Kacis....5 bölüm

2K 167 0
                                    

Nisan hazirliklari bayagi bunaltti;Nazliyi..Bohcalar gelip gidiyor..Eski ananelere uygun olarak hazirliklar sürüyordu..Bu kadar zorlu olacagini bilmiyordu nisanlanmanin..

Ona göre bir yüzük takmalari aile meclisinde yetecekti..Ama anneler cok büyük bir törene cevirmislerdi nisani..


Nisan gününün sabahiydi..Hersey hazirdi iste...Nazli üzerine giydigi hafif seffaf kollari olan kirmizi renkteki elbiseyi giyinmis ve makyaji ve saci da coktan yapilmisti..

Oturdugu sandalyeden karsisindaki aynaya bakiyor..Ve isyan derecesinde bir hüzün yasiyordu..Aynadaki resminde hüzün ve güzelligi bir arada görüyordu..Kendi kendine

-Allahim olamaz ben bu kadar güzelken o sümsükle nasil evlenebilirim..
Kendi resmine bos bos bakti ilk önce sonrada aylar öncesi sevgilisiyle mutlu oldugu günlere gitti düsünceleri..

Nazli icerisindeki firtinalari yasamaya basladigi gün aslinda Muradin cevabini duydugu gündü annesinden..Hep icinde bir ümit vardi o günden önce, nasil olsa kabul etmez böyle cag disi bir emri- vakiyi diyordu.Bir insan ne kadar aptal olabilirki kendisini sevmeyen bir insani kabul etsin demisti .Tekrar tekrar bu düsünceler dolasmisti kafasinin icerisinde..Ama muradin cevabini duydugu gün sinirinden deliye dönmüstü.Yinede ailenin erkeklerinden korktugu icin bu tiyatroya evet demisti.Ama simdi iyice kasvet basmaya baslamisti ruhunu..

--------------------------


Muratta hazirlanmis penceresinden disariyi seyrediyordu..Aslinda bakislarinin oldugu yeri göremeyecek kadar kendi dünyasinin icerisinde kaybolmustu..ilk önce nazlinin menekse gözleri geliyordu gözlerinin önüne..

Kalbinin icerisine dolan sis nefes aldirmiyordu..Sonra ise söyledigi sözler..Kendi kendine

-Bir insan bu kadar güzel olurken neden ruhu güzellikten bu kadar nasibini alamamis olabilirdiki..?diyordu..Daldigi düsünceler girdabi öylesine icine cekmistiki onu;
Kapinin acildiginin odaya girildiginin farkinda bile degildi..
Kerem muradi daldigi girdaptan kurtarmak istedi..

-Hayrola kanka karadenizde gemilerin mi batti..?Ne o dalmisin iyice derinlere..

Murat Keremi görünce zor da olsa gülümsemeye calisti..Kereme dogru birkac adim atti yaklasti arkadasina,Elini kalbinin üzerine götürüp isaret etti ..
-icimde bir sikinti var kerem .Ya kötü seyler olursa ne yaparim ben ..Bu arada su papyonumu baglarmisin lütfen..?Kerem bir yandan arkadasinin papyonunu baglarken bir yandanda arkadasina güven vermeye calisiyordu

-Kendini bosuna zorluyorsun..kanka..Bence bu aksam Nazli hanim büyük bir sok yasayacak..

Murat keremin söylediklerini anlamaya calisti..Kaslari catti
-O ne demek Kerem anlamadim..

-Bak canim kardesim ..Bu kiz seni hala o iki lafi bir araya getiremeyen kizlarin yaninda yüzü kizaran birisi zannediyor..Ama aslinda sen kendini coktan astigini bana bile kanitladin..Bir yandan konusuyor bir yandan da muradin papyonunu baglamaya devam ediyordu.

-Nasil anlamadim..?Diye arkadasinin yüzünün mimiklerini inceliyor.Birseylerin aciklamasini bekliyordu ondan..Kerem gülümseyerek devam etti..
-Ben neredeyse senin yüzünden kiz arkadasimdan oluyordum be oglum..Bunda anlamayacak ne var..Eger ki tuba benimle cikiyor olmasaydi..Inanki sana cikma teklif ederdi..Ve bunu abartmiyorum inan bana..

Tuba öyle her erkegin elde edebilecegi bir kiz da degil cok zordur..Ben onu ayarlamak icin 6 ay ugrastim..

Murat sadece arkadasini dinliyordu..Ama akli hep aksamki nisandaydi..

Muradin o an sadece bir kisi kafasini kurcaliyordu...Nazli...nazli..Acaba bu kiza icinden bir seyler mi hissediyordu..?Neden hep onu hatirladiginda bogazina birseyler takiliyordu.Yutkunamadigi dügüm oluyordu bogazinda Nazli...Buna kendiside bir anlam veremiyordu..Yoksa ona karsi büyük bir nefretmi duyuyordu..?Birden arkadasinin cümlesinin bittigini anladi.

MENEKŞE GÖZLERღMurat ile Nazlinin hikayesiღ[Tamamlandi]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin