4.Salvation

93 3 0
                                    

ime price: Salvation
autora:Queen_Gabyzanr: vampireopis price: Prokleti su od samoga početka, skrivaju se u sjenama usput pokušavajući pronaći dijete koje će ih spasiti.Novi početak za nju, novi prijatelji za nju. Sve je trebalo biti savršeno i normalno, ali su se pojavili oni.Polako shvaća da njeni roditelji kriju nešto od nje. Pokušava shvatiti što to točno skrivaju od nje, ali će upasti samo u probleme.S vremenom shvaća da nije normalna. Uništava sve dobro što se nalazi oko nje.Shvaća da je čudovište koje uništava sve oko sebe, pa tako i tuđe živote.Ali ona nije čudovište. Ali bi mogla postatBol je nestala, kralj se podigao na noge. Ponovno je dodirnuo prsa i osjetio otkucaje svoga srca, duboko je udahnuo i izdahnuo. Osjećao je tuđe otkucaje srca. Svi su ostali u šoku, neki nisu ni razumjeli što je božica Evet rekla. Kralj se okrene prema njima da im objasni što se upravo dogodilo. -Dragi moji, siguran sam da osjećate vlastite otkucaje srca i da čujete tuđe otkucaje srca. I da imate potrebu za zrakom. Neki od vas ne znaju da nas je nekoć davno Evet stvorila, a na dan svoje smrti nas je proklela. I sada se upravo to dogodilo. Postali smo smrtni!
3 days ago-Kralju zar se ne bojite držati taj mač u ruci? Mislim, veoma je opasan ta vas, samo jedan krivi potez i možete biti mrtvi.- izdajnik reče podrugljivo te se nasmije. Kralj još jednom zamahne mačem i oštricom mu zareže vrat. Izdajnik ispusti jeziv vrisak, a zatim se njegova glava spusti niz stepenice. Kralj se nije osjećao nimalo bolje zbog izdajnikove smrti. Osjetio je kako se komadić njegova srca otkrhnuo. Izdajnikovo tijelo polako je nestajalo, a na tlu je ostao samo prah njegova tijela. Kralj se okrene da ode, ali tada nekakva bol prođe njegovim tijelom. Pao je koljenima na tlo i rukama se primio za prsa, mjesto ispod kojega se nalazi srce. Ali nije jedino on osjetio tu bol. Sav njegov narod i njegove sluge i zaštitari osjetili su tu užasnu bol. Pokraj njih pojavila se jarka plavkasta svjetlost. Okrenuli su se prema njoj i svi su se odmah spustili glave zanemarujući pol u prsima. Bol je polako popuštala. Kralj podigne glavu prema njoj te reče: -Božice Evet! Što nam se događa? -Moje prokletstvo se ispunilo.- božica veli tihim i umiljatim glasom. -Ali, zašto? Mi smo tvoja djeca. Zar ćeš nas ostaviti da patimo? -Žao mi je. Ali sam vas davno prije upozorila i rekla sam što će vam se jednog dana dogoditi. Samo vam nisam rekla kada će se to dogoditi. Bez brige nećete odmah umrijeti, polako ćete samo stariti. Ali nisam došla sada ovdje da vam se pravdam zašto sam bacila prokletstvo na vas. Došla sam vam samo reći da postoji šansa da se spasite. Pošto ste vi moja djeca, dobiti ćete drugu šansu, ali morati ćete se sami snaći.- reče božica gledajući svoju djecu u bolovima. -Jednog dana roditi će se posebno dijete. Slično meni, ali moćnije od mene koja će biti vaša kraljica, kojoj ću ja biti savjetnica. Samo vas njena krv može spasiti. Na vama je da ju nađete.- božica Evet završi sa novim proročanstvom te nestane.
3 days ago-Dariuse poštedi me svojih izgovora. Volio bih vjerovati da me nisi izdao, ali ne mogu prijeći preko toga, ako tebe sada poštedim makar si me izdao, onda će me i drugi početi izdavati znajući da ih neću smaknuti. Možeš biti sretan što sam za tebe izabrao brzu smrt. Mogao sam izabrati užasnu, bolnu i sporu smrt, ali jer si mi bio drag i uvijek si bio uz mene, odlučio sam te poštedjeti boli. Žao mi je Dariuse, ali da barem nisi stao na njihovu stranu i postao njihov špijun. Imaš li što reći za kraj ili nam preporučiti, ali budi brz. -Hvala vam barem na tome. Samo ću reći da smo i mi krivi, da i mi ne poštujemo sporazum, ubijamo njihove i oni naše, ali samo da se obrane. Oni su krhki, pogotovo njihova djeca. -Ne govori to. Oni nisu krhki. Oni više nisu slabašna bića kao nekada, kao prije rata. Nagodili smo se tako da smo im obećali da im nećemo dirati djecu. I da li to poštujemo? Da, poštujemo. Nismo ubili ni jedno njihovo dijete. Ako imaš još nešto reći, jer sada više nemam strpljenja.- Kralj reče užasno ljutito i glasno. -Uskoro će doći vrijeme kada ćete i vi postati ranjivi, a oni će vas sravnati sa zemljom.- Kralj ga više nije mogao slušati. Jučer je čak razmišljao o tome da ga poštedi jer je učinio jako puno za njegov narod, ali danas mu je drago što se ipak nije predomislio. -Klekni! I stavi glavu na panj!- Naredio mu je. Izdajnik polako klekne i polako položi glavu na panj. Strah ga je nekako napustio, bilo mu je svejedno što će umrijeti. Baš kao i kralj želio je da ovo što prije završi. Jedan od zaštitara dodao je kralju poseban mač koji je služio za ovakve prilike. Podigao ga je dok mu je Mjesec obasjavao oštricu.
3 days agoKralj se začudio što je njegov narod uopće došao na smaknuće izdajnika, jer njegov narod ne podnosi Sunće i vrućinu. Nakon nekog vremena došao je k sebi od te silne vrućine i stao je na vrh stepenica gledajući svoj divan narod. -Dragi moji, nadam se da me niste zaboravili. Nadam se da me shvaćate zašto nisam izlazio iz dvorca, baš kao što vi niste izlazili iz svojih kuća. Tek sada vidim koliko se situacija pogoršala, ali mi tu ne možemo ništa, možemo samo čekati. Ali da se vratim zbog čega smo ovdje, večeras. Došli ste prisustvovati smaknuću izdajnika. Ovo je prvi izdajnik u prošlih tri stoljeća. Možda ima još izdajnika među vama, ali ja nemam snage tražiti ih, ne želim ubijati svoj narod, ali stvarno ne vjerujem da ima među vama nekih koji su radije stali na drugu stranu. Stranu onih koji nas preziru, koji nas žele ubiti. Čemu je služila pogodba ako oni i dalje nastavljaju s ubijanjem nas.- Već prije dva dana je spremio ovaj govor, ali ga je skratio, jer nije mogao više podnijeti ovu vrućinu. Sada je još više želio da ovo što prije završi. Stepenicama su se uspinjali dva zaštitara i izdajnik. Na licu mu se vidio strah i glad, od dana kada su saznali da je izdajnik i od dana kada su ga bacili u tamnici nisu mu dali jesti. -Dariuse Vallos! Ti, moj najdraži sluga, moj najbolji prijatelj i savjetnik...Zašto si mi to učinio? Zašto si to učinio našem narodu, pogotovo našoj djeci za koju si se brinuo. -Kralju Jasper, molim vas. Ja, stvarno nisam imao namjeru..

WattpadWritersAwardsWhere stories live. Discover now