Hoofdstuk 9 - Pauline

7 3 2
                                    

Ik keek tevreden naar de gedekte tafel. Het waren dan wel geen afbakbroodjes maar ik had beter mijn best gedaan dan normaal. Ik had alles in mandjes gedaan en eitjes gekookt en het zag er goed uit. De reden van dit alles kwam door Niels, sinds afgelopen zaterdag waren de zenuwen weg en ging het heel goed.

Ik wist zeker dat ik verliefd was en keek nu al uit naar vanmiddag. Na zaterdag hadden we veel geappt en droomde ik vaker weg. Dat kon soms voor wat problemen tijdens de les zorgen maar ook bij mijn ouders en Petra. Ik had besloten nog even niks te zeggen en het voor mezelf te houden.

De bel stootte me van mijn roze wolk af. Snel liep ik naar de deur en deed open, daar stond Maud. "Heei!" Zei ze vrolijk. "Kom binnen." Zei ik. Ze liep naar binnen en deed haar jas uit. "Jij hebt je best gedaan." Zei ze verwonderd maar ook verbaasd toen ze de kamer binnen liep. "Dankje." Zei ik er van uitgaand dat het een compliment was.

Maud ging zitten en pakte haar telefoon. Ik liep naar de keuken en zette thee net toen ik de pot op tafel zette ging de bel weer. Ik deed de deur open en keek op toen ik daar Jessie zag staan en niet Chloe. Ik besloot er niks van te zeggen en ook Jessie zei niks. Toen ze de kamer binnen kwam keek ze wel even op maar ze zei niks en ging zitten. Er was niks meer te doen dus ging ik ook maar zitten.

Na 10 minuten was Chloe er nog niet maar Maud en Jessie schenen het niet raar te vinden. "Weten jullie waar Chloe is?" Vroeg ik daarom maar. Jessie schrok uit haar gedachte en schudde haar hoofd en Maud keek even op van haar telefoon en schudde ook haar hoofd. "Dan ga ik wel even bellen." Zei ik meer tegen mezelf dan tegen hun. Ik typte Chloe's nummer in maar kreeg haar voicemail.

Vreemd maar misschien had ze wat vertraging opgelopen ze zal zo wel komen. Maar waarom nam ze dan niet haar telefoon op? Ik begon een beetje te twijfelen, we waren dan wel geen vriendinnen maar toch. "Zullen we gewoon beginnen?" Vroeg Jessie nu. "Ik stem voor! Chloe komt zo wel." Zei Maud. "En anders, zij is te laat." Reageerde Jessie geërgerd. Dat was wel zo en ik ging zitten.

Toch ging het vandaag anders dan anders. Er werd weinig gepraat, als Chloe er was werd het gesprek nog een beetje op gang gehouden. Maud zei een keer iets over het feest van aanstaande vrijdag maar toen wij niet reageerde hield zij ook haar mond. Na het ontbijt hielpen ze met afruimen maar daarna waren ze ook meteen weg. Ook ik pakte mijn spullen en liep naar de bushalte.

Toen de bus er was liep ik naar binnen en ging meteen zitten. Niet veel later voelde ik dat er iemand naast me kwam zitten. Ik keek even op en tot mijn verbazing zag ik Niels naast me zitten. "Verbaasd?" Vroeg hij lachend. "Nogal, kon je niet met je tante meerijden vandaag?" Zei ik nog steeds een beetje beduusd. "Daar had ik niet zo veel zin in en wat is er nou cool aan om door je tante, die docente is, te worden gebracht?"

"Maar waarom ga je dan naast mij zitten? Ik ben zo wat de grootste nerd van de school." Stamelde ik. Net op dat moment stopte de bus en kwam Kayley binnenlopen. Kayley wilde heel graag zoals Chloe zijn. Dit zou haar alleen waarschijnlijk nooit lukken tenzij een wonder zou gebeuren. Ze keek de rijen af en stopte bij Niels.

"Heei, nieuw hier?" Vroeg ze fliterig aan Niels. "Soort van." Zei hij luchtig terug. "Als je wil kan ik je wel rondleiden. Als jij even een andere plek zoekt, nerd, dan kan ik hem alvast wat vertellen." Commandeerde ze. Ik keek verbijsterd en hulpeloos naar Niels.

Gelukkig begreep Niels die hint ookal zonder dat ik iets seinde. "Die hem heet Niels en zit al een week bij jou op school, en die nerd heet geen nerd maar Paulien." Zei hij terwijl hij zijn stem iets verhefde. "Sorry ik wist niet dat je boos zou worden. Maar ik zal je niet aanraden om met ehm... Paulien om te gaan, ze is nogal ehm oncool." Zei ze nu wat voorzichtiger.

"Zal ik je nog wat vertellen? Paulien en ik zijn samen en we gaan vrijdag samen naar het feest." En voordat ik het wist zoende hij me waar iedereen bij was. Mijn eerste kus was dus niet echt romantisch maar dat had ik nu geen tijd voor. Ik keek naar Kayley die eerst even verbijsterd keek maar toen met haar ogen rolde en wegliep zonder nog een keer om te kijken. Nu keek ik naar Niels. "Wat?!"

Heei!
Weer een nieuw hoofdstukje! Heb verder niet zoveel te vertellen over dit hoofdstuk.

X Emma

Breakfast girlsWhere stories live. Discover now