3. Část

1K 110 5
                                    

,,Ezhno!" Hystericky řvu ,,Ezhno!"

Vběhnu do stájí a v panice prohledávám všechny boxy. Dojdu k poslednímu boxu a vydechnu úlevou při pohledu na Ezhna. 

Hezká holka s krátkými, blonďatými vlasy vystoupí zpoza něho.

,,Co si myslíš, že jako děláš? Myslela jsem, že ho někdo ukradl nebo- nebo hůř." Křičím, až se mi vaří krev v žilách.

,,O - Omlouvám se," koktá ,,Viděla jsem t-tě jak ho uvazuješ a ptáš se na tu p-práci, a ja myslela, že ho chceš zde ustájit."

,,To je dobrý," Cítila jsem se hrozně ,, Neměla jsem na tebe křičet - jsem jen na něj jen opravdu opatrná. Zažila jsem toho s ním hodně."

,,Chápu. Mimochodem jsem Serenity." napřahla ke mě ruku a já jsem jí s úsměvem potřásla.

,,Jsem Taylor a hádám, že zde teď pracuji. Měla jsem tě najít, abys mi ukazala jak to tu chodí."

,,Žádný problém. Dobře, tohle je místo kde můžeš mít svého koně - tato část stájí je pro ustájené (soukromé) koně."

Zavřela Ezhnův box a vydala se do druhé části stájí.

,,Tyto koně vlastní tato stáj - děláme na nich lekce pro jezdce a vyjíždky. Samozřejmě si lidé mohou zvolit používat svého vlastního koně."

,,Někteří koně mají speciální dietu, všechny tyto informace o nich najdeš na tabulkách, visících na dveřích jejich boxů. Můžeš tam také najít nějaké speciální potřeby nebo požadavky péče o srsti. Například, majitel patrně platil, že jeho kůň bude každý týden koupán, nebo něco takového. Některý majitel třeba požaduje nehřebelcovat jeho koně, protože majitel to chce dělat sám. Vždycky, vždycky, vždycky zkontroluj co je na tabulce."

Zavedla mě do velké sedlovny. 

,,Tohle sedlovna se všemi našemi sedly a ostatními věcmi pro koně. Na druhé straně stájí je sedlovna ustájených (soukromých) koní. Jediné co od tamtud můžeš použít jsou kartáče těch koní, které budeme čistit. Všechny věci pro každého koně, kterého vlastníme jsou zde označeny a vybaveny. Máme spousty podsedlových deček, proto je mohou použivat kterýkoli koně - nejsou značené. Často necháváme hosty, vybrat si dečku, zejména děti."

,,Zdá se, že jsi to předtím dělala." Směju se.

,,Jo. Už zde prošlo docela dost stájových pomocníků, ale většina z nich odešla." Odpoví.

,,Proč?" Serenity se podívá kolem, jako by se chtěla ujistit, že zde nikdo není. Pak otočí své zelené oči na mě.

,,Někteří z majitelů dokáží být velmi ... Snobští. A Corrine - ach můj bože, nechtěj poznat její stinnou stránku." Šeptá  obezřetně.

,,Zkusím to," neubráním se smíchu.

,,Dobře, teď tě vezmu k chatám a ukážu ti jak je čistit."

Rozejdeme se a Serenity pokračuje ,,Teď právě není sezóna, ale jakmile nastane léto, budeme velmi zaneprázdněné. Teď tu zrovna nikoho nemáme, ale pozítří má přijet jedna rodina. Celkem zde máme 5 chat, ale mývali jsme jich 8."

,,Já vím - budu opravovat jednu z těch zničených a budu v ní bydlet." potěšeně odpovím. Serenity se na mě podívá s dokořán otevřenou pusou a vykulenýma očima překvapením.

,,Ty budeš zůstávat v jedné ze zničených chat?" Jak na světě ji chceš spravit?"

,,No, mám nějaké kapesné a Corrine mi na to dala 200 dolarů. Věř mi, já to zvládnu."

"Kapesné" je trochu přikrášlené - S penězi, které jsem vzala Tině, penězi, které mi dal Carter, a to co jsem si zasloužila - okey, ukradla - za poslední dva měsíce na silnici. Mám více než 1000 dolarů. Abych byla spravedlivá, ukradla jsem jen 50 dolarů - brala jsem spropitné pro čišníky a čišnice ze stolů restaurací, kde jsem jedla.

,,Wow. No hodně štěstí. Až ti ukážu chaty, tak tě vezmu k té nejméně poškozené ze všech tří, jestli mame nějaký čas. Pojedu na vyjížďku naplánovanou na 3 hodinu." Řekne mi.

Dojdeme k chatám, které jsou všechny seřazené za sebou. Ty vypadají velmi prostě a domácky. Každá z nich má svůj malý, oplocený dvůr. Serenity mě vezme do první z nich.

,,Všechny jsou v podstatě stejné, ačkoli některé mají více postelí. Tvoje povinnost bude, ustlat postele, oprášit nábytek, vynést koš a vyměnit věci jako šampón, mýdlo nebo se zbavit nepořádku." Informuje mě.

Opustili jsme chatu a vydali se po trochu špinavé cestičce. Na každé straně jsou 4 chatky. Ukázala na poslední dvě chaty a druhou chatu zprava. ,,Tyto 3 chaty jsou zničené. Tato," ukázala na druhou chatu zprava ,,Je nejméně poškozená z těchto 3."

,,Nevypadá tak špatně." Řeknu. Je tu malá snadno opravitelná díra ve střeše a mohl by se nanést nový nátěr, ale celkově je v pořádku.

,,Jo, zvenku ano." Potlačuje smích. Serenity otevře dveře a já okamžitě ucítím plíseň. Špína a listí jsou přilepené na podlaze, která kdysi byla z tvrdého dřeva. Všechny světla se musí vyleštit, ale nejsou rezavá. Vana/sprchový kout je plný špíny a záchod je ucpaný. Vylezu po žebříku nahoru do podkroví a uvidím, že všechno co tam je je naprosto v pořádku, kromě zápachu plísně. Je tam manželská postel, lampa a malý šatník.

Když umyju prostěradlo, nasprejuji to tam febrezem a lysolem, zametu a opráším podkroví bude obyvatelný, dokud neuklidím celou chatu. Podívám se dolů na Serenity a zavolám

,,To můžu zvládnout. Jaké obchody tady máte v blízkosti?"

,,No, máme tady Home Depot a Target tady ve městě. Je tu ještě pár obchodů, ale ty ti k ničemu nebudou - jako PetSmart, Winn dixie a knihkupectví. Můžu tě tam vzít po mé vyjížďce dnes večer, jestli chceš." Navrhne mi.

,,To by bylo skvělé." Řeknu smějíc se. Jakmile slezu z patra, zamíříme zpět ke stájím, je načase, abych dala Ezhnovi hezkou dlouhou sprchu a celého ho vyčistila.

Tak konečně tu přidávám delší kapitolku, co si myslíte o Serenity?

On our ownKde žijí příběhy. Začni objevovat