7. Επακόλουθα

115 4 0
                                    

Η Τζία παρακολούθησε τον Ελάιζα να σφάζει τους λυκανθρώπους τον ένα μετά τον άλλο. Ήταν ασταμάτητος. Οι λυκάνθρωποι δεν είχαν εξ αρχής καμιά ελπίδα. Ήταν ανόητοι και μόνο που προσπάθησαν. Η οικογένειά του όμως ήταν άλλο θέμα. Ήταν πανίσχυροι και ο Ελάιζα δεν αντιμετώπιζε μόνο τον αδερφό του αλλά και την μητέρα του επίσης. Όσο σκληρά και να πάλευε, ήταν καταδικασμένος να αποτύχει. Και απέτυχε. Η μητέρα του οδήγησε ένα παλούκι μέσα στην καρδιά του και, με τη βοήθεια του γιού της, τον πήρε μαζί της. Οι κάμερές της είχαν βιντεοσκοπήσει τα πάντα.

Η Τζία ήταν στο καταφύγιό της και έβλεπε τη μαγνητοσκόπηση ξανά και ξανά. Ήταν έξαλλη με τον εαυτό της. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι την είχε πατήσει έτσι. Ήταν πλέον φανερό ότι όλα ήταν μια καλά σχεδιασμένη παγίδα. Οι λυκάνθρωποι, τα παιδιά, ήταν όλοι τους πιόνια στην ίδια σκακιέρα. Πιόνια που μετακινούσε η Έσθερ από σημείο σε σημείο για να πετύχει το σκοπό της. Τους είχε χρησιμοποιήσει όλους για να παγιδεύσει τον Ελάιζα. Και τώρα τον είχε. Να πάρει! Πως είχε φανεί τόσο τυφλή; Πως μπόρεσε να της ξεφύγει κάτι τέτοιο; Ο Ελάιζα υπέφερε και ήταν δικό της το λάθος. Έπρεπε να ξέρει καλύτερα. Έπρεπε να ήταν πιο προσεκτική. Όπως και να 'χει, δεν είχε σημασία τώρα. Ότι είχε συμβεί, είχε συμβεί. Δεν είχε νόημα να βασανίζεται από πράγματα που δεν μπορούσαν να αλλάξουν. Ο Ελάιζα είχε φυλακιστεί. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να το αλλάξει αυτό. Έπρεπε να συγκεντρωθεί στη διάσωσή του αντίθετα. Μια διάσωση που έπρεπε να είχε ήδη γίνει.

Ακολούθησε το μονοπάτι που πήρε η Έσθερ μέσω των καμερών της, εναλλάσσοντας τη μαγνητοσκόπηση από τη μία εικόνα στην άλλη, παρακολουθώντας τη να κινείται μέχρι που δεν είχε τίποτα για να δει. Η όρασή της ήταν περιορισμένη. Οι κάμερες που είχε τοποθετήσει κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αλλά όχι ολόκληρη την πόλη. Υπήρχαν ακόμα περιοχές στην οποίες δεν είχε μάτια για να δει. Και σε ένα από αυτά τα μέρη βρισκόταν και ο Ελάιζα.

Η Τζία έκλεισε τη μαγνητοσκόπηση και μπήκε στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών. Ήλπιζε πως η Έσθερ δεν είχε σκεφτεί να ξεφορτωθεί το τηλέφωνο του Ελάιζα. Ήταν μια μάγισσα χιλίων χρόνων άλλωστε. Τι στο διάολο γνώριζε αυτή από τεχνολογία; Τίποτα το πιθανότερο. Η Τζία ήταν σίγουρη για αυτό. Και όπου η Έσθερ ήταν ανεπαρκείς η ίδια αρίστευε.

Η Τζία κατάφερε να εντοπίσει το σήμα από το κινητό του Ελάιζα και να το ακολουθήσει πίσω στην πηγή του. Το σήμα ερχόταν από μια απομονωμένη περιοχή λίγο πιο έξω από την πόλη αλλά δεν γνώριζε την ακριβή τοποθεσία του. Υπήρχε ακόμα μια αρκετά μεγάλη περιοχή την οποία θα έπρεπε να ψάξει μόλις έφτανε εκεί.

Αναγέννηση (Rising from the ashes: Greek Translation)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα