Kendini ispat ...3 Bölüm

2.7K 201 5
                                    


Murat annesiyle hasret giderdikten sonra ;biraz dinlenmek icin odasina cikmisti..Yali aslinda dört katliydi ama sadece iki kati kullanilmaktaydi..Muradin odasi ikinci katin bogaza nazir bir odasiydi

Murat penceresinden  dalgalarin birbirleriyle kucaklasmalarina dalmisken;Birden telefonu caldi..Uzandi komidinin üzerindeki telefonu aldi

-Alo..
-Ask olsun oglum be..insan döndügünü haber vermezmi?En yakin arkadasiz diye birde övünürdük birbirimizle degilmi?Böyle mi yakin arkadasiz söylermisin?

Murat keremin sitem dolu sesini duyunca gülümsemisti.Nede olsa cok uzun bir süre arkadasliklari olmustu.Kerem onu amerikada da yanliz birakmamis her ay hic olmazsa bir kere aramisti ..

Kerem sözlerine devam etti;

-Bak sen... suclu oldugunu bildigin icin sesini de cikarmiyor bizim kanka..Demisti.Murat daha fazla dayanamadi

-Kereeeeemm..Bak beni böyle" cabuk hirsiz ev sahibini bastirir" ayaklariyla kandiramazsin.Ben sana gelecegim günü ve saati söylemistim en son telefon konusmamizda ,hatirliyorsan canim arkadasim..

Kerem yaptigi gafi aslinda biliyordu ;Ama acaba Muratin azar dolu sözlerinden nasil kurtulabilirim diye kurtulus yollari ariyordu..Kerem sustu biraz düsündü..

-Tamam ..biliyorum hatami..Yüzüme vurmak zorundamiydin hemen?Surda tatli tatli ne güzel sitem ediyordum sana..
Murat gülümsemeyerek
-O zaman arkadasim..Hatani kabul ettiysen bu aksam beni bir yemege götürerek bu hatani telafi edebilirsin?Hemde gecen seneler icerisinde neler olup bittigini  anlatirsin istanbulda..
Kerem ilk önce söyle bir düsünmüs sonra;

-Oluur  .Hemde yeni acilmis bir yer var .Oraya gidelim bu aralar tüm sosyete gencligi orada..Senin tanidiklarinda vardir icinde ;Tabi taniyabilirsen onlari.Herkez o kadar degistiki anlatamam.

Murat kabul etmis;

-Tamam o zaman, aksam sekizde alirsin beni..Benimde bu arada dedemin yanina ugramam lazim ,onu halletmis olurum..

Kerem;

-Aksam sekizde  sendeyim o zaman ..Hadi görüsürüz..

Murat telefonu kapatmisti.Dinlenmek icin ciktigi odada ,sadece bir saat  uyku uyuyabildigi halde  yinede dincti Murat.Hemen bavulundaki elbiseleri dolabina muntazaman asmis ve aralarindan dedesinin yaninda giyinebilecegi bir takim elbisesini ayirmisti.Dus alip tras oldu.Sonrada ayirdigi takimi giyindi..

Kendisine aynada bir bakti söyle;Sonra kol dügmelerini takip odasindan cikti.Merdivenleri birer ikiser indi.Annesini aradi gözleri;Ve bulduda.


Bahcede elinde dantel oyalanmaya calisiyordu.Annesi her zaman basinda bir mevlut örtüsü tasirdi evdeyken;Uclari igne oyasi olan örtü basinda gelisi güzel dururdu.Saclari önden görünürdü biraz,böyle oldugu halde tamamen vazgecemezdi bu örtüden..Yine o cok övündügü oyalardan birini almis eline onu örüyordu annesi can sikintisindan..Cünkü bir avuc kalmis eski osmanli hanimefendilerinin haftada bir kez birbirlerini ziyaret etmekten baska ugrasilari yoktu.Cok az da disariya yemege giderlerdi.

Birde ayda bir aile toplantisi olurduki Murat bu toplantilardan asla hoslanmazdi;Cünkü bu toplantilarda büyük kararlar alinir .Amcalarinin ailevi islerine dedesi müdahale eder,karar verirdi.Babasi ölene kadar bu olay onlardada böyle olmustu.Ama babasi öldükten sonra sadece bazi olaylar disinda annesiyle Murada mudahele etmemisti dedesi..

Belkide Murat böyle biliyordu..

Murat annesine arkasindan yaklasti.Yine her zaman yaptigi gibi annesinin haberi olmadan yanagina bir buse konduruvermisti.isine dalan saduman hanim ise muradin yaptigi bu hareket üzerine birden irkildi..
-Hay Allah senin müstehakini versin emi cocuk..Korkuttun beni.Muratta müzip bir edayla;
-Eee saduman sultan artik yaslaniyorsun.Önceden ben yaklastigimda tahmin eder ve asla korkmazdin..Annesi hak vermisti ogluna;
-Eeee dedigin gibi artik yaslandim oglum..Sonra oglunun giyinmis hali gözüne ilisti.

MENEKŞE GÖZLERღMurat ile Nazlinin hikayesiღ[Tamamlandi]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin