Dost olabilmek...10 bölüm

1.8K 163 1
                                    

Murat eve geldiginde Aksam yemegine oturulmustu..Üzerindeki ceketini cikartip oturma odasina dogru yürümeye basladi..Birden attigi her adimda netlesen bir görüntüyü algilamaya calisti .Annesini yanliz zannediyordu masada ,ama tam karsisinda Nazli oturuyordu..Saduman hanim Muradin geldigini görünce gülümseyerek ayaga kalkmaya calisti ama Murat bunu el isareti yaparak engelledi..
Saduman hanim;

-Hosgeldin yavrum..

-Annem rahatsiz olma..Dedi sonrada hayret dagitan bakislarini Nazliya cevirdi.ilk defa yemek icin asagiya inmisti ..Günlerdir odasinda yiyordu..
Nazli Bakislarini hic kaldirmadan

-Hosgeldiniz Murat bey diyebildi..
Murat icinden "hic olmazsa kayitsiz kalmadi" dedi kendi kendine..
Oda masaya oturdu yedigi yemegin ne oldugunun farkina bile varamadi..Nazlinin caprazina düsen sandalyede oturuyordu..Kacamak bakislariyla Nazliyi süzüyordu..Nazli saclarini at kuyrugu gibi toplamisti..Üzerinde ise gayet usturuplu bir kiyafeti vardi..Yüzündeki solgun ifade biraz olsun degismisti..Muradin kalbi yine tarif edilmez bir heyecani yasiyordu..Genc adam daha yemegini bitirmemistiki nazli yemegini bitirdigi icin kalkmaya yeltendi ;Muratta hemen ayaga kalkti..Nazli saduman hanimin yüzüne bakarak sadece

-Efendim yemek cok güzeldi ellerinize saglik..Kendimi pek iyi hissetmiyorumda, müsadenizle odama cikmak istiyorum..
Saduman hanim basini salladi ve böylece Nazli yavasca Muradin yüzüne bile bakmadan oturma salonunu terk etti..Genc adam bakislariyla odadan cikana kadar takip etti Nazliyi..Sonra tekrar yerine oturdu..
Önündeki yemege bakiyor;Ama devam etmek istemiyordu..Oda annesinin yanagina bir buse kondurup..

-Anne bende cok yorgunum bugün yorucu bir gündü hemen odama cikip yatmak istiyorum..

Saduman hanim endiseli bir sekilde pglunun yüzüne bakip;

-Bak oglum bu böyle yürümez yarin öbürgün hamzaogullari gelip torun sormaya baslarlar, ne yapariz o zaman..

Murat alayli bir gülüsle
-Anne sen ne diyorsun..Hayata küsmüs bir kiz Nazli ..Beni istemiyor iste, defalarca bunu belirtti..Zorbalikmi yapayim istiyorsun..?

-Olurmu hic öyle sey evladim..Ama birseyler yapilmali..Sen onun nikahlisisin..

-Anne ben Nazliya ilk gece söyledim..Bu evde yardima ve korunmaya ihtiyaci oldugu kadar durabilir..Kendini hazir hissettigi anda onu sevdigi kisiyle kendim evlendirecegim..

Saduman hanimin hayretten agzi acik kalmisti.
Birazda sesinin tonunu yükseltmisti farkinda olmadan;

-Sen neler söylüyorsun oglum..Cahil cahil konusma..Hayatimizi cehenneme cevirmek mi istiyorsun..?

-Hayir anne ..Ben Nazlinin hayatini cehenneme cevirmek istemiyorum..
-Ogul sende hic izzet-i nefis yokmu söylermisin?

Murat gayet tatli bir ses tonuyla
-Annecigim ...Seninle tartismak pek alisik olmadigim birsey..Onun icin zamani gelince hersey olacagina varacak diye düsün..Ve herseyin güzel olmasini istiyorsan oglun icin de dua et..Deyip annesini bir kez daha öperek odasinin yolunu tuttu..

Gece yataginin üzerine uzanmis ellerini basinin arkasina koyarak tavana bakiyor ve aylarin hesabini yapiyordu kafasinda..Amerikadan döndügünde hayatinin düzelecegini düsünmüstü..Ama simdi bir kac ay icinde yasadigi olaylar onu tamamen cikmaza sokmustu..Ne kadar fazla olay yasamisti..Ve iste her zaman güzel evlilik hayalleri kurmus olan Murat yandaki odada nikahlisi yatarken kendisini ondan uzak ve soguk hissediyordu..

Günler ard arda eklenerek kisi getirmisti..istanbul gelinligini giyecekti gelecek günlerde havanin soguklugu insanin dislerini birbirine vuracak sekilde siddetlendirmisti..

Cemile hanim en fazla on bes günde bir ugruyor ve kizinin sihhatini kontrol ediyordu..Digerleri icin ise artik Nazlinin hicbir degeri yoktu..Yaptigi hareketle aslinda kendi kendini mahfetmisti..

Murat her defasinda kendi kendine Nazliyla arkadas olmanin imkansizligini söylüyordu..

Muradin eve yine erken geldigi günlerden biriydi..Evde kimseler yoktu..Hizmetli Cemile hanimin agir bir kriz gecirdigini ve hastahaneye kaldirildigini anlatmisti .Muratta hemen arabasina atlayip hastahanenin yolunu tutmustu..
Acile kadar kosturarak geldi..Ama acilin kapisinda duvara yaslanmis yerde oturur sekilde Nazliyi görünce birden bire yavasladi..ileriye dogru bakinca herkezin hatta annesinin bile orada oldugunu gördü..Nazlinin dedesi amcalari yengeleri annesi ve Muradin dedeside gelmisti hastahaneye..

  Genc adam anlamisti ..Nazliyi kabul etmemislerdi yanlarina..Murat kaslarini catmis ve hic düsünmeden Nazlinin yanina gelerek yanina egilip iki kolundan kavradigi gibi ayaga kaldirmisti..Nazli ilk defa Muradin yüzüne bakabildi..Hayret dolu yasli gözlerle Muradin gözlerinin icerisine bakmisti..Murat ise ileriye dogru bakiyordu.Kaslari catik bir sekilde..Nazliyi kavrayan kuvvetli kollar yürümesinede yardimci oluyordu..Sanki ayaklari yere degmiyordu..

Murat yanlarina kadar gelmis, Nazli hala muradin yüzündeki bakislarini ayiramamisti ..
Genc adam sert bir sesle Hamit beyin yanina yaklasarak;
-Gecmis olsun dede...Annemin durumu nasil...
Hamit dede ise gördügü durumun karsisinda sasirdi..Ona herkez Muratla Nazlinin hic bir türlü yanyana dahi gelmedigini söylüyordu..Murat bir an nazliya dogru bakislarini cevirip Hamit dedeye

-Hanimim da annesinin durumunu merak ediyor..Dedi :Ayni anda Nazlinin gözlerinde kilitledi bakislarini ..Ikiside birbirlerinin gözlerinin icerisinde kilitlenmisti..Murat hic bir türlü ayirmak istemiyordu bakislarini Nazlinin ebruli menekse gözlerinden.

icinden"Allahim bu bugulu gözlerdeki masumiyet nedir böyle beni adeta büyüledi..Murat bakma yoksa dayanamayacaksin cayir cayir yanacak, icindeki atesi durduramayacaksin..Yeter artik cek bakislarini" diye kendi kendine uyariyordu..Sonra birden bakislarini kacirdi Nazlinin gözlerinden..

Evli cift ilk defa göz göze gelmislerdi..Nazli Muradin haraketi karsisinda hayret etmisti..Böyle birsey beklemiyordu cünkü..
Cemile hanimin yanina da Muradin koltugunun altinda girmisti Nazli ..ilk defa uzun zamandan beri kendini güvende hissetmisti..Murat güven vermisti Nazliya..Gecirdigi agir firtinalardan sonra ilk defa kendini güvende hissettirmisti sigindigi liman..

Cemile hanim kiziyla damadini karsisinda görünce cok sevindi..
On bes gün sürmüstü Cemile hanimin tedavisi ve doktorlar uyarmisti kendisini bir daha kurtulamayabilirdi..

On bes gün boyunca Murat Nazliyi hastahaneye tasidi artik kisa kisa konusmaya baslamislardi..Cok yabanci davranmiyorlardi birbirlerine..
Evdede sanki iki arkadas gibi konusmaya baslamislardi..Buna en cok sevinen ise annelerdi süphesiz..Murat bu arada ara ara care babayi ziyaret ediyordu..Artik eli bosta gelmiyor her defasinda ufak tefek alis-veris yapiyor ve ona belli etmeden evin mutfagina götürüp birakiyordu..

Care babanin dünya ve ahiret anlayisi cok etkilemisti Muradi..Sohbetlerindeki samimiyet ve gerceklere verdigi önem Muradin bir cok davranisini degistirmesine sebep olmustu..Artik dedesine de daha fazla saygi duyuyordu..Babasinin ölümünün sucunu dedesinde buluyordu..Ama care babanin sohbetlerinden sonra ..Kaderin gercek olduguna inanmisti..

Bir aksam yine Holdingten sonra care babaya ugramis aksam yemegine gec kalmisti..Eve geldiginde saat cok gecti.Etrafa bakindi annesini göremedi..Oturma salonuna girdiginde uctaki koltukta oturan Nazliyi gördü

-iyi aksamlar ..Nazli hanim..
-iyi aksamlar Murat bey..Dedi Nazli ve okudugu kitabi hafif kapatti.Murat tam cikacakken salondan Nazli
-Niye cogu aksamlar gec geliyorsunuz..?Anneniz üzülüyor..dedi..
-Anneme gec gelecegimi care babaya ugrayacagimi söylemistim..
Murat yine tam bir adim atmistiki..
-Anlatildigi kadar etkilemis sizi belli..Bir gün beni de götürürmüsünüz..?Tabi doktorlardan ve terapiden zamanim kalirsa..

-Tabiki isterseniz neden olmasin..

-Öylesine ihtiyacim varki bir kisiyle konusmaya..Biliyorsunuz aslinda en yakin arkadasim tuba ile bile görüsmemem icin dedem bütün önlemlerini almis..


Murat odasina cikmaktan vazgecti..Kolundaki ceketini bir kenara koymus ve Nazlinin karsisindaki koltuga gelip oturdu..
Ve ellerini yana acarak

-Evet sizi dinliyorum..Beni en yakin dostunuz olarak kabul edin..icinizden ne geliyorsa anlatabilirsiniz.
Nazli ne diyecegini bilememisti..

-Nasil olur sizinle herseyi konusmama imkan yok..
Murat biraz öne dogru egilerek dizlerine dayadigi kollarini elleriyle bagladi..
-Üzgünüm artik benden yakin bir dostunuz olamayacak ....Sunu da unutmayin..Asla evliligimizi gale almayin..Biz evli degiliz..Sadece huzur bulmak icin imzaladik o defteri..Ve simdi size dostlugumu teklif ediyorum..

Gülümseyerek
-Arkadasligim hic fena degildir..derler bilmiyorum..Nazli derin bir düsünceye dalmisti..
Murat Ciddilesti..
-Evet sizi dinliyorum Nazli.....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[Yorum ve elestirilerinizi bekliyorum]


MENEKŞE GÖZLERღMurat ile Nazlinin hikayesiღ[Tamamlandi]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin