Vicdan azabi 9 bolum.

122 3 0
                                    

Vicdan azabi 9 bolum.

Mazhar: Bu neydi simdi? Evime aldigim anda, sicacik ve guzelim yatagimi aldi elimden . Eee ben nerde yaticam simdi???

Mazharin ic sesi: Buda sorumu? Tabikide salonda. Kizin yaninda yaticak diyilsinya?

Mazhar: E dogru yani. Ben salona geceyim o zaman. Diyerek, bir tane yastikla battaniye alip salondaki kanapede uyur. Daha dogrusu uyuyamaz. Bir saat donup durur, ama rahat edemez ve sinirlenmeye baslar.

Mazhar: Ya ben niye guzelim yatagim orda dururken bu kanepede belimi sakatlamaya calisiyorumki?

Mazharin ic sesi: Su an yataginda Reyhan uyudugu icin ola bilirmi? Hadi fazla konusmada yat yatdigin yerde!

Mazhar: Yatamiyorumki. Yata bilsem yaticamda, ama yatamiyorum. Rahat diyil. Hem niye burda yatiyorumki. Gidip kendi yatagimda uyuyacam. Diyerek kanepeden kalkar ve dogru kendi odasina gider.

Mazharin ic sesi: Delirdin sen qaliba.

Mazhar: Evet delirdim. Diyerek kapiyi acip icere girer. Reyhan hala uyuyordu. Mazharda yavasca Reyhanin yanina kivrilip uzanir.

Mazharin ic sesi: Yeminle seni oldurucek.

Mazhar: Ondan once kalkarsam, haberi olmaz, oldurmezde. Diyerek uzanmaya devam eder. Sonunda rahatina kavusmusdu, ama bu seferde Reyhanin yanindayken heyecanlandigi icin uyuyamaz. Arkadan yavasca Reyhanin saclariyla oynamaya baslar. Farkinda olmadan dalip gidiyordu. Birden, Reyhan uyurken Mazhara dogru doner ve burun-buruna gelirler nerdeyse. Ama neyseki Reyhan uyanmaz ve ruyasinda gulumseyerek uyumaya devam eder. Mazharsa bu gelismeden cok etkilenmisdi. Reyhanin sicak nefesini yuzunde hiss ediyordu. Oldukca etkilenmisdiki, artik istesede uyuyamazdi.

Mazhar: Ama sen boyle yaparsan, ben uyuyamamki. Once sicak yatagimi, sonra aklimi, simdide guzelim uykumu aldin. Bu kadarda acimasiz olunmazki. Bir insan bu kadar acimasiz, ama ayni zamandada bu kadar sevimli ve tatli ola bilirmi? Qaliba ola biliyormus. Kanitida su anda tam karsimda. Hatta fazlasiyla yakinimda. Bir kac santimlik mesafede. Ama buna ragmen cok uzak. Elimi uzatsam, dokunucam, ama dokunamiyorum bile.

Mazharin ic sesi: Oylemi dostum? Demin saclariyla oynarken hic oyle demiyordun.

Mazhar: Ama o bana dogru donmeden onceydi. Simdiyse....

Mazharin ic sesi: Ya sen asikmi oldun yoksa?

Mazhar: Yokya, nerden cikardin bunu? Yadaki....Of benimde kafami karisdirdin.

Mazharin ic sesi: Asik olmadigindan emin olsaydin, kafan karismazdi.

Mazhar: Haklisin qaliba. Nasilda guzel uyuyor? Tipki bir melek gibi. Diyerek, Reyhani izlemeye devam eder ve hic uyuyamaz. Uykusu gelmesine ragmen uyuyamaz. Boylece saatler gecer ve sabah olur.

Mazhar: Nasil bir seysin? Tum gece gozumu kirpmadim sayende. Belkide, gercekdende asik oldum sana. Ama malesefki, duygularim karsiliksiz. Ben daha affini hakk etmeye calisirken, senden askini dileyememki. Su an tek istedigim, beni aff etmen, ama gercekden aff etmen. Off, sabah oldu nerdeyse, artik istesemde uyuyamam.

Mazharin ic sesi: Isabet olur. Birazdan Misss tehlike uyanir. Hemen kalkip odadan ciksan omurumuz uzar bir az.

Mazhar: Haklisin. Daha aramiz tam duzelmeden, beni sapik sanmasini istemem. Diyerek, yavasca kalkar ve kiyafetlerini alarak odadan cikar . Ustunu giydikden sonrada mutfaga gidip kahvalti hazirlar. Yarim saat sonrada kahvalti masasi hazir olur. Tam o sirada kapi calar. Mazhar kapiyi acmaya giderkende, kapinin sesine Reyhan uykudan uyanir.

Odada.

Reyhan: Ohbe dunya varmis! Ne zamandir boyle rahat ve huzurlu uyumamisdim. Ama neden? Ne deyisdiki? Ayni oda, ayni yatak, pijamalarim bile ayni. Her sey ayni...ama... benim nevresim takimim, bordo diyildiki. Acaba kim deyisdi? Diyerek basini yastikdan kaldirip odaya bakindiginda kendi odasinda olmadigini anlar.

Reyhan: Ne oluyorya? Oda sanki ayni, ama esyalar farkli. Diyerek, kalkip elbise dolabini acar ve kendi kiyafetleri yerine Mazharin kareli gomleklerini gorunce cok sasirir. Sonra bir az daha bakindiginda Mazharin odasinda oldugunu anlar.

Reyhan: Iyide ben hangi ara geldim buraya? Ayyy bide onun yataginda yatmisim. Acaba o nerde yatdi? Dahasi, bu seslerde ne boyle ya? Diyerek odanin kapisini acarak dinlemeye baslar.

Kapida.

Mazhar: Hayirdi kizlar?

Fahriye: Reyhan evde yok. Nerde oldugunu biliyormusun?

Seda: Kalkdigimizda evde yokdu. Kiyafetleri ve telefonu bile evde. Bu kiz pijamalariyla nereye giderki?

Mazhar: Acaba nereye gider? Simdi bende cok merak etdim. Acaba ben onu gece buraya getirmesem nereye gidicekdi?

Seda: Ne?! Tum geceyi burdamiydi? Sen hangi amacla onu gece vakti evine goturuyorsunya? Biz burda merakdan olelim, sende haber bile verme! Biz gelmesek, soylemiyecekdin dimi?

Mazhar: Ya ne bagiriyorsunuz? Insan bir tesekkur eder once. Yada hic diyilse bir onlem alir gece uyumazdan once. Yani gece tesadufen su icmeye kalkip pencereden bakmasam, simdi arkadasiniz kim bilir, nerde ve ne durumda olacakdi!!!! Ya hic diyilse uyur gezèr oldugunu soyleye bilirdiniz!!! Yada kapiyi kilitleyip anahtari saklasaydiniz. Ya basina bir sey gelseydi? Ne yapicakdiniz? Nerden bulucakdiniz o zaman?

Fahriye: Ne ?! Gece disarimi cikdi? Uyur gezerligini biliyorduk, ama eskiden, ev sinirlarinin disina cikmazdi.

Mazhar: Ama cikdi!

Seda: Ama senin yuzunden. Senin yuzunden yasadiklarini piskolojisi kaldirmadi.

Mazhar: Tabi ya evdeki firinda benim yuzumden patladi dimi? Dogruya tek suclu varsa oda benim. Tamam, sizin istediginiz gibi olsun! Her seyin suclusu ben olayim! Bana istediginizi soylemekde ozgursunuz. Ama Reyhan iyilesip kendini toparlayincaya kadar burda kalicak ve siz hic bir seye karismayacaksiniz!

Fahriye: Ya senin bu dedigini Reyhan bile kabul etmez. Der ve Reyhan tum konusmayi sonuna kadar duyar.

Reyhan: Eminmisiniz? Peki ya kabul edersem? Sorar odadan cikarak.

Seda/Fahriye: Ne?! Sen ne dediyinin farkindamisin? Delirdinmi?

Reyhan: Yoo delirmedim. Sadece bir daha uyandigimda kendimi evde ve sapa saglam bulmak istiyorum. Bu ev ust kat komsumuzun evi olsa bile. Diyerek, yeniden Mazharin odasina girerek kapiyi kapatir.

9 bolumun sonu. Sonunda bolum bitdi. Umarim begenirsiniz. Soz verdigim gibi sacmaladim ve ayni zamandada romantizme bagladim. Dahasi , Mazhar asik olduguna emin oldu artik. Simdi sira Reyhanda. Hem Reyhanda fazla tepki gostermedi simdilik. Yani gece olanlari bildiyi ve Mazharin yaninda yatdigini bilmediyi icin, onu oldurmek gibi bir niyeti yok simdilik. Sonra neler olur bilmiyorum. Bu hikaye ne kadar devam eder, onuda bilmiyorum. Zamanla gorucez. Simdiyse begeni ve yorumlarinizi esirgemezseniz cok sevinirim. Lutfen yorumlarinizi uzun yazmaya calisin.


Vicdan azabimi yoksa askmi?Where stories live. Discover now