Familjemiddag

138 8 4
                                    


I framtiden var det inte du som ställde frågorna, inte du som valde väg, inte du som sa vad du tyckte. Det var Han som sa det, inte vem som helst, utan Han. Hans namn var inte av denna värld, och att ens tänka på en alternativ värld, med rättigheter och fria val kunde få dig dödad.
Demokrati hade inte funnits på många år. Efter tredje världskriget fick De förenade staterna en ny president som reste landet ur askan. Efter hans 2 perioder var det dags för ett nytt val, men det hände aldrig. Presidenten avbröt valet, ingen sa emot. Han hade Amerika lindat runt sitt lillfinger.
Men det slutade inte där. Hans titel var nu inte längre "president" den blev "diktator". Och plötsligt var inte De förenade staterna stort nog för Honom. Han ville ha mer. Det började med Sydamerika, sen tog Han styre över Canada och resten av Nordamerika. Europa var nästa stopp. Fast det var bara den centrala delen av Europa som var nåt att ha. Norden var översvämmad, Grekland, Spanien och Turkiet hade förvandlats till rena öken. När han hade lagt Europa under sig, gav Asien upp. Han brydde sig inte om Afrika, för klimatförändringarna hade gjort det omöjligt att bo där. Oceanien lika så. Med resterna av hela världen under sig blev Han fruktad och hatad. En revolution blev konsekvenserna av hans oacceptabla beteende. En revolution som tog allt ifrån alla.

Nu kommer jag med i bilden. Min far var högt uppsatt i motståndsrörelsen. Det var meningen att han skulle hämta mig och Isaac hos Maya, min bästa vän, efter ett möte i motståndsrörelsen. Det hände aldrig.

Min mor hämtade oss sent den kvällen, och hon hade med sig en ryggsäck var åt oss. Dessa ryggsäckar var helt fyllda med proviant och överlevnads

Ooups, publicerades under redigeringsprogressen

Stars Can't Shine Without Darkness Där berättelser lever. Upptäck nu