Hoofdstuk 12

64 2 0
                                    

Pas op: Triggers!!!


Loki

Het was lekker, al leek het nergens op. Het was een soort stamppot van een gele boon en blauwe reepjes. Er kwam een drank bij die je allen kon beschrijven als smaakloos, met een zure ondertoon. Loki besloot de stilte te onderbreken. Thor keek hem aan alsof hij iets van Loki verwachte of hoopte dat Loki hem naar zijn dag zou vragen. "Wat hebben jullie gedaan?" Vroeg hij maar, Thor zou blij zijn en eeuwig gaan praten over zijn tripje met Nebula en hij zou kunnen denken over zijn volgende stap. Er was nog niks tegen hen gedaan en ook nog niks van hen gevraagd, als het zo door ging zouden ze in een paar jaar klaar zijn. Maar dat zou waarschijnlijk te lang duren voor de Chitauri en vooral Thanos. Thanos hij had geen idee wat hij met hem aan moest. Zij waren iets van plan, dat was het enige waar hij echt mee kon werken. Misschien was zijn best optie die hij had wachten. Dat was echt een heel groot nadeel in plannen, je moest altijd wel ergens op wachten. Of het nou voor vijf minuten was of een paar jaar, of je stil zat of niet, je moest altijd wachten voor er iets ging gebeuren dat in jou voordeel zou werken. Loki werd uit zijn gedachten gehaald door Gamora die naar hem toe kwam lopen met te veel zelfvertrouwen. "Thor en Loki, zouden jullie met mij mee willen komen, we moeten wat bespreken.

Gamora

Ze was niet zeker maar Loki was teveel aan het kijken, misschien was het tijd om ze kennis te laten maken met de Thanos manier van dingen regelen. "Thor zou jij met Nebula mee willen gaan, ik moet wat dingen met Loki regelen." Nebula zou thor eerst naar haar kamer brengen, daar zouden ze een geweldige tijd hebben en hopelijk zou Thor ontdekken dat Nebula een hele vaardige vrouw was. En zij kreeg Loki natuurlijk, niet dat hij slecht was maar hij was moeilijker te manipuleren en zou een veel hardere aanpak nodig hebben. De broers stonden op en Nebula liet weg met Thor op sleeptouw, terwijl Loki wat onzeker bij naar bleef staan. "Kom." Sprak ze, en Loki volgde. Het pad dat ze gebruikte zat vol met bochten en kleine gangetjes, ze had een zo ingewikkelde route genomen dat het haast onmogelijk zou zijn om de weg terug te vinden zonder haar hulp. Het koste bijna een half uur om er op deze manier te komen maar het zou het waard zijn. Nu, na dat beloofde halfuurtje, kwamen ze aan bij een kleine deur, ze opende de deur en greep Loki die een schreeuwde uit angst.

Nebula

Ze mocht Thor, hij was sterk, goed in vechten en makkelijker te manipuleren dan Loki. Ook was het niet vervelend om naar hem te kijken en had hij een prettige persoonlijkheid om in de buurt te zijn. Gamora had gezegd dat zij zou moeten proberen om hem verlieft te laten worden, niet dat zij dit erg vond, maar dat betekende ook dat ze het leuke gedeelte zou missen. Ze liet Thor haar kamer binnen en deed de deur zachtjes dicht. Haar kamer stond vol met boeken en zwaarden, oke, meer zwaarden, dolken en geweren dan boeken, maar er waren er genoeg van om te zeggen dat het er veel waren. Thor stond stil in de deuropening en keek met bewondering naar haar kamer. "Wat had je verwacht? Naaiwerk en schilderijen?" Vroeg ze. Hij keek nog eens om zich heen. "Nee, maar," hij was sprakeloos, hadden vrouwen in Asgard geen wapens in hun kamer? Verwachte hij dat zij een liefje was, zelfs na hun gevecht? "Kom in, er zijn dingen die je misschien wel interessant vind." Zeer liep over naar haar kast en haalde er een klein rond object uit. "Door is een Kijker, het haalt je mooiste herinnering naar boven." Wat ze niet zei is dat het de herinnering ook veranderde, in dit geval zou ze zichzelf in de achtergrond plaatsen en haar beeld een beetje laten schijnen zoals herinneringen altijd doen. Als zij in de bal zou kijken zou ze het moment zien wanneer Thanos haar en Gamora vertelde dat hij hun nieuwe vader was. Thanos was toen nog aardig en alles was goed in vergelijking met haar andere ouders. In plaats daarvan liet ze Thor in de bal kijken. "Wat zie je?" vroeg ze et interesse in haar stem. Ze was echt geïnteresseerd in wat Thor zou zien. "Het is Loki, hij, hij" Thor kijkt immens gelukkig. "hij zegt mijn naam als eerste woord." Dat was lief, maar dit zou het veel moeilijker maken om hem verliefd te maken. Stel dat ze die liefde voor zijn broer nou is tegen hem kunnen gebruiken? "Zie je meer dingen?" Ze veranderde de opties in de bal en liet het een ideale toekomst zien, samen met het wezen wat hij meest lief had. Als Thor niet verliefd zou worden op haar moest ze het beste er maar van maken en wat hij liefhad uitstomen. Ze keek naar Thor, hij had tranen in zee-blauwe ogen en met een blik op de bol wist ze wat hij zag. Thor zag een bed met twee mensen erin, een zwartharig iemand en een blondharig iemand en Thors diepste geheimen lagen open en bloot voor haar ogen.

Loki

Loki wist niet wat hem overkwam, hij had wist dat hij niemand op deze planeet kon vertrouwen en dat er wezens waren die heel graag van hem af wouden, maar niks had hem voor kunnen bereiden op de kamer waar hij in werd gebracht. De kamer was klein, met weinig meubels en de meubels die er stonden zagen er niet uit alsof ze met een goede intentie er waren neergezet. In het midden stond een tafel die langer en korter gemaakt kon worden. Aan deze tafel zaten zes leren banden bevestigd, voor je handen, voeten, hoofd en blijkbaar ook voor de borst. Daarnaast stond een tafel waar verschillende voorwerpen op lagen, het klassieke mes, tang en brander maar ook een blauw gloeiende stok die je elektrische schokken door je heen jaagde, een paar dozen en een klein rond voorwerp dat hij niet herkende. Toen hij de kamer binnen werd getrokken zag hij de twee Chitauri die hem grepen en hem hardhandig op de tafel neerlegde en hem vasthielden terwijl Gamora hem vastbont. "Weet je, als je schreeuwt word je meteen gedood." Er werd een metalen voorwerp aan de onderkant van zijn gezicht bevestigd dat zijn mond dichthield. "Wat jammer dat we je moeten laten leven."

Spoilers: Hierna komt een martel scene aan en ik heb maar geen ideeën hiervoor en heel weinig ervaring. Dus kortom, heb je enig ervaring please comment en laat mij weten hoe je het doet. :-) Dit word zo leuk, nietwaar? *totaal onschuldige blik*


De ander z'n pijnWhere stories live. Discover now