Askin izdirabi....23 bölüm

1.7K 142 0
                                    

Betül bir taraftan sendeleye sendeleye yürümeye devam ederken,arkasina dönüp artik silinmeye baslamis resimde olan murat ve yanindakilere bakti ve

-Daha sizinle isim bitmedi.Sizi kolay kolay birbirinize yar etmeyecegim..dedi.Ve elini kaldirip bir taksi cevirdi yoldan, sonrada gözden kayboldu..

Murat hala sinirinden bagirmaya devam ediyordu..Kendini kaybetmisti .Nerdeydi,nasildi .Sonra birden belindeki onu tutan elin t-sörtünü kaydirip tenine dokunmasiyla irkildi.

Bu el nazlinin eliydi.Bir an burnunun ucundaki nazliyla göz göze geldi.Sonra annesininde nazlininda ellerini vücudundan sivazlayarak uzaklastirdi.

-Tamam ben iyiyim.Sakinlestim.Kusura bakmayin birden kendimi kaybettim.Derken bakislarini yere indirmisti artik.Biraz önce betülün söyledigi sözler kulaklarinda cinliyordu.

Murat hic birsey söylemeden kosar adimlarla odasina girip,Kapisini kapatti.Sonrada kapinin dibine cöküp basini ellerinin arasina gömdü.Artik limani olmayan göz yaslari dökülüyordu soguk yanaklarindan

Betülün dedigi seyi gercekten yapmis olabilirmiydi..?O ki ellerini degdirmeye korkardi NAZLININ TENINE ya simdi...?Nazliya hunharca saldirmisti belkide..Gözlerini kapatiyor hatirlamaya calisiyorsada,

beyninde oynayan filmin bir cok karesi kopuktu.Sadece birkac birsey hatirliyordu.Onuda yarim yamalak.Birden aklina betül düstü.insan nasil bir canavar olabilirdiki böyle bir seytani planla nazliyla

arasina kilometreler koyabilirdi.Ya nazli o ögrendiginde ömür boyu nefret etmeyecekmiydi murattan?.Murada hic yakismismiydi bu davranis.?Delikanliyken kurdugu ilk gece hayelleri vardi nazliyla...

ilk gecelerinde "nazli istemese elimi bile sürmem" demisti.Ya simdi..?Gözlerini kapatiyor olanca gücüyle SIKIYOR SIKIYORDU::

--------------------------------
Nazliyla saduman hanim muradin arkasindan bakakalmislardi.Sonrada ikiside dudak bükmüs;muradin arkasindan iceriye girmislerdi.

Nazli muradin betülden ayrildigini anlamisti:Murat ne yasamissa cok sert bir tepki vermisti betüle .Murattan hic beklemedigi bir davranis bicimiydi bu."karincayi bile incitmez" dedigi murat betüle tokadin binini bir paraya savurmustu.

Yasadigi duygu turbulenzi basini döndürüyordu nazlinin.Yorgundu.Asikti ama sevdigine elini uzatamiyor,seviyor fakat sevdigini sevdiginin yüzüne dahi haykiramiyordu.Peki ya simdi betül yoktu artik.Simdi haykirabilecekmiydi?

Simdi daha derin ucurumlar vardi aralarinda.Nazlinin efkar daglar kadar cökmüstü üzerine.Muradi ...sevdigi adam.En yakin olabilecegi anda hayat beklemekteydi artik nazli icin..

Saduman hanim mutfaga yönelirken nazlida odasina cikmisti..

-------------------------------
Gece bütün kasvetiyle birden bastirmis, ay geceye göz kirpmisti bile..

Sabaha kadar kaderin imtihaniyla savasini yasamisti murat..Sabah erkenden kalkti.Uykusuz gözleri cökmüs ve basinin agrisi dayanilir gibi degildi..

Murat askinin izdirabini yasiyordu.Odanin icerisinde bir ileri bir geri yürürken sessizligin izdirabi hancerliyordu düsüncelerini..Yüregi SIKILMISTI bir kere..Bir an odanin ortasinda durdu ellerini ensesine bagladi , gözlerini

SIKI SIKI yumdu.Iste yine nazlinin menekse gözlerinin mehtabi düsmüstü düslerinin tam ortasina..Hemen acti gözlerini ve Eline koltugun üzerindeki ceketini alip firladi evden..

Arabasina bindi ve gazladi..Arkasindanda nazli bir taksi cevirip takibe koyuldu muradi..Eyübün eski dar mahallerine girdi birden araba..Nazli icinden murat "nereye gidiyorsun..?"Dedi..Araba yine dar bir sokagin kenarina park etti.

Murat eski bir gecekondunun kapisini caldi.Kapiyi yasli bir adam acti ve iceriye buyur etti muradi:

kapiyi acan care babaydi sasirmisti ihtiyar adam, sabahin erken vaktinde muradin ne isi olabilirdiki..

Care baba muratla sedire gecmis cayi daha yeni demlemeye hazirliyordu.Merakla

-Hayrola ogul ,sabahin bu saatinde ne isin var burda söylermisin..?Murat endise dolu bakislariyla

-Rahatsiz ettiysem üzgünüm ama, cok bunaldim..Ancak ve ancak senin yaninda huzur buluyorum..Senin anlattiklarin beni rahatlatiyor..

Care baba gülümsemisti;

-Ogul iki gün arka arkaya ihya ettin bu ihtiyari ziyaretinle..Hele sen bir durda ben hanima birseyler hazirlamasini söyleyeyim beraber kahvalti yapariz.Murat hemen atildi


-Zahmet vermeyeyim teyzeye..

Care baba yerinden kalkarken Sözüne devam etti:

-Hic olurmu?Sonra teyze degil ben nasil babaysam oda oya anne..Senin icin..Ogul


Murat sesini cikaramamisti..Care baba yerine döndügünde.Yerine oturdu  bakislarini muradin gözlerine cevirerek

-Anlat bakalim evlat nasil bir imtihana tabi oldunda buradasin..Murat bakislarini care babanin gözlerinden cekip dizlerinin hizasinda kilitledigi ellerine cevirerek

-Beni yanlis anladin baba..

-Ogul bak sözü kivaracaksan hic konusmayalim.Sacimizdaki beyazlar tecrübemizin garantisidir..diyelim ne dersin..Hadi seni dinliyorum.Murat endisesi sesine yansimis bir sekilde

-Ben betülle yani nisanlimla ayrildim..Care baba ;

-Sasirdim..umarim ben sebep olmamisimdir.Murat basini saga sola sallayarak

-Hayir hayir daha derin meseleler vardi aramizda; onlarin agirligi herseyi geride birakti.Ama simdi öyle birsey ögrendimki nazliyla arama asilmaz daglar tasidi.Care baba ise

-Ogul herseyin bir caresi vardir..Murat ise bakislarini kilitledigi ellerini SIKARAK

-Ama bunun caresi yok baba..

-Hani onu vazgecilmez bir askla seviyordun murat..?

Murat gözlerindeki nemi saklamaya bile calismiyordu artik.

-O benim askimin tek mevsimi ,O benim gönlümün mabedi olan kadin.Kalbime giriside tek, son nefese kadar da tek olacak kadin, o benim kaderim bugünüm yarinim :Nefesim..

Care baba;

-O zaman yapilacak birsey yok iste ogul..


-Gercekten yapilacak birsey yok benim icin artik.Nefessiz yasamaya alismam lazim artik galiba dedi.Gözlerindeki yaslarla firladi gitti care  babanin yanindan..

Care babada sasirmisti O sirada hanimi tepsiyle görünmüstü ama muradin kimseyi görecek hali yoktu..

----------------------

Konusulanlari duvarin dibinden zorda olsada dinledi nazli.Muradin ayagiya firlamasiylada agacin arkasina saklandi..Ve ardindan oda nemli gözlerle muhatabini ugurladi..Nazli muradin kendi

hakkindaki gercegi bildigini anlamisti.Murat nazliyla aralarinda "mesafeler var" demisti..iste oda yavas yavas evin yolunu tutmustu muradin ardindan..



Günler su gibi akip geciyordu.Muradin aldigi tehdit telefonlari fazlalasirken nazliylada iyice yabancilasiyorlardi..

Ayni evde birbirlerinin yüzünü sadece yemeklerde oda saduman hanimin zoruyla görüyorlardi.

Yine böyle bir aksam üstü murat isten döndügünde annesi telefonla konusuyordu cemile hanimla..Yüzü endiseliydi..Telefonu kapatti..Murada nazlinin amcalarinin iyice zivanadan ciktigini anlatti

Az sonrada kapi calmisti..ikiside endiseyle kapiya yöneldi.Kapiyi actiklarinda muradin yüzüne bir gülümseme yayilmisti..

Cocukluk arkadasiydi gelen..Yemekde beraberdiler..Uzun zamandan beri ilk defa muradin yüzü gülüyordu nazlida hayran hayran muradin yüzündeki gülümsemeyi seyrediyordu.Bütün yemek boyunca cocukken yaptiklari ;

Haylazliklari hatirlayip gülüstüler..Uzun zamandan beri ilk defa nefes almislardi ev halki olarak..Kahvelerden sonra ömer izin istedi..Murat tekrar beklediklerini söyleyip ugurladi arkadasini..

Ömeri ugurlamak icin kapiya cikmislardi ömer arabasina binip hareket edince ise ..ileride sokak lambasinin altinda bir kararti gördü nazli, anlamisti gelecek olan felaketi..

Bir el silah sesi geceyi bölmüs yanki yanki dagilmisti geceye..Hersey bir anda olmustu..Muradin kollarinin arasinda yerde kanlar icinde yatiyordu nazli..Gözleri iyice kisilmisti..artik..

Sadece murada bakiyordu gözleri, muradin endiseli ve gözleri yasli yüzüne..

Muradin dudaklarindan sadece iki kelime dökülebilmisti..ic sesiyle

-Neden yaptin askim..

Nazli feri sönen gözleriyle murada bakarken duydugu kelimelerin ardindan

-Artik ölebilirim...Diyebilmisti...


Sonra muradin resmi silinip kaybolmus karanliga gömülmüstü hersey..


[Yorumlariniz ve elestrileriniz icin..Burdayim..Bana yorumlarinizi elestirilerinizi yazabilirsiniz]



MENEKŞE GÖZLERღMurat ile Nazlinin hikayesiღ[Tamamlandi]Where stories live. Discover now