Hoofdstuk 18

1.4K 120 61
                                    

Eddie

Ik knipper een paar keer met mijn ogen. Wat is er gebeurd? Ik ga staan. Ik zie Alice tegen over Phillip staan. Achter Phlillip staat een sterk leger. Achter Alice staat...niet veel goeds. Opeens komen twee mannen naar voren gelopen. Tussen hun staat Peter met zijn handen vast gebonden. 'Phillip nee!' Zegt Alice bang. 'Phillip? Je noemt je vader toch niet bij de voornaam.' 'Je zal nooit mijn vader zijn.' Zegt ze boos. 'Dus je wilt geen vader. Prima!' Zegt Phillip en steekt Peter in een keer in zijn maag met een groot mes. 'Nee!' Roept Alice zo hard als ze kan. Haar ogen gloeien opeens lichtblauw. Net zoals toen Alice, Nova aan Phillip gaf.

Opeens komen ongeveer 100 lichtblauwe balletjes langzaam uit de lucht vallen. Het ziet er prachtig en magish uit. Kiara komt naar me toe en knuffelt me snel, en kijkt dan ook naar alles wat er gebeurd. 'Wat is dit?!' Zegt Kiara verbaasd. 'De demonen van de hemel.' Zegt een oude man opeens. 'Alle Nova's die gedood zijn door of vanwege Phillip zijn hier.' Ik snap niet wat hij bedoeld. De ballen stoppen 1 meter boven de grond, die staan allemaal achter Alice die nog steeds lichtblauwe ogen heeft. De ballen veranderen in....mensen.

'James?' Zegt Kiara verward. Ik kijk beter en zie James naast Alice staan. Alle mensen van de blauwe ballen veranderen in dieren. James in een zwarte hengst dus. James steigert en alle Nova's rennen op de monsters af.

Alice veranderd in een wolf en rent met haar blauwe ogen op Phillip af. Phillips ogen gaan ook rood gloeien, veranderd in een zwarte panter en maakt zijn krachtveld. Allebij gebruiken ze hun krachtvelden tegen elkaar. Wie sterker is, is moeilijk te zien.

Ik zie Peter op de grond liggen. Een panter loopt op hem af. Ik ren op hem af terwijl ik in een beer verander. Ik jaag de panter weg. Kiara als wolf loopt naar me toe. Dan hoor ik Peter kreunen. 'We moeten hem helpen.' Kiara knikt en we veranderen snel terug en nemen Peter snel mee naar een veilige plek.

Alice

Woedend kijk ik naar Phillip en ren weer op hem af. Onze krachtvelden botsen weer tegen elkaar aan. Ik spring naar achter en laat mijn krachtveld verdwijnen. Uit Phillips krachtveld komt een rode gloeiende straal die recht op mij af komt. Ik kan hem net ontwijken. Hij schiet een paar keer en de laatste is raak. Ik rol over de grond, maar ga al snel weer staan. Ik negeer de pijn.

'Kom op Alice, je bent sterker dan hem.' Hoor ik mam in mijn gedachten zeggen. Mam, door Phillip ben ik haar kwijt.

Ik voel iets meer energie. Ik maak mijn krachtveld. Uit mijn krachtveld komen kleine blauw gloeiende vogels, die als een pijl naar Phillip schieten. Phillip maakt zijn krachtveld. Maar sommige vogels schieten er toch door heen en raken hem. Daardoor valt hij naar achter.

Ik kijk om me heen en zie hoe mijn Nova's vechten tegen de monsters. Ze zijn aan het winnen. Wij kunnen dit winnen.

Eddie

Ik en Kiara zitten bij Peter die ernstig gewond is. Ik scheur mijn T-shirt kapot en duw het tegen Peters maag aan. Hij ademd zwaar. 'Shit!' Zegt Kiara die naar haar mobiel kijkt. 'Wat is er?' 'De ambulance wil niet komen. Ze zijn te bang!' Zegt Kiara boos. 'Het is oké.' Zegt Peter moeizaam, alsof hij het opgeeft. 'Nee, je gaat het redden!' Zeg ik boos en commanderend. Maar eigelijk ben ik bang. 'Eddie.' Zegt Peter en kijkt me aan. 'Zorg goed voor Alice. Zorg goed, voor mijn prinsesje.' Zijn ogen vallen dicht en stopt met ademen. 'Nee! Blijf hier!' Roep ik boos. Kiara huilt en houd me stevig vast.

Alice

'Nee! Blijf hier!' Hoor ik met mijn wolven oren, Eddie roepen. Ik kijk hun kant op en zie pap liggen. Met zijn gesloten ogen. 'Nee.' Zeg ik zacht. 'Ach, lieverd toch. Gelukkig heb je je echte vader nog.' Lacht Phillip die weer terug veranderd is in een mens. Ik voel nu nog meer kracht en energie. Mijn ogen voel ik nu nog feller gloeien dan normaal. Ik kijk Phillip woedend aan. Mijn krachtveld word nog groter en feller. Ongeveer 50 blauw gloeiende vogels schieten uit mijn kracht veld. Phillip kijkt ze verschrikt aan en maakt een sterk krachtveld. Maar niet sterk genoeg. De vogels klappen als mijn krachtveld tegen hem aan. Phillip valt op de grond maar gaat snel weer staan. Hij maakt zijn krachtveld weer. Hij schiet 3 stralen tegelijk. Uit mijn krachtveld komen 3 gloeiende blauwe vossen en springen recht door de stralen heen. De stralen gaan kapot en de vossen verwijnen.

Nova 2: King of NovaWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu