4

28 6 3
                                    


Michael zmizol. Nevedela ako ale keď vošla do jeho domu,nebol tam. Najprv si myslela že sa šiel niekam prejsť alebo čo . Ale ked ho čakala u nho doma a hodiny odbíjali 10 hodín zľakla sa že sa niečo stalo. Volať mu už nemohla lebo ju to hodilo na jeho odkazovku ktorá bola plná. Čakala do druhej v noci až napokon zaspala. Ráno sa zobudila okolo siedmej,nahnevaná sama na seba že zaspala. Nevedela čo má robiť alebo komu zavolať. Michael bol nedostupný,nemal žiadných súrodencov dokonca ani sesternice a Margie tu už nebola. Zúfalo si vzdychla a zašla do Michaelovej izby či náhodou nezanechal nejaký odkaz. Vôňa ktorá ju omámila ked vošla do izby jej bola príjemná a známa. Prehľadala všetko ale nič nenašla. Sadla si na posteľ a pozrela von oknom. Znova bolo zamračené a s oblakmi prišli aj spomienky. Spomínala na chvíle strávene v jeho izbe, na to ako hrali karty na posteli na ktorej práve sedela,ako sa snažila vyhrať a Michael sa tváril že nevidí ako podvádza. Na jeho šibalský úsmev ked povedal : ,,Lilie vieš že vidím čo robíš však?" . Na jej začervenanie ked to dopovedal a na smiech ktorý sa stále ozýval v ich dome. A teraz bolo všetko fuč. Margie,Michael aj dobré časy.

Čo ked si niečo spravil? Čo ked ho už nikdy neuvidím?

...

Doma to už nevydržala a zavolala na Políciu. Povedali jej že ked sa do 48 hodín neukáže začne sa pátranie. Lilie bola maximálne vytočená že im to bude trvať toľko posratých hodín a preto sa rozhodla (zaťiaľ) konať sama. Obvolala všetkých spoločných kamarátov,dokonca aj Michaelovej jedinej bývalke Sofii ale nikto o ňom nič nevedel.

Na chvíľu sa zatvorila do izby a trochu si poplakala. Potom sa z jej brucha ozvalo švrkanie a Lilie zdesene zistila že nič nejedla skoro celý deň. Došlo jej že o chvíľu príde Veronica a tak rýchlo zišla dole aby do seba hodila aspoň niečo a aby to stihla dokým nieje doma. Smola . Kľúč v zámke sa otvoril hned ked zišla dole. Práve sa pozerala do chladničky,ked započula známy zvuk kľúčov na stole. Zatvorila oči a vystrúhala grimasu len tak na potraviny. To si snád robíš srandu.

Nebola hladná ale vedela že niečo zjesť musí a tak si vybrala veci na ten najrýchlejší sendvič aký mohla v tejto chvíli spraviť. Bola mrzutá, nevyspatá a bez nálady.

,,Včera som ti povedala že tu treba upratať." ozvala sa Veronica ktorá sa z ničoho nič objavila v dverách.

Lilie nereagovala,

,,Dohodli sme sa na nejakých pravidlách. Ak chceš bývať pod mojou strechou musíš ich dodržiavať."

,,Čo? To nemyslíš vážne. Ako môžeš v tejto situácii na niečo také vôbec myslieť?" ohradila sa Lilie a zhodila všetky potraviny na stôl.

,,No prepáč, ja makám aby si mala čo jesť a kde bývať. Mohla by si preukázať trochu úcty k svojej živiteľke..."

Veronica sa zatvárila ako keby to bolo úplne normálne upratovať hned na to ako vám zmizne najlepší priateľ. ,,...najmenej čo môžeš spraviť je ospravedlniť sa a nie vyskočiť na mňa" nervozne si pohladila krk.

Lilie buchla po stole.

,,Och tak mi prepáč že sa stratil jediný človek ktorý ma mal rád a ktorému som mohla povedať veci ktoré tebe nikdy nepoviem a ja neviem či ešte vôbec žije. Prepáč že ma otec nechal s tebou pod týmto domom a prepáč že som ti na obtiaž. Prepáč že som ťa nikdy nemala rada a že ťa nemá nikto rád,dokonca ani tie ženy ktoré sa dovolia nazývať "tvojimi kamarátkami" a hned po nedelnom posedení ťa ohovárajú. A prepáč že si musíš všetko vybíjať na papuľnatej nevlastnej dcére ktorá raz v živote nemohla upratať tento skurvený dom ! Fakt prepáč! "

Live Your Dream (SK)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu