-3.Bölüm-

325 20 15
                                    

"Haa Hıçkıdık hızlı olsanız iyi olur saat öğlen 12'ye geliyor kamyonun gelmesine 15 dakika var. Aynı zamandada senin ilk görevine Astrid" dedi. Astrid zorla yutkundu. Görevmi?! şimdi ifadesiz yüzünde tedirginlik vardı işte.

Mavi gözlü kız sadece önündeki cılız oğlanı izliyordu. Büyük salondan çıktıklarında bir açıklıktan geçip yine dar bir koridora girdiler. Kız içinden derin bir of çekti. Ne kadarda karmaşık ve büyük bir bina burası! diye sitem etti içinden. Çocuk sonunda bir kapının önünde durdu ve gözleri fıldır fıldır dönen Astrid'in dikkatını toplamak için.

"Geldik" dedi. Astrid bunun üzerini kapıyı iyice süzdü. Binanın iç duvarları gibi mavi renkteydi ve yıpranmıştı. İçerden hiç ses gelmiyordu. Ama biranda biri.

"Birr! İkiii! Üüç!" diye bağırdı ve büyük bir ses duyuldu. Astrid bunun üzerine bir kaç adım gerilemişti. Hıçkıdık'sa gayet normal karşılamış Astrid'in bu haline gülüyordu. Hıçkıdık kapıya doğru bir adım attı ve tokmağı tutup yavaşça çevirdi. Kapının gıcırdama sesini duyan tüm çocuklar durmuş içeri kimin gireceğini merak ediyorlardı. Hıçkıdık Astrid'in kolundan tuttu ve birlikte içeriye girdiler. Astrid yavaşça dağılmış kocaman odayı süzdü. Ellerinde çekirdek odanın ortasındaki döşşeğin üstünde dalaşan iki çocuğu izleyen yaklaşık 11-12 çocuk vardı burada. Fakat onları görünce durmuş ve herkes bu ikiliye odaklanmıştı. Hıçkıdık bu sessizliği bozdu ve.

"Bu yeni gelen arkadaşımız Astrid" dedi yanındaki olanları çözmeye çalışan Astrid'i göstererek. "Bundan sonra bizimle olucak o yüzden herkes kendini tanıtabilirmi?" diyede ekledi. Çocukların her birinin yüzünde ufak-büyük gülümsemeler oluşmuştu. Kalabalığın içinden kısa , kızıl ve düz saçları olan biri Astrid'e doğru yaklaştı ve direk elini tutup hızlıca sallamaya başladı.

"Merhaba Astrid ben Ginger" dedi güven veren heyecanlı sesi ve kusursuz yüzündeki gülümseme insanın içini ısıtıyordu. Astrid ona karşı gülümsemekten kendini alamadı. Ginger ona kocaman gülümsemesini birkaç saniye daha sunduktan sonra diğerlerininde tanışabilmesi için kenara çekildi.

Ginger'ın arkasından hemen sert bir yüze sahip olan kız yavaşça elini Astrid'e doğru uzattı. Astrid mavi gözlerini onun gri ve soğuk bakışlı gözlerine dikip havaşça elini sıktı. Kızın yüzünde sinsi ve tüyler ürpertici bir gülümseme oluştu.

"Merhaba yeni kız ben Brianna" dedi bakışları gibi tüyler ürpertici keskin ve korkutucu sesiyle. Brinna Astrid'in vücudundaki gerilmeyi hissedince dahada keyiflenmişti. Yüzünü onu korkutmaktan zevk alır bir ifade kapladı ve çenesine kadar gelen kısa hafif kahvrengi karışık sarı saçlarını savurarak kenara çekildi. Ginger ona su yeşili gözlerini dikmiş sinirli bir şekilde bakıyordu.

Brianna'nın ardından kendini tanıtmak için sabırsızlanan iri yapılı dağınık siyah saçlı çocuk sevinçle Astrid'in elini tuttu ve çapkın bakışlarıyla onu süzüp.

"Merhaba Astrid adım südüklü şu yanında duran beyinsiz çöp adamdan sonra buralar benden sorulur" dedi ve göz kırptı. Astrid ona ne diyeceğini bilemeyen boş ve şaşkın bakışlarıyla karşılık verdi. Südüklü Astrid'in arkasındaki Hıçkıdığın sinirli yüzüne dahada sinir bozucu bakışlar atarak kenera çekildi.

İki kişi biranda çarplazlamasına Astrid'in elini tuttu ve et dövermiş gibi sallamaya başladı.

"Merhaba ben ters dur hayır o ters ben sert" dedi erkek olan sözü hemen kız olan aldı.

"Evet o erkek olanım adı sert bende ters" dedi diğeri gibi bir çırpıda. Astrid onları iyice süzdü ve.

"Siz İKİZSİNİZ!" diye söyleyiverdi heyecanla. Hıçkıdık'ın yüzünde bir gülümseme oluştu ve Sert , Ters ve Astrid'in arasına girip.

ÇapulcularOnde histórias criam vida. Descubra agora