27. Část

738 86 7
                                    

Popadnu kousek toastu a zamířím do stájí, Carter se loudá za mnou. Mám na sobě svoje nejpohodlnější džíny a světle modře zbarvené tílko. Vlasy mám svázané ve vysokém culíku a na nohou mám své oblíbené (a jediné) boty.

,,Cartere - omlouvám se, že jsem byla tak odměřená," zašeptám když se procházíme směrem ke stájím.

,,Neomlouvej se, měla jsi právo být 'odměřená'. Prošla jsi si mnohým, Taylor." 

Povzdechnu a opřu se o něj. Položí paži na mé rameno. Jakmile to Ezhno uvidí, zafuní, téměř nesouhlasně.

,,To je v pořádku chlapče, víš, že jsi pořád můj favorit," Dobírám si ho, odtáhnu se od Cartera a jdu se podívat na mého kluka.

Položí svou hlavu přes mé rameno, jako kyby mě objímal. Obejmu ho pažemi a dám mu pusu na jeho hvězdu.

Po chvíli se otočím zpět na Cartera. Má nepatrný úsměv na tváři, očividně šťastný, že jsem konečně přišla do stájí.

Teď, když jsem viděla svého koně, se rozhlédnu kolem a zaznamenám změny, které tu proběhli od té doby co jsem odjela. Krom toho, že Navajo, Jupiter a Cupid jsou pryč, jsem zaregistrovala že El Diablův box je taky prázdný. Zamračím se na jeho pusté stání a přeju si abych ho mohla zase vidět. Měla jsem ho hodně ráda.

,,Šel do dobré rodiny - říkal jsem ti o té malé holčičce, ne?" zeptá se Carter, zaznamenajíc můj pohled.

,,Jo, říkal," tiše odpovím.

Projdu uličkou a uvidím grošovaného valacha plemene Quarter horse. Matně si vzpomínám, že mi o něm Carter říkal, když jsem s ním mluvila po telefonu.

,,Takže, tohle musí být Smokey," Ptám se, i když to je spíš konstatování než otázka.

,,Ano, tohle je Smokey. Je skvělý, je perfektní, all aroundový kůň" odpoví a poplácá ho na krku. Chvilku ho pozoruji a pak pokračuji dál uličkou.

Uvidím haflingerskou klisnu, o které si pamatuji, že mi Carter už říkal.

,,Melody," řeknu tiše, pročesávajíc prsty její dlouhou, rozpuštěnou hřívu. Když jsme byla malá, ještě s rodiči, jsme měli haflingerskou klisnu, vypadala téměř přesně stejně jako ona. Jeji jméno bylo Buttercup a byla pravděpodobně mým druhým nejoblíbenějším koněm.

Nevím co se s ni stalo a pravděpodobně se to nikdy nedozvím. Ale budu si jí pamatovat i až budu stárá a šedivá.

Kráčím dál, a přijdu ke koni, kterého jsem předtím nikdy neviděla. Je to flekatá (nevím jak to pojmenovat - toto zbarvení appaloos se jmenuje Leopard a mají bílou srst s malými fličky tmavé barvy po celém těle :) ) Appalooská klisna. Je bílá s černými flíčky po celém těle. Nemůžu si pomoct, ale vypadá skoro jako Dalmatin.

,,Kdo je to?" Zeptám se zvědavě, prohlížejíce si koně odshora dolů.

,,Jmenuje se Flame,  je čiperná a živá. Asi před týdnem nám někdo volal. Hned po tom co jsem mluvil s tebou po telefonu, že jí opustili. Našli jí na smetišti a měla ostnatý drát zařízlí do nohou. To proto je má zabandážované. Veterinář o ní měl opravdu strach, protože neměla co jíst kromě odpadků, takže jsme nevěděli, co snědla. Naštěstí nebyla moc nemocná, ale stále jsme jí museli sledovat. Byla hodně nedůvěřivá, takže jsem se jí nepokoušel hladit." Informuje mě s náznakem smutku v hlase o její minulosti.

,,To je strašné," Zamumlám.

,,Jo to je,"

Sedíme chvíli v tichosti, než mě něco napadlo.

,,Hey Cartere, nechceš jet na vyjížďku?" Navrhnu, Carter se na mě zářivě usměje.

,,Samozřejmě - ale potom musíš jít dovnitř a setkat se s mými rodiči. Odkládáš to už příliš dlouho."

Je těžké uvěřit, že jsem tu už tři dny, žiju pod stejnou střechou jako jeho rodiče a ani jednou jsem je neviděla. Dávají mi prostor, který vědí, že právě teď potřebuji.

,,Dohodnuto," souhlasím a napřáhnu ruku dětinsky pro stisk ruky.

Omlouvám se za delší prodlevu, ale už je tu další díl a jedna malá připomínka od autorky, zapamatujte si Flame, bude mít v příběhu ještě důležitou roli ;) :D. Děkuju za překonání 4,1 K přečtení a 500 votes ! Vaše podpora je úžasná! :3






On our ownKde žijí příběhy. Začni objevovat