8. BÖLÜM

4.1K 307 19
                                    

-DÜZENLENDİ-

~Keyifli Okumalar~

BÖLÜM-8 "İzmir"

Annemle konuşmamın ardından bir ay geçmişti. Çok düşünmüştüm. Konuşmalarımızı Asel' e de anlatmıştım. O da benimle aynı fikirdeydi. Büyüdün demişti. Artık eski Rengin yok demişti. Bende hem benim düşüncelerimle aynı olduğu için hem de beni cesaretlendirdiği için şuan İzmir yolundaydık. Bütün eşyalarımız bizden önce İzmir' e gitmişti ve şimdi de biz gidiyorduk. Arabalarımız kalmasın diye ikimizde kendi arabalarımızla gidiyorduk. Aselle bir karara varmıştık. Oraya gittiğimizde kendimize bir ev tutacak ve yine ikimiz kalacaktık. Böylesi daha iyiydi. Yıllardır alışmıştık birbirimize.

Sevdiğim bir müzik çalmaya başlayınca radyonun sesini yükselttim.

Demet Sağıroğlu- Arnavut Kaldırımı.

Bende eşlik ederek yoluma devam ettim. Sabahın köründe çıkmıştık yola. Uykum vardı biraz. Asel'i aramaya karar verdim. İkinci çalışta açan Aselle konuşmaya başladım.

"Canım, mola verelim mi biraz? Benim uykum var ki seninde gelmiştir kesin, dinleniriz. Ha ne dersin ?"

"Tamam tatlım gördüğün ilk restorantta dur bir şeyler yiyelim."

"Tamam. Hadi görüşürüz." deyip telefonu kapattım. Biraz ilerledikten sonra yol kenarında gördüğüm restorantla sinyalimi yakıp oraya giriş yaptım. Dikiz aynasından arkaya baktığımda Asel'in de geldiğini gördüm. İyi bari beni kaçırmamıştı. Boş olan yere park ettiğimde arabadan telefonumu ve çantamı alıp indim. Bu sırada Asel'de arabasını park etmişti.

"Hadi girelim kurt gibi acıktım." Benzetmesine gülerek restorantın giriş kapısına doğru yöneldim.

"Bende acıktım ve uykum var. Biraz senin dizlerine yatıp uyurum olur mu?"

"Olur olur, dinlenirsin biraz." Gülüp içeri girdim. Boş yer bakınmaya başladım. Genç bir garson gelip bizi boş bir masaya yöneltti. Oturduğumuz da beş dakika sonra menü geldi. Ben salata sipariş verip telefonumla ilgilenmeye başladım.
Asel'de siparişini verdikten sonra etrafına bakınmaya başladı. Gözü aç arkadaşım benim. Kendi kendime güldüm.

"N'oldu niye gülüyorsun bakalım?"

"Şurada ki yakışıklı erkek sana bakıyorda ona güldüm. Taliplerin çoğalıyor ha."  diyerek kıkırdadım.

"Ne.. Nerde.. Saçım güzel mi? Sana diyorum beni dinliyor musun sen?"
Bu sefer sesli gülmemi engelleyemedim.

"Sadece şaka yapmıştım. Merak etme taliplerini İzmir'de aramaya devam edeceğiz." Üzgün suratına bakarak sırtını sıvazladım.

"Bende şu karşıdaki yakışıklı zannetmiştim." diyip dudaklarını büzdü. Karşıdaki adama baktığımda gerçekten yakışıklı olduğunu gördüm. Aselle'de çok yakışırlardı aslın... Ay ne düşünüyorum ya. Yolda gördüğüm adamla Asel'in uyumunu ölçüyorum tövbe tövbe.

Siparişimiz geldiğinde garsona teşekkür edip yemeğimizi yemeye başlamıştık. Ara sıra Asel'e baktığımda karşıdaki yakışıklı adama baktığını görüyordum. Gözümden kaçmamıştı.Kolumla omzunu dürtüp bana bakmasını sağladım. "Ne o adamda gözün kaldı." Muzip bir ifadeyle sırıttım. Bana gözlerini devirip yemeğine geri döndü. Sorum havada asılı kalmıştı ya neyse.

Normalde benim değişik bir ruh halinde olmam gerekiyordu. Fakat kendimi kandırıyorum galiba. Acılarımı dışa vurmaktan sıkılmıştım. Ki zaten vurmayalı baya bir zaman olmuştu. Annemden onun temelli döneceğini duyduğumda tuhaf olmuştum. Ona nasıl davranacağımı bilmiyordum. Büyük ihtimal onu tanımamazlıktan gelirdim. O kesinlikle öyle ister. Değiştiğine kalıbımı basabilirim. Bir sevgilisi bile olabilir. Vardır da zaten. Bu düşünce kalbimin bir kez daha burkulmasına neden olmuştu. Beni hatırlamıyordur. Sadece küçük bir baş belası olarak kalmışımdır onun aklında. Ama unutmuştur işte. Beni sevmesini hep istemişimdir. Yanında olduğum zamanlar beni görmezlikten gelerek kalbimi defalarca kırmıştı. Küçüklük aklıyla tam anlamasam da şimdi hepsini daha iyi anlıyordum. İzmir' e gidince eskisinden daha da kötü olabilirdim ya da iyi. Dışarıdan nasıl görünürsem görüneyim içim hep aynı kalacaktı. Bunu değiştiremezdim. Efdal' ın şu an ki kişiliğini bilmiyorum. Zamanla daha anlayışlı olmuşta olabilir. Daha kötüsü de.. Ama bu onu sevmemem için bir sebep değil. Aşkta bu değil mi zaten. Sevdiği kişiyi kendisi olduğu için sevmek. Onu her türlü kabul etmek? Evet tam olarak buydu.

Seninle Evleneceğim Ben!   Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin