Otuz Birinci Bölüm: Abartma İstersen

9.6K 1.1K 280
                                    

Sonunda okul bittiğinde onları köşeye sıkıştıracaktım. 

Benim için de iyi bir değişiklikti. Her zaman av olurken bu sefer avcı oluyordum.

Öğlen yemeği bittiğinden beri üçü birden benden kaçıyorlardı, kaçamasalar da beni görmezden geliyorlardı. Bir çok kişinin beni görmezden gelmesine alışmıştım ama çocuklarınkine alışkın değildim. 

Bennett her zaman beni görünce yolunu değiştiriyordu. Beni gördüğü anda, mavi gözleri irileşerek bocalıyordu. Bennett Frazier'ı sakin değil de başka bir halde görmüş olmuştum. Onu yakalamaya çalıştım ama hemen kapüşonunu kafasına geçirip kolaylıkla kalabalığa karıştı. Popüler birisi olunca, istediği an kalabalıkta görünmez olabiliyordu. Ondan bunu öğrenmiştim.

Ama onu hemen bırakacak değildim. Biraz zaman alsa da yine de onu kalabalığın içerisinde buldum. Sıradaki sınıfına gitmek için u dönüşü yapmıştı ama eğilse de o uzun boyunu bir mil öteden görürdüm.

Parker'la birlikte futbol takımından başka birileri de vardı. Kibarca futbol toplarını alıp alamayacağımı sordum. Parker arkadaşlarının mırıltılarını görmezden gelerek seve seve verdi. Bennett yürürken onu arkasından takip ettim, uzaklığı, açıyı ve işte diğer inek şeylerini ayarladım ve sonra elimdeki topu fırlattım. Herkes yaptığı şeyi kesti, konuşmayı, yürümeyi bıraktılar. Herkesin gözleri, benim gözlerim, Parker'ın gözleri fırlattığım toptaydı, top Bennett'ın kafasının arkasına çarptığında Bennett acıyla inledi. İsabetime karşı havada zıpladığımda futbol takımındakiler de ıslık çalarak alkışladı. Beşinci dersim kimyaya gitmek zorunda olduğumdan kutlamayı kısa kestik.

Jordan beni görmezden gelirken en aptal olan oluyordu. Bir kere, kimyada partnerdik. Cidden aramızda birkaç adım olacak şekilde oturuyorduk. Yani, kimyada partnerini görmezden gelirken başarılar Jordan. Çünkü partnerinle konuşman, hele çalışma yaparken beraber çalışman gerekirdi. Bunu önceki partnerlerim sayesinde zor yolla öğrenmiştim. Benimle hiçbir şey yapmak istemediklerinden sırf revire gideyim diye yanlışlıkla tehlikeli karışımları üzerime patlatmışlardı. 

Jordan, onların aksine öyle değildi, sadece aptal kendisiydi. Dersin başında beni görmezden gelmek için pencereden dışarıyı izledi, ıslık melodisi çaldı ve hatta dersi dinledi (biliyorum şaka gibi). Ama sonra birlikte deney yapmak zorunda kaldık, sadece konuşmadan kaçabilmek için her şeyi kendisi yaptı. Ve şunu da söyleyeyim, asla, hele Jordan gibi birine asla ve asla deneyinizi sizin yerinize yapmasına izin vermeyeyim. Onu düzeltmeye çalıştım, yardım etmek istedim ama benimle konuşmamaya karar vermiş olacak ki, yardımımı reddetti. 

Özellikle ona ne kadar az olursa olsun sodyumun üzerine en az miktarda bile olsa su koymaması gerektiğini söyledim.

Peki o dinledi mi?

Hayır, dinlemedi.

Duman yangın fıskiyesini çalıştırdı, hatta neredeyse Jordan'ın kaşları da yanıyordu. Ama sonunda istediğini aldı: Tamamen çenemi kapattım. 

Ve son olarak da Declan vardı. İkimizin de beden dersi olduğundan tıpkı Jordan gibi onun da beni görmezden gelmesi zordu. Ama işin daha kötüsü, Bayan Ramos'ın yaptığı futbol turnuvasında biz takımdık. Biz maçı kazandıktan sonra, diğer haftalarda diğer öğrencilerin turnuvaları olacağından biz daha maça çıkmamıştık. Aslında bu iyi olmuştu çünkü o bir hafta ceza almıştı ve ben de bir hafta okulu ekmiştim. Ve onun da Jordan gibi beni görmezden gelmesi zor olacaktı. Ve bakın, sonuçta nasıl bitti.

Futbolda iyi olmanın anahtarı, kendinizin yetenekli olmasının yanı sıra takım olabilmektir. Bir maçı kazanmak için iyi bir takım olabilmelisiniz. Onlarla iletişim kurmayı, beraber çalışmayı, pas atmayı, bir hatada kızmak yerine daha iyisi olması için öğüt vermeyi öğrenmelisiniz. Declan'ın beni görmezden gelme planı benimle direk olarak iletişimi kesmekti. Önceki maçımıza göre bu seferkinde futbol kelimesini ilk kez duymuşlar gibiydik. Topu hep kendisinde tuttu, defalarca pasa açık olmama rağmen ve onun etrafında rakipler olmasına rağmen hiç pas atmadı. Declan'ın futbol yeteneği konusunda tabi ki şüphem yok ama kimse maçta topu partnerinden sakınamazdı. Ama o yaptı.

The Good Girl's Bad Boys: The Good, The Bad, And The Bullied (Türkçe Çeviri)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin