Vicdan azabi 8 bolum.

124 3 0
                                    

Vicdan azabi 8 bolum.

3 gun sonra.

Reyhan 3 gun boyunca hastanede kalirken, Mazharda refakatci olarak hastanede kaliyordu. Kizlarsa Reyhani ziyarete gelemiyorlardi, cunki Reyhan onlari yakinina bile birakmiyordu. Gerci kizlarda Rehonun kaprizlerinden bikmislardi. Her seyi kasitli yapdigini dusunuyorlardi , ama oyle diyildi. Evdeki patlama olayindan sonra sinirleri yipranmisdi. Dahasi eve gitmek istemiyordu. Ama kizlara inat olsun diye diyil. Daha cok korkdugu icin. O olaydan sonra yine ayni eve, ayni mutfaga girmekden korkuyordu. Ama kizlar, onu zorla eve goturmekden yanaydilar. Fakat Mazhar onlarla ayni fikirde diyildi. Ozelliklede doktorla konusdukdan sonra. Doktor fazla stres, heyecan ve ya ona bu son olayi hatirlaticak her seyden uzak durmasini soylemisdi. Zehirlenme sonucunda baska her hangi hastaliga tutulmasi riski varken bide fazla stres yasamasi hic faydali olmaz demisdi. Bu yuzden, Mazharda bir sureligine onlarda kalmasini teklif etmisdi. Fakat Reyhan kabul etmemisdi. Heleki, tum bu olanlardan sonra. Her ne kadar barismis olsalarda, daha bir- birilerini dogru-duzgun tanimiyorlar bile. Ustelik Mazharla ayni evde yalniz kalmasinin yalnis anlasilacagini dusunuyordu. Bu yuzdende, istememesine ragmen, ilk once kendi evlerine gitmeye karar vermisdi. Simdide taburcu olmak uzereydi. Hazirlanmis ve odasinda taburcu islemlerinin bitmesini bekliyordu. Kizlarda onunla odadaydilar. Bir azdanda Mazhar odaya girer.

Mazhar: Sonunda tum islemler bitdi. Artik eve done bilirsin.

Reyhan: Sonunda! Biktim bu hastane odasindan.

Seda: Iyi isde. Kurtuluyorsun hastane odasindan.

Reyhan: Tabi yagmurdan kacarken doluya yakalanmayalimda.

Fahriye: Bir dakika, sen az once bize lafmi sokdun, yoksa banami oyle geldi?

Reyhan: Dogru anladin!!! Size laf sokuyorum. Illa begenmediyseniz, ustunuze alinmasaydiniz sizde. Ayrica Haluk abiyle Deniz nerde?

Mazhar: Gecen soyledimya Haluk abinin kizi bir kaza gecirmis, onlarda Izmite gitdiler. Bir kac haftaya anca donerler.

Reyhan: Soylemismiydin? Unutmusum demek.

Mazhar: Onemli diyil. Ama bizde kalman teklifim halya gecerli. Hic diyilse tam iyilesinceye kadar.

Fahriye: Hop-hop!

Seda: Orda dur bakalim! Biz ne demisdik . Bakiyorum unutmussun. Reyhan yine bizimle kendi evinde kalicak.

Mazhar: Buna siz karar veremezsiniz.

Fahriye: Veririz!

Reyhan: Artik hepiniz cenenizi kapasanizda, gitsek burdan. Ne dersiniz?

Mazhar: Bence iyi fikir. Hadi gidelim artik. Ben cantani alirim. Diyerek onden gider. Reyhanda kizlarla birlikde Mazharin pesinden gider. Hastaneden cikdikdan sonra Mazharin arabasiyla eve donerler.

Yarim saat sonra.

Yarim saat sonra eve gelir ve arabadan inerek kizlarin katina cikarlar. Tam iceri girecekken Reyhan aniden durur ve bir az dusundukden sonra iceri gecer. Fakat iceri girip mutfagin onunden gecdiklerinde bir anda o gunki patlama ani gelir gozunun onune. Bu yuzden hemen kendini evden disari atar.

Mazhar: Ben size buraya gelmesinin iyi fikir olmadigini demisdim dimi? Sorar kizlara bakarak ve Reyhanin pesinden gider. Birinci kata indiginde Reyhanin nerdivenlerde oturdugunu gorunce hemen yanina gider.

Mazhar: Ama oldumu bu yapdigin? Oturulurmu oyle buz gibi yerde? Usutuceksin sonra. Hadi kalk!

Reyhan: Pardonya , cikarken yanima minder almayi unutmusum. Kusura bakma.

Mazhar: Reyhan, sakanin sirasi diyil. Hadi kalk surdan.

Reyhan: Bencede sirasi diyil. Hem ben eve gitmek istemiyorum su an.

Mazhar: Tamam, gitme! Dolasiriz bir az. Burda tasin ustunde oturmandan iyidir. Hadi gel . Der elini uzatarak.

Reyhan: Tamam, ama fazla uzak gitmiyicez. Der Mazharin elini tutarak.

Mazhar: Tamam gitmeyiz. Der ve cikip bir az dolasirlar.

Reyhan: Neden pesimden geldin?

Mazhar: Peki ya sen neden kosarak gitdin?

Reyhan: Soruya soruyla cevap verme.

Mazhar: O patlamayi hatirladin dimi? Keske ...

Reyhan: Iyide patlamanin seninle bir ilgisi yokki.Tamam, o gece beni yalniz birakmana cok kizqin ola bilirim, ama patlama sen gelmeden once olmusdu. Bu olayin asil suclulari yukardalar. Benim sinirliyken , sakinlesmek icin kek yapdigimi biliyorlardi. Evden kacarken firinin bozuk oldugunu soylemek zahmetinde bulunsaydilar boyle olmazdi.

Mazhar: Ama benim yuzumden sinirliydin. Komsu oldugumuzu oyrendin diye. Tipki benim gibi.

Reyhan : Artik bu konuyu kapatsak diyorum.

Mazhar: Tamam. Sen nasil istersen. Bide eyer eve donmek istemezsen, bana gele bilirsin. Teklifim halya gecerli.

Reyhan: Sagol, ama eve donsem daha iyi olucak. Boylesi daha uyqun. Lutfen sende israr etme.

Mazhar: Tamam, israr etmiyicem. Ama olurda o evde rahat edemezsen , kapim her zaman acik. Israr amacli soylemiyorum. Sadece aklinda bulunsun diye soyledim.

Reyhan: Tamam bulunur. Artik yavas-yavas geri donsekmi? Eve gidip dinlenmek istiyorum. Artik, ne kadar mumkunse.

Mazhar: Tamam donelim . Der ve yuruyerek geri donerler. Mazhar kendi evlerine gider, Reyhanda eve gider gitmez kendini odasina kapatir ve mumkun oldugunca mutfagin onunden gecmemeye karar verir. Aksama kadar odasindan cikmaz. Kizlar yemek getirdiyindede kapiyi acmaz . Oylece beklerken uyuya kalir.

Gece saat 2:00

Mazhar gece su icmek icin uyanir ve su icdikden sonra pencerenin yanina yaklasir ve gozlerine inanamaz. Neden? Cunki Reyhani pijamalariyla apartman kapisindan cikarken gorur. Pencereyi acip seslenir, ama Reyhan duymaz ve yurumeye devam eder. Tabi bu durum Mazhari endiselendirir. Oda ustunu deyismeden, ceketi ve ayakkabilarini giyerek hemen asagi iner . Neyseki apartmandan cikdiginda Reyhan fazla uzaklasmamisdi . Hemen yanina giderek onunla iletisime gecmeye calisir. Fakat ne desede kar etmez. Reyhan onu duymuyordu bile.

Mazhar:Ya sen uyur gezermiydin? Kizlarda nereye bakiyorlarsa. Insan bir onlem alir. Yani gece-gece kaybolsan ruhlari duymayacak. Ne yapicam ben simdiya? Duymuyorsunda beni.....Aaaa buldum. Madem duymuyorsun, o zaman sen yurumeye devam et. Ama, geri, eve dogru yuru . Simdi surdan donuyoruz ..... Aferin! Simdide nerdivenleri kalkalim. Hadi gel der ve Reyhani kendi dairesine cikarir. Mazhar kapiyi acincada Reyhan otomotikmen ayakkabilarini cikararak iceri girer ve hemen, o kadar oda varken, gidip Mazharin odasina girer ve onun yatagina yatarak hemen uyur. Nede olsa evlerin kurgusu ayni oldugu ve ikisininde odasinin ayni yerde oldugu icin, kendi odasina girdigini saniyordu. Mazhara gelinceyse , hayret icindeydi. Hemde lafin tam anlamiyla.

Mazhar: Bu neydi simdi? Evime aldigim anda, sicacik ve guzelim yatagimi aldi elimden . Eee ben nerde yaticam simdi???


8 bolumun sonu. Biliyorum gecikdi, ama kendimce sebeplerim vardi. Musait diyildim yani. Umarim begenirsiniz. Lutfen uzun ve guzel yorumlar yapmayi unutmayin.


Vicdan azabimi yoksa askmi?Where stories live. Discover now