8. Část

861 99 7
                                    

,,Jo to jsem já" řeknu se smíchem.

,,Jsi v pořádku? Kde jsi? Jsi v průšvihu?"

,,woah, uklidni se chlape." Směju se ,,Jsem v pořádku. Nemůžu ti říct kde jsem, ale mám jsem místo, kde mohu zůstat a nějakou tu práci. Pracuju na ranči. A já i Ezhno se máme fajn."

,,Dobře," odpoví chladně.

,,Takže, jak se má Beau?"

,,Skvěle, už jsem ho naučil sedni, zůstaň, lehni a přines. Všichni koně si na něj už zvykli - zapadl sem." Bodnutí žárlivosti, mi zastudilo v hrudi. Ale rychle jsem ho zatlačila stranou. Vybrala jsem si opustit ho, udělala jsem rychlé rozhodnutí a udělala jsem to co jsem považovala za nejlepší.

,,Když mluvíme o koních, máte nějaké nové?"

,,Jo, máma a táta přivezli zpátky grošovaného valacha quarter horse, kterého mají z té aukce na které byli než jsi odjela. Jmenuje se Smokey. Od nedávna také máme nádhernou haflingerskou klisnu, jmenuje se Melody. A našli jsme domovy pro Navajo, Cupida a Jupitera.

,,Máte ještě pořád El Diabla?" Dychtivě jsem se zeptala.

Až se vrátím (časem), zase se na něm zkusím projet.

,,Jo," zadržuje smích. ,,Ale byla se tady na něj podívat rodina co by ho chtěl koupit. Měla jsi to vidět - Tato 6letá holčička na něj vylezla, byl jsem si jistý, že jí sundá. Ale ta malá holčička mu ukázala, kdo je tu pánem."

Směju se a vydám zamyšlený povzdech.

,,Já ... Chybíš mi Cartere." Zašeptala jsem.

,,Taky mi chybíš, Taylor"

Na chvíli nikdo z nás nic neříkal.

,,Měla bych jít a nejsem si jistá, zda ti někdy budu moct zavolat znovu." Řeknu

,,Měj se, Taylor"

,,Promluvíme si později."

Nezavěsila jsem dokud jsem neuslyšela na druhém konci klapnutí oznamující konec hovoru.

-----------------

,,Tay, vzbuď se." Uslyším ženský hlas. Otevřu oči a uvidím Serenity, která ze mě strhne pokrývku.

,,Jsem vzhůru, už jsem vzhůru," povzdychnu si. Vstanu z postele a otočím Serenity zády ke mě, abych se mohla převléknout. Oblékla jsem si čisté džíny a velkě červené tričko, které patřilo Carterovi.

,,Dobrý, už se můžeš podívat." Řeknu. Prozkoumá mé oblečení a řekne ,,Stylové"

,,ach, sklapni," směju se a lehce jí strčím do ramene.

,,Mimochodem, přinesla jsem ti bagelu (Bagel je pečivo ve tvaru donutu - kobliha bez prostředku - plněná vším možným od sladkých po slaných přísad, jelikož jsem na toto nenašla překlad do češtiny tak tomu nechávám originální název bagel)." Řekne podávajíc mi jí. Rychle jí sním, sotva jí ochutnám.

,,Okey, pojďme nakrmit koně."

-----------------

,,Dnes nemáme žádné lekce ani nic takového, takže po tom koně vyhřebelcujeme, nakrmíme, napojíme a vyženeme na pastvu." říká Serenity, když nabírám do kbelíku žrádlo pro Appalooskou klisnu, na jejíž jmenovce stojí jméno 'Appy'. Jak originální.

,,Myslím, že budu pracovat na mé chatce." Odpovím jí, ačkoliv bych mnohem raději jela na vyjížďku s Ezhnem. Ale on si zaslouží pauzu, když jsem s ním jezdila nepřetržitě dva měsíce.

,,Já nemám nic v plánu, kdybys chtěla pomoct" nepřímo mi nabídne Serenity.

,,Děkuju, vážím si toho."

Zářivě se na mě usměje a pak se naše cesty rozdělí, abychom mohli dokončit ranní práce.

---------------

Potom co museli ubít nejméně dvě hodiny jsem byla hotova. Všichni koně jsou venku, žerouce na lahodných pastvinách, které obklopují ranč.

,,Takže, pořád mi chceš pomoct s tou chatou?" Zeptám se Serenity.

,,Jo. Nemám nic lepšího na práci. Plus možná bude i zábava." Směje se.

,,Ugh. Vždyť to místo vypadá jako noční můra." Zasténám.

,,Není to tak špatné." Řekne optimisticky.

--------------------

,,Dobře, drž ty dveře otevřené a já zametu všechnu špínu a listí ven." Řeknu.

Otevře je a já popadnu koště do ruky a divoce zametám bordel ven z chaty. Po 15-20 minutách, které se ale zdáli jako několik hodin, je podlaha z většiny zbavená špíny.

,,Už to vypadá mnohem lépe." Řekne Serenity.

,,Jo, jasně že je," směju se.

,,Kuchyně nebo koupelna?" Zeptám se jí.

,,Já si vezmu koupelnu a ty kuchyň." Rozhodne Serenity. Hodím jí nějaké čistící prostředky na koupelnu a zamířím do kuchyně.

Otevřu malou lednici, abych zjistila zda stále funguje. Jsem znuchucená, když jí uvidím plnou černé plísně a švábů. Zabouchnu její dvířka, vypojím jí, zvednu a běžím s ní ven a hodím jí do koše schovaného za řadou chatek.

Tohle bude zajímavé.

Je tu další kapitolka a pár informací o dalších kapitolkách, autorka v průběhu pár dalších dílů chystá pár zvratů a zápletek (velkých i malých) a tak se můžete těšit na další díly :D (sama jsem zvědavá :'D)





On our ownKde žijí příběhy. Začni objevovat