6

25 5 0
                                    

Ked prvýkrát vyšla z domu,snažila si zapamätať všetko okolo neho keby sa nestratila.

Vyšla na ulicu a zrazu zažila to na čo toľko čakala. Zelená tráva, slnko ktoré jej v Londýne tak chýbalo , teplý vánok ktorý jej znova zhodil zopár čiernych vlasov do tváre. Lilie sa zastavila a pozrela sa na ne. Čierne ako noc,depresívne. Ked chce byť novým človekom musí sa zbaviť všetkého depresívneho z jej života.

V kaviarni to mala trochu ťažšie. Keď si chcela objednať,čašníčka jej ledva rozumela. Zapríčinil to jej londýnsky prízvuk. Úplne na nho zabudla keďže si ešte poriadne neuvedomovala že je naozaj v Los Angeles. Čašníčka však bola veľmi milá a tak si od nej vypýtala kávu,donut a mapu. Chcela presne vedieť kde sa nachádza. Nemala totiž ani tušenia. Vedela že LA je obrovské,ale momentálne bola jej komfortná zóna jej dom a nič iné.
Keď vyšla z kaviarne pred sebou uvidela bilboard s kaderníctvom. Písalo sa na ňom 250 metrov a doľava. To nemôže byť také ťažké,bude nemožné stratiť sa - pomyslela sik
i Lilie a porozhliadla sa okolo seba.
Lilie dofrasa si v cudzom meste,s cudzími ľudmi,bez telefónu a bez wifi.

Keď si sadla do kaderníckeho kresla, nebolo jej všetko jedno. Kaderníčke lámavou londýnskou angličtinou vysvetlila že chce svetlejšiu farbu ale nechce žiaden zostrich. Vlasy mala odmalička svetlo hnedé,na konci trochu vyťahané od slnka ktoré sa sem - tam v Londýne ukázalo. Dokaličila si ich však čiernou farbou. Doteraz si myslela že si vlasy farbila len preto aby si ju ľudia nevšímali ale teraz keď sedela v pohodlnom kaderníckom kresle si uvedomila že to bolo kôli depresii ktorú tam pocitovala. Pozerala sa na seba v zrkadle zatiaľ čo kaderníčka miešala farbu. Povedala si že sa všetko v jej živote musí zmeniť. Nesmie ho len tak preflákať. Áno,bude žiť tak ako vždy chcela. Štetec s farbou sa blížil k jej korienkom až ho napokon pocítila na pokožke . Začíname Lilie.

O 2 týždne už makala vo fitku na svojej nezaujímavej postave. Tom jej trochu ukázal ich štvrť a Lilie s radosťou zistila že sa nachádza necelé 2 kilometre od nápisu Hollywood. Pamätala si ho odkedy tam s otcom v svojich šiestich rokoch vyšla. Chcela tam ísť odkedy sem prišla ale emocionálne ani fyzicky na to ešte nebola pripravená. Nehovoriac o jej turistických skúsenostiach.

California sa jej pomaly dostávala čoraz viac a viac pod kožu. Každý deň vstala skoro ráno aby nepremeškala nič z nového krásneho dňa,uvarila si kávu a s radosťou pozorovala východ slnka. Potom vyšla von na záhradu a polievala kvety ktoré si nedávno kúpila. Navarila obed a keď sa najedla vyšla von a kochala sa ulicami ktoré dávno videla len doma na počítači.
Nevedela či to bolo tým vánkom ,slnkom alebo fitkom ale odkedy sem prišla úsmev jej neschádzal z tváre.

O týžden k nej prišiel nejaký Tomov kamarát opraviť vodu v celom dome. Keď dokončil svoju prácu Lilie mu zaplatila a keď prišiel Tom ,trochu sa porozprávali.
Potom nasledoval architekt ktorého zase poznal Tomov otec Joy. Lilie chcela aby skontroloval dom či je všetko v poriadku. Keď mu dávala peniaze pokrútil hlavou a povedal že mu Joy zaplatí pivom.
Skoro zabudla na wifi a tak zavolala aj tam aby ho prišli namontovať.
Pochválila sa že za celý mesiac utratila len 120 dolárov.

Cinkanie kuchynského budíka ju vytrhlo z čítania novín a tak zbehla do kuchyne vybrať svoj prvý cheesecake z trúby.
Započula klopanie na dvere a keď cez malé sklenenné okienko na dverách uvidela Toma,otvorila mu.
,,Ahoj" pozdravil a položil si skateboard k Lilinemu botníku.
,,Čau. Ty si sa bol teraz o šiestej večer skateboardovať?"
,,No a? Tu v Californii to večer žije."
Usmial sa a prešiel za Lilie do kuchyne.
,,Vidím že som ťa vyrušil" sadol si za pult a sledoval ako Lilie pomaly prekladala chutný koláč na mriešku,vychladiť.
,,Ale čo si. Práve som ho vybrala z rúry. Keď počkáš dokým ho ozdobím,dám ti ochutnať."
,,Nemôžem sa dočkať" povedal a prst si namáčal do roztopenej čokolády ktorú Lilie pred chvíľou vybrala z mikrovlnky.
,,Zatiaľ by som ti rada niečo povedala...Nechaj to!!!.." buchla mu po prstoch.
,,To znie hrozivo"
Lilie vystrúhala grimasu.
,,Chcem aby si vedel že ťa budem brať stále ako kamaráta a nikdy nič viac. Prišla som sem lebo to bol od detstva môj sen. Žila som v Londýne kde som každý jeden deň rozmýšľala aké by to bolo žiť v LA. S kamarátom...teda neviem ako to nazvať...sme stále snívali že tu budeme bývať a že tu aj zomrieme. A teraz keď ťa tu vidím...strašne mi ho pripomínaš. Takže ak si si myslel že...." nachvíľu sa umlčala ,,Tak nie."
,,To je celkom pekné ale ja mám priateľku. A aj keď si veľmi pekné a zlaté dievča....Tak nie"
,,Debil" Lilie spadol kameň zo srdca.
Obidvaja sa zasmiali.
,,Čo keby si mi konečne odkrojila z tej torty a porozprávali sa o tvojom živote? Dosť ma zaujal."
Lilie našpúlila pery ,,To je cheesecake"

Live Your Dream (SK)Where stories live. Discover now