FİNAL1

18.2K 384 28
                                    

Yukarda dügün ile ilgili şeyler var ve FİNAL 1 yazmasının sebebi bu Maya'nın ağzında FİNAL 2 Demir'in agzından olacak. İyi okumalar.  Ve bu bölüme sevdiğni bir huzunlu, yavaş, kalasik bir şarkıyla okuyun. Final hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Düsüncelerinizi söylerseniz sevinirim.

6 Ay Sonra...

Aynda son kez gelinliğe baktım. Ve işte bu. Hani her kızın aklında bir türlü tasarlayamadığı beyaz gelinliği tüm zorluklarla tasarlamış ve giyiyordum. Terziye dönüp.
"Mükemmel olmuş"dedim sevinç içinde. Bunu duyunca terzinin yüzünde bir gülümseme oluştu. İçi rahatlamıştı. Koltukda bana bakan Ece'ye döndüm. Bana otuz iki dişini göstererek gülümsedi ve eliyle onaylar bir işaret verdi. Ece'nin kararları benim için önemliydi. O beğenmeseydi düğüne 2 gün kala hazır bir gelinlik bakardım. Hızla kabine girip üstümden hiç çıkarmak istemediğim gelinliği zar zor çıkarıp hızla kabinden çıktım. Terziye gülümseyip "çok teşekkürler"dedim.

Ece'yle beraber terziden çıktık. Ece bana dönüp "Maya hadi hızlı ol. Bugün yapacağımız daha çok işimiz var. Saç provası, mekan kontrolü, ayakkabı ve çiçek kontrolü ve daha aklıma gelmeyen çok şey"
"Sen söyleyince dahada büyüdü gözümde herşey. Öldüm, bittim ben. Evlenmek bu kadar zor mu ya?"
"O zaman mekan kontolünü filan Demir yapsın"
"Erkekler ne anlar mekandan"
"İyi peki sen bilirsin."
"Ece şurda bir kafe var. Oturalım mı?"
"Maya acelemiz var geç kalacağız"
"Offff tamam."
__________________

Eve girer girmez kendimi koltuğa attım. Atar atmaz telefonumun melodisi kulaklarımı doldurdu. Hızla telefonu hırmaın cebinden çıkarıp arayana baktım, Demir'di. Daha fazla bekletmeden açtım.

"Hayatım nerdeain"dedi
"Evdeyik sevgilim. Daha yeni geldim"
"Yorgun musun?"
"Hem de çok. Sen bugün ne yaptın"
"Hiç şirkette biraz işim vardı onu hallettim. Sonra damatlık filan"
"Tamam benik dediģim gibi aldın dimi"
"Evet. Görevliye senin söylediğin gibi ince ayrıntısına kadar söyledim. Görevli 'öyle bir damatlık sade bizde değil tüm Dünya'da yok' dedi"
"Yaaa Demir"
"Şaka şaka zor da olsa buldum"
"Peki tamam"dedim sevinçle.
"Yemeği dışarda yiyelim mi?"
"Sevgilim ayağa kalkacak ne gücüm kaldı ne kalkmak için sağlam bir ayak"
"O kadar diyosun yani"
"Evet. O kadar diyorum. Dışardan bir şeyler söyleriz"
"Peki sen bilirsin"
"Çabuk gel"dedim ve telefonu kapattım.

Mutluydum. Hemde hiç olmadığım kadar. Sadece 2 gün sonra Demir'in karısı olacaktım. Telefonun yine lanet melodisi kulağımı doldurdu. Hızla telefonu açtım.

"Alo"
"Efendim Ece"
"Ya ben şey diyecetim hani kına gecesi yapmayacaksın ya"
"Evet"dedim. Altından ne çıkıcaģnı merak ediyorum.
"İste yarın senin son günün ya. O yüzden yarın evde boş boş oturacaģmıza bara gidelim mi?"
"Bar. Afferim akıllı arkadaşım. Ama sence Demir buna izin verir mi?"
"İste onu da sen ikan edeceksin"
"Çok kolaymış gibi sòylüyorsun bide"
"Hadi sen ikna edersin."
"Peki. Tamam"
"Tamam o zaman yarın gidiyoruz"
"Evet. Gidiyoruz."dedim. Sevinç içinde telefonu kapattı.

Hiç kalkmak istemediğim koltukdan kalkıp odama gittim. Altıma kareli ince bir pijama üstüme de spor atleti alıp dolabı kapattım. Onalrı giyerken aşağıdan Demir'in sesi geldi. Hızla aşağıya indim. Evet. Demir gelmişti.
"Hoşgeldin"dedim ve koltuģa oturdum.
"Pizza mı? Hamburger mi?"dedi. Tabiki hiç birisiydi. Düğüne 2 gün kala şişko gelin olup gelinliğimin içine sıģmamak isyemiyordum.
"Salata"dedim
"Emin misin?"dedi bana bakarak.
"Evet."
"Yani ben simdi burda dürüm yerken sen salata mı yiyeceksin?"dedi.
"Evet"
"Peki sen bilirsin" dedi ve telefonu cebinden çıkarıp siparişleri verdi. Yanıma oturup " Eee ne yaptınız bugün? "
" Ne yapmadık ki? Gelinlik, saç provası, ayakkabı, mekan kontrolu......."daha kelimelerimi tamamlamadan " tamam tamam anladım"dedi.
"Davetiyeler herkezin eline ulaştı dimi? "
"Evet. Eksiksiz, sorun yok"dedi. Eli dikkatimi çekmişti. Ve elinde alyansı yokdu. İkimizin beraberliğinin simgesi olan yüzük yokdu. Bu büyük bir sorundu. Ağlayabilirdim.
" Demir alyansın nerde? "
" Takmak zorundamıyı? Yani sonuç ben bir mafyayım. İnsanlara yukruk atarken filan çok garip olur."
"Tamam Demir. Bende çıkariyim"
"Hayır olmaz"
"Neden miş?"
"Sen kızsın "
"Tek sorun bu mu? Benim kız olmam mı? Kızın ve erkeğin arasında ne fark var? Sende erkeksin ben çıarmıyorsam sende çıkarmayacaksın"diye çıkıştım.
"Tamam tamam"dedi ve ceketinin iç cebinden alyansı çıkarıp parmağına taktı. Nişan filan yapmamıştık. Sadece bir kaç arkadaşın olduğu kutlama yapmıştık. Aslında pek kutlama denilmezdi. İşte sadece yüzün takmıştık. Ama mutluydum. Zaaten öyle büyük kutlamaları sevmiyordum. Hatta elimde olsa düğün bile yapmazdım. Ufak bir nikahla evlenirdik. Ama Demir ısrar etti.
"Maya beni bir daha yüzüğünü çıkarmakla tehdit etme"dedi. Bu konuda ciddiydi. Ve bana ciddi olduğnu belli eden bir bakış attı.
"O zaman sende o yüzüğü parmağından çıkartma"
"Maya ben ciddiyim"
"Demir bende ciddiyim"dedim. Tartışmamızı bölen kapı zili olmuştu. Demir hızla ayağa kalkıp kapıya doğru yöneldi. Siparişler gelmişti. Drmir elindeki poşetleri mutfağa koydu. Bende hızla ayağa kalkıp masayı hazırladım. Ben salata yerken o mis gibi dürüm yiyordu. Canım çekiyor muydu? Evet. Hemde çok. Ama kilo almamak için buna mecburdum. Şişko gelin olmak istemiyordum. Buna mecburdum...

MAFYA(DÜZENLENİYOR)Where stories live. Discover now