Prolog

1.2K 94 5
                                    

Nejdřív jsem si myslela, že tuhle povídku šoupnu jenom do Prologů, ale nakonec jsem si řekla že by z toho časem mohl vzniknout dobrý příběh, nebo dokonce i série :).

Tak Kiki jde do toho ;)!

Jsem Christina Eddy, je mi dvacet a před rokem jsem nastoupila na Rainbowovu vysokou školu, kde se zaměřuji na tvůrčí psaní, literaturu a výtvarné umění.

Celý rok jsem strávila buď ve škole, koleji nebo v jedné kavárně kousek odsud. Na pokoji jsem bydlela sama. Vždycky jsem byla ta lichá. Pro ostatní studenty neviditelná. Pro učitele slečna Eddy.

Vyhovuje mi to? Samozřejmě. Žádní přátelé, žádné starosti. Mám spoustu času na učení. Nikdo mě neruší, nerozptyluje. Ne, že bych se ráda učila nonstop. Některé předměty mám ráda, některé nesnáším. To se raději věnuji vlastní tvorbě. Psaní a kreslení, to je můj živel. Jen jsem nikdy neměla odvahu ukázat svou tvorbu někomu jinému, než lidem doma.

Ještě bych asi měla říct jak vypadám. Fajn, ať to máme z krku.

Po dlouhé éře stříhání hlasů si je nechávám opět narůst. Jsou kaštanové, sestříhané a pár pramínků už se vlní kousek pod rameny. Oči jsou zelené až šedé, teda tak to vidím aspoň já, protože přes ty optiky a delší ofinu se moc rozeznat nedají. Ano, jsem brejlovec, bez svých širokých obrouček jsem v podstatě slepá. Když si je sundám, je to jakoby vám někdo flusnul do objektivu, ani den bych bez nich nevydržela. A má postava? Žádné sláva. Sice se za ni nestydím, ale chlubit se taky nemůžu. Toť vše.

Vraťme se k tématu. Prázdniny skončily, oficiálně se ze mě stává druhačka. A to znamená, že už dnes mě musí táta odvést zpátky na kolej. Jenže je tu jeden problém... Nejedu tam sama.

Lindsy Bryx. Bude studovat hudbu a tanec. Má jediná kamarádka už od školky. Ona je pravý opak mě. Společenská, ukecané a šílená. I když je o rok mladší, ona jeta alfa, já jsem omega. Vždy mě do něčeho namočí a pak vznikají problémy. A teď mi vnutila i RSo.

RSo: mobilní aplikace pro studenty naší školy. V podstatě je to něco jako fecebook. Až na to, že se skládá z menší komunity a obsahuje školní rozvrhy a pravidla.

Můj stav za minulý rok:

aktivní hodiny: 14 (než jsem se pořádně začala orientovat v mapě budovy a rozvrhu)

počet přátel: 0 (učitelé se nepočítají)

počet zpráv: 1 (od učitele, spletl si mě s někým jiným)

S příchodem Lindsy nebude nic jako minulí rok, teda aspoň tak mi ona vyhrožuje.


RSo - příšerná dohazovačka (2016)Where stories live. Discover now