12. Brieven van de stalker.

331 16 11
                                    

Aanschouw, de nieuwe cover ;)


Met mijn buik lag ik op de tafel, waarom? Geen flauw idee, Arnoud had me raar aangekeken en zijn schouders opgehaald. Hij was aan het ontbijt begonnen en ik zat nu toe te kijken. Vandaag zou Berker de brieven leveren en dan konden wij kijken of we verder konden.
'Je kan ook de tafel dekken Elisabeth,'
Zei Arnoud zonder zich om te draaien.
'Dat kan ik ja, maar jij ook,'
Hij veroerde zich niet en bleef staan, met tegenzin liet ik mezelf van de tafel af glijden en pakte twee borden uit het keukenkastje en zette deze op de tafel neer. 'Nog iets Sparks?'

'Tja, als je bacon met je handen wilt eten schat, doe je ding.' merkte hij sarcastisch op, met een zucht opende ik een la en trok er twee vorken en messen uit, ik duwde de la hard dicht met mijn heup en legde het bestek op tafel.

'Noem me geen schat,' merkte ik chagrijnig op.

'Je vind het leuk dus waarom zou ik?'

'Ik vind het helemaal niet leuk Sparks!' hij draaide zich om en keek me aan met zijn bruine ogen, 'Die licht roze blos op je wangen vertellen mij wat anders. Schat.'

Ik balde mijn vuisten en keek van hem weg, ik nam plaats en ging als een klein kind met armen over elkaar heen geslagen zitten.
'Zak,' mompelde ik onverstaanbaar, de heerlijke lucht van bacon vulde de kamer en zelf werden er twee stukjes bacon op mijn bord gelegt, ik gaapte even en hield snel mijn hand voor mijn mond. Daarna wende ik mijn blik naar de klok, 9:30.
Ik stond op en liep naar de koelkast mijn hand reikte uit naar de wijn maar ik werd al snel mee getrokken en weer op de stoel gezet, 'Het is je eigen regel, geen alcohol tot 12 uur Holmes,'

'Ik haat je,' mopperde ik.
'Ja, kijk, ik ben nou eenmaal onweerstaanbaar dus je hoeft niet te liegenschat.'
Een hoorbare zucht verliet mijn mond en ik rolde met mijn ogen.
'Ik heb dorst,'

'Thee?'

'Nee, wijn,'
Nu was het Arnoud die zuchte, beide begonnen we rustig te eten en nadat Arnoud zijn eten op had ging de bel. Hij schoot overeind en verdween uit de keuken.
Ik liep snel naar de koelkast en draaide de dop los, ik zette de fles aan mijn mond en de deur viel dicht, onschuldig draaide ik me om en nam ik een slokje. Ik haalde de fles van mijn mond en keek in de ogen van Arnoud die me afkeurend zat te bekijken maar toch ook geamuseerd.
'Wat moet ik toch met je beginnen Holmes?', ik haalde mijn schouders nonchalant op en zette de fles terug.

'Een wijnbrouwerij?'

Hij gooide twee enveloppen op tafel, 'Berker was aan de deur, nogal gehaast ook.'

Ik pakte de twee enveloppen op en bestudeerde ze, ik maakte er eentje open en haalde er een brief uit.

Een kwart zal spijt hebben,
Na dat ze een besluit hebben genomen.
Vijf zal weten, wat ze uit het archief mee hebben genomen.

21125.
-B

'B van Berker? Zo dom zal die vent toch niet zijn?' mompelde ik, 'Hij wilde wel snel weg hier,'
We keken elkaar even aan en uiteindelijk richte ik mijn blik weer op de brief.

*

No shit sherlock.Where stories live. Discover now