Eerste schooldag

21 1 1
                                    

'Goedemorgen dames!!!' Mike en Joshua staan in de kamer van Camila en Sam. Ze slaan met deksels en pannen. 'Huh, wattus?!' Zegt Camila. 'Ga weg.' Zegt Sam. Mike en Joshua beginnen weer te slaan met de deksels en pannen. 'Stop nou!!!' Gilt Sam en ze gooit haar kussen in Mikes gezicht.
'Auw!' Gilt Mike en hij gooit het kussen terug in haar gezicht. 'Kom dan!' Zegt Sam tegen Mike. 'Kom dan hè?!' Dan stormt Nina de kamer binnen. 'Hou op!! Ik probeer te slapen ja! Mijn wekker gaat pas over een half uur! Dankje!' Ze slaat de deur achter haar dicht. Joshua ploft zich neer op Camila's bed. Ze kan nog net haar benen optrekken. 'Nou, en nu wegwezen! Wij gaan ons aankleden!' Zegt Camila. Sam kreunt. 'Moet dat echt?!' 'Ja!' Camila staat op en duwt de jongens de kamer uit. 'Doei!!' Zegt ze. 'Het was net zo gezellig!' Kreunt Sam weer. 'Ja, nou en! Het word zometeen toch weer gezellig!' PIEP PIEP PIEP. De wekker gaat af. Camila zucht. 'Nou, uitzetten en aankleden!'

'Kom je?!' Camila staat onderaan de trap. Sam strompelt de trap af. 'Jaahaa! Rustig!' Ze lopen de kamer binnen. Niemand te zien. 'Hè, wat raar! De jongens waren hier toch?!' Vraagt Camila. Ze lopen naar de keuken. Er staan tien borden op het aanrecht. Op alle tien de bordjes staan andere dingen. Op de eerste een bruin broodje kaas, de tweede een wit broodje pitjeskaas, de derde een bruin bolletje met grilworst, de vierde een wit bolletje met kaas, de vijfde een beschuitje met kaas, de zesde een kleine salade, en de rest is allemaal een bruin broodje met smeerworst. Camila pakt een wit broodje met pitjeskaas en Sam pakt de salade. Ook Joshua en Mike komen nu binnengelopen. Ook zij pakken een bordje en gaan zitten. 'Waar waren jullie nou?!' Vraagt Camila aan hen. Nog voordat ze antwoord kunnen geven komen Nina en Cristina binnen. Nina kijkt Sam boos aan. 'Samantha! Zit jij nu gewoon MIJN salade te eten?!' Schreeuwt ze. 'Het is niet JOUW salade.' Zegt Sam. 'Ehm... Jawel!' 'Staat je naam erop dan?!' 'Ooooh!' Zegt Mike 'Die is hard!' 'Best, dan eet ik wel een wit bolletje met kaas!' Ze pakt het bolletje en gaat boos aan tafel zitten. 'Stomme nieuweling! Ben ik een keer eerder dan Fabian pak jij mijn salade af! Nog eerder opstaan dus!' Zegt ze.

'Kinderen! Jullie moeten naar school!'
Tasha komt snel de hal ingelopen. 'Jullie lunch staat op de trap!'
Iedereen komt langs gerent en pakt zijn lunch.

Op school laten Mike, Joshua en Camila Sam alles zien. Dan gaat de bel en moeten ze naar de les. Ze beginnen met mentoruur.
'Welk lokaal?!' 'Ehm, even kijken... B213!'
Met z'n vieren rennen ze de trappen op.
Als ze de klas binnenkomen houdt hun mentor Sam tegen. 'Hoi, ik ben mevrouw Fenderson, leuk je te ontmoeten!' 'Hoi, Samantha, maar zeg maar Sam!' Zegt Sam tegen haar. 'Naast Mike is nog een plekje! Ga daar maar zitten!' Sam loopt naar de plek naast Mike en gaat zitten. 'Zo, dus je zit nu naast mij?!' Vraagt Mike. 'Ja, blijkbaar wel!' Antwoord Sam. 'Nou, ik zit elke les alleen dus je zit overal naast mij!' Zegt hij. 'Wat?! Nee! Je maakt een grapje!' Zegt ze. 'Dat kan niet!' 'Toch wel, dit is niet echt de leukste klas! Kijk zie je dat meisje naast Joshua?! Zij is z'n vriendin!' 'Nee, serieus?! Heeft hij een vriendin?!' Ja, maar ze is niet echt aardig.' 'Oh, da's jammer!' 'Ja, en al helemaal niet tegen mij! Dat meisje achter haar loopt een beetje achter haar aan.' 'Oké kinderen, we gaan beginnen met de les!' Zegt mevrouw Fenderson. 'Als eerste: we hebben een nieuwe leerling in onze klas! Samantha?!' 'Hoi, ik ben Samantha, ik ben vijftien jaar en ik woon in het internaat aan het eind van de straat!' Zegt Sam. 'Oké, dankjewel Samantha.' Zegt mevrouw Fenderson.

'Zo, wat vond je van mevrouw Fenderson?!' Vraagt Mike aan Sam. 'Nou, ze is wel oké.' Antwoord ze. 'Dat dacht ik al! Je krijgt over twee maanden een nieuwe mentor, het is al mei hè!' 'Ja, daar heb je gelijk in! Kom, we gaan naar de volgende les! Waar zijn Cami en Josh eigenlijk?!' 'Geen idee, kom, we gaan.'

Het InternaatWhere stories live. Discover now