Hoofdstuk 1

3K 151 35

Alice

Er zit bloed op mijn nagels. Ik hijg en kijk hem diep in zijn ogen aan. Dit moet ik winnen. Hij brult en rent op me af. Ik wil hem ontwijken maar hij pakt me beet. Ik val maar draai me gezicht naar hem toe. Met mijn klauwen krab ik hem zo hard als ik kan. Hij bijt in een van mijn poten. Meteen trek ik ze terug. Daarna bijt hij in mijn schouder. Shit! Ik heb verloren.

Een zoemer gaat af mensen juigen. De leeuw laat me los en gaat van me af. 'We hebben een winnaar! Aiden Hill!' Roept de commentatoor door de microfoon. De leeuw verranderd in een 19 jarige gespierde jongen met donkerblond haar. Zelfs na een gevecht zit zijn haar nog goed. Meteen schud ik mijn hoofd. Hoofd er bij houden Alice. Ik ga staan en probeer de ring uit te lopen. Mijn poot en schouder doet nog pijn dus ik hinkel. Ik hinkel naar de deur terwijl ik hoor dat er een nieuw gevecht begint. 'Hey, wacht!' Hoor ik iemand roepen. Ik draai me om en zie dat Aiden naar me toe loopt. Ik kijk hem vreemd aan. 'Ik wilde nog zeggen dat je echt een goeie tegenstander bent. Je had bijna gewonnen.' 'Ja bijna, maar jij bent beter.' Hij lacht. 'Waarom verrander je niet terug als mens.' 'Niemand mag hier mijn identiteit weten.' 'Dan heb je geluk dat princes Alice er heeft verzorgt dat je als dier kan praten. Of in dit geval leeuwin.' Lacht hij weer. 'Wat is je naam? Alleen je voor naam.' Uhm... 'Alex.' 'Leuke naam. Gaat het wel? Met je schouder.' Ik knik. 'Waarom kom je hier eigenlijk? Vechten is niet echt een sport voor meisjes. Ik vind het stoer dat je het doet.' 'Ik heb veel woede in me. En het moet er gewoon uit.' Zeg ik met een zucht. 'Ik ben blij dat ik het hier al mijn energie kwijt kan raken. De tegenstanders hier zijn goed.' 'Jij bent ook goed. Misschien mag je wel bij ons in het team.' 'Welk team?' 'The black bones.' Ik lach. 'Dat is een zwarte naam.' 'Ik heb het niet bedacht.' 'Wie dan wel?' 'Mijn baas. Maar ik mag zijn naam niet zeggen.' 'Ik hoef het ook niet te weten. Ben je er morgen weer?' 'Nee, we gaan morgen avond een belangerijke missie uitvoeren. We gaan de wereld verranderen.' Ik lach. 'Ik wens je veel succes. Ik moet gaan. Mooie tattoo trouwens.' Zeg ik en wijs naar zijn tatoo op zijn rechter arm. Het is een uil. 'Bedankt. Het is mijn moeder, ze is overleden.' 'Ow wat rot voor je. Mijn moeder ook.' Het is even stil tussen ons. 'Ik moet nu echt gaan. Ik zie je later.' Zeg ik en hinkel weg.

De volgende ochtend word ik wakker. Ik heb nog een beetje last van mijn schouder en hand maar het is beter dan gisteren. Shit, ik zie nu pas dat ik laat ben. Ik kleed me snel om en borstel mijn haren. Ik doe nog wat make-up op en loop dan naar beneden.

Mijn vader zit aan de tafel. 'Allice wat doe je hier?' 'Ja ik weet het, ik ga al naar school.' 'Nee ik bedoel, waarom ben je niet thuis. In het kasteel.' 'Dit is mijn huis.' 'Je hoort in het kasteel te zitten. Je bent de kroonprinses. Je moet dingen doen voor het land. Dat kun je niet vanaf dit rijtjes huis doen. En moet jij niet Nova beschermen.' 'Oke, ik snap het. Ik moet nu gaan, school begint over enkele minuten.' Hij zucht en knikt. Ik ren naar buiten en verander in een gierzwaluw. Dat is een van de snelste vogels.

Ik kom aan bij school. Opdat moment gaat de zoemer. Snel verrander ik terug en ren naar binnen. Ik kom net optijd binnen. Ik loop naar Eddie en Kiara toe en ga naast Kiara zitten. Iedereen kijkt me aan maar dat ben ik nu wel gewend. 'Waar was je gisterenavond. Ik heb je geprobeerd te bellen maar je nam niet op.' Fluisterd Kiara. 'Ik was bezig met huisewerk maken.' Lieg ik snel. 'Was het een moeilijke tegenstander. Vraagt Eddie die ook naast me zit maar dan een gat er tussen. 'Ja....ik bedoel nee. Waar heb je het over.' Hij wijst naar mijn hand die er niet goed uit ziet. 'Ik ben gevallen.' 'Allice en Eddie, kunnen jullie even jullie mond houden en even luisteren.' We knikken. Ik weet dat Eddie me niet geloofd. Jammer dan.

Eddie

Ik sta met Kiara bij de kluisjes. 'Heb je zin in vanavond?' Vraagt ze terwijl ze haar boeken in haar kluisje doet. 'Ja, ik heb mijn pak al klaar liggen.' 'Je hebt een pak? Wat schattig. Ik heb ook een jurk. Ik bedoel, het is niet elkedag dat het kasteel een feestje geeft.' 'Niet zomaar een feest. Omdat koningin Elaine en princes Alice terug zijn. En dat Mason is verslagen.' 'Mede door ons.' Lacht Kiara. 'Ga je Alice vragen?' 'Wat vragen.' 'Om met jou te dansen nattuurlijk.' 'Uhm... ik weet niet of ik dat wel moet doen.' 'Waarom niet?' 'Ik weet niet waar Alices gevoelens liggen. Misschien is nog wel verdrietig over James.' Zeg ik met een zucht. 'Precies, laat haar een avondje alles even vergeten. Ik weet dat jij haar leuk vind en dat zij jou leuk vind.' 'Hoe weetje dat?' 'Omdat ik ogen heb. Beloof me dat je haar vraagt.' 'Ik beloof het.' We zien Alice naar ons toe lopen. Waarom ben ik zo nerveus 'Hey Alice, wil je misschien met mij...' 'Niet nu!' Sist Kiara. Alice kijkt me vreemd aan. 'Ik moet gaan.' Zeg ik en loop snel weg.

Alice

'Wat is er met Eddie.' 'Ow niks, hij heeft gewoon zin in vanavond.' 'Vanavond.....' 'Alice! Vanavond is het bevrijdings feest.' Ow dat, daar heb ik zoooo geen zin in. Vanavond wil ik tegen de kraker vechten. 'Owja, dat wist ik wel.' 'Heb je al een jurk?' 'In het kasteel liggen wel 100 jurken. Ik hoef me geen zorgen te maken.' 'Ben je nog van plan om met iemand speciaal te dansen.' Lacht ze. 'Ik? Dansen? Ik weet het niet hoor.' 'Dat komt wel goed. Hij zal je helpen.' 'Wie is hij?' 'Dat zal je vanavond wel zien.' Lacht ze weer en loopt weg. Ik zal die persoon moeten teleurstellen want ik ga vanavond weer vechten in plaats van dansen.

Ik ben in het kasteel. Elaine moet denken dat ik er vanavond zal zijn. Anders gaat ze me zoeken. Ik zit op mijn kamer als er op de deur word geklopt. 'Mag ik binnen komen?' Hoor ik Elaine vragen. 'De deur is open.' Elaine komt naar binnen. 'Heb je al zin in vanavond.' Zegt ze terwijl ze naar mijn inloopkast loopt. 'Ja, ik denk het.' Ze pakt een jurk uit de kast. 'Ik denk dat dit wel leuk is.' Zegt ze. 'Ik kan heus wel zelf kiezen hoor.' Zeg ik bot. 'Dat weet ik wel maar ik wil je gewoon helpen.' 'Ik hoef geen hulp.' Ze zucht en legt de jurk terug. Ze loopt naar een kast waar een glaze doos op staat. In die doos ligt een tiara. 'Wil je alsjeblieft deze vanavond op doen. Je bent geen princes zonder het.' 'Wie zegt dat ik een princes wil zijn.' 'Niemand zegt het. Maar we weten het allemaal.' Lacht ze. Ze looot naar de deur. 'Ik zie je vanavond.' Lacht ze en gaat de kamer uit en doet de deur achter zich dicht.

Ze probeert een relatie tussen ons temaken. Maar ik val er niet voor. Ik ga me klaar maken voor vanavond. Zodra ik vanavond klaar ben met het gevecht zal ik terug komen.

Het is tijd. Ik doe het raam open en verander in een steenuil. Ik vlieg naar de geheime plek.

Eddie

Ik en Kiara komen aan bij het kasteel. Kiara heeft een helemooie jurk aan. Ik kan niet wachten tot ik Alice zie met haar mooie jurk. We laten aan de bewakers de uitnodigingen zien en lopen dan naar binnen.

Het binnen prachtig versiert. 'Het is net een sprookje.' Lacht Kiara terwijl vol bewondering om zich heen kijkt. 'Hey Eddie, hey Kiara.' Zegt Peter en loopt naar ons toe. 'Ow hey Peter, u ziet er goed uit.' Lacht Kiara 'jij ook, hebben jullie Alice al gezien?' 'Nee, ik denk dat ze pas komt tot iedereen er is.' 'Zullen we dan maar.'

We lopen met z'n drieën de bal zaal binnen. Er zijn al veel mensen en iedereen is goed gekleed. Sommige zijn al aan het dansen. 'Ik ga even naar Elaine.' Zegt Peter en loopt weg. Een knappe jongen loopt naar Kiara toe. 'Mag ik deze dans?' Vraagt hij met een kleine buiging. Kiara moet blozen en kijkt naar mij. 'Ga, ik wacht op Alice.' Met een big smile loopt Kiara met de jongen mee naar de dansvloer.
Ik ga wat drinken halen en kijk in de tussentijd of Alice er al is. Misschien moet ik haar gewoon bellen. Ik probeer te bellen maar haar mobieltje staat uit. Als ik wat te drinken heb ga ik ergens zitten. Waar blijft Alice.

Ik zie hoe een bewaker iets in Elaine's oor fluisterd. Elaine kijkt teleur gesteld. Ik weet wat dat betekend. Alice is weg, ze komt niet. De muziek word stil gezet en koningin Elaine gaat staan. Maar net voordat ze iets kan zeggen word het opeens helemaal donker in de zaal. Ik hoor een paar mensen schreeuwen. Wat gebeurd er!? Het licht gaat weer aan en opeens staan er overal mensen met een geweer in hun hand. Bij mij staat een 19 jarige jongen met donker blond haar en een uile tatoo op zijn rechter arm met een geweer. Dan pas zie ik dat niemand in het midden staat op een persoon na. Ik geloof mijn ogen niet! Daar staat koning Phillip in levende lijven!? Koningin Elaine kijkt eerst geschrokken maar daarna boos naar hem. 'Wat kom je hier doen!' Roept ze boos. 'Ik kom hier halen wat mij toe behoord. Mijn eigen dochter. Waar is prinses Alice!'

Hey lezers,

Wat vinden jullie van het nieuwe boek? De cover en omschrijving worden nog verranderd. Maar ik kon gewoon niet wachten om jullie dit hoofdstuk te laten zien ^^

Nova 2: King of NovaLees dit verhaal GRATIS!