

Kendi doktoruna da bunları anlatmış ve oda genel bir kontrole gitmesini önermişti. Tavırları için se birlikte çift terapisine gelmelerinin iyi olacağını belirtmişti.

Ömür önündeki kağıt yığınlarında kaybolmuşken açılan kapısı ile kendine geldi. İçeriye giren Bertan'ı görünce gülümsedi önce, daha sonra neden geldiğini hatırladı ve yüzü düştü. Bertan ise saniye saniye izlediği kadının mimik değişimlerinin farkındaydı.

Sevdiği kadına yaklaştı ve onu kollarının arasına aldıktan sonra öptü alnından kokusunu içine çeke çeke.

Bu kokuda bu kadının sıcaklığında ömrü boyunca yaşayabilirdi.

"Yorma kendini Ömrüm" diyerek bir kez daha dile getirdi şikayetini genç adam.

"İyiyim ben." Diye mırıldandı. Kocasının sıcaklığı ile mayışmıştı. Birde doktora gitmekten korkuyordu. Korkunun verdiği durgunlukta ardı üzerinde. İçten içe hissediyordu bu kadar kötü olmasının ikiz bebeklere hamile olmaktan kaynaklanmadığını.

İkizlerini düşününce kocasına sardığı ellerini çözdü ve karnına sardı. O gün aldıkları haberin şokunu atlattıktan sonra ultrasona girmiş ve ikiz bebekler olduklarını öğrendiklerinde yaşadıkları şoku uzunca bir süre atlatamamış ve idrak edememişlerdi. Bebeklerinin de babası ve amcası gibi olacaklarını düşünmesi mutlu ediyordu kadını.

Bertan karının ellerinin gittiği yönü görünce gülümsedi ve hafifçe eğilerek karısın göbeğinin hizasına geldi. Çocuklarına da uzun bir öpücük verdi Bertan.

Dudaklarını henüz çekmemişken hissettiği darbeyle irkildi. Bu ilk değildi ama alışamamıştı hala genç adam. Ömür de hissettiği darbeyle gülümsedi ama yalancı bir kızgınlıkla söylenmeye başladı.

"Babasının kızı işte ne olacak. Şimdiden belli ediyor kendisini."

Bertan kahkaha attı bu sözle.

"Sen oğlumuzla konuştuğunda ben bir şey demiyorum ama annesi."

Ömür bu sözlerle homurdandı. İkizlerinin babası ve amcası gibi olacaklarından söz etmişken aynı cins değil aynı tip olacaklarından söz ediyordu. Kendi bebekleri bir kız ve bir erkekti.

ÖMÜR "Tamamlandı"Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin