Hoofdstuk 6

71 6 4
                                    

3e persoon


Met een harde knal landde ze in iets dat leek op steen. Het deed pijn, maar ze waren Aesir en overleefde het zonder problemen. Loki die Jotunn was had er wat meer moeite mee dan Thor maar Loki was half op Thor gevallen dus dat maakte het weer erger voor Thor. "Laten we hier een dag blijven en dan gaan rondlopen. Ze zullen wel weten dat we kwamen en komen hier waarschijnlijk straks aan." zei Loki stilletjes. Toen ze probeerden op te staan merkten ze dat er minder zwaartekracht was dan op Asgard of Midgard. Zonder moeite stonden ze op en begonnen zich te balanceren in het nieuwe landschap. Het leek een beetje op Hellheim maar met meer... paars-blauw. Loki toverde een appel tevoorschijn en gaf het aan Thor, Thor nam het dankbaar aan en at ervan. Na dat de appel op was stortte Thor van vermoeidheid in elkaar, Loki bleef waker om de wacht te houden.


Loki


Na twee uur was Thor nog steeds niet wakker en hij begon zich zorgen te maken. Dit was extreem lang voor Thor's doen. Ook geen Chitauri te zien en hij had geen beelden meer binnengekregen van buitenaf. Thanos wist toch dat ze hier waren en zou wel troepen sturen om ze op te halen, toch? Het beste waar hij nu aan kon denken was slapen, was het niet dat zijn broer nog moest rusten. Na nog meer uren van verveeld voor zich uit kijken met zijn magisch scherpere ogen, begon Loki met heen en weer lopen.

tien minuten

Loki begon te ijsberen.

een uur

Loki begon met heen en weer joggen.

drie uur

Loki sprintte heen en weer zonder rust te nemen.

vijf uur

Loki hield het niet langer uit, zijn broer leek wel half-dood en niemand op de horizon. Na nog twee rondjes extra hard sprinten, wat in Loki's geval harder dan 30 km/u was, kwam hij tot stilstand en schudde Thor door elkaar. "Thor, wakker worden!" fluisterde Loki in Thor's oor. Thor draaide zich om en mompelde in zijn slaap "Doe hem niks, hij kan het niet helpen. Waarom Loki en niet gewoon een schone dame? Waarom..." De rest kon Loki niet verstaan maar hij wist genoeg om te weten dat het over die keer ging dat het plagen uit de hand was gelopen. Loki had wat kattenkwaad uitgehaald bij Tyr, een geweldige armband die bij elke aanraking kleiner werd en Tyr's huid had groen gekleurd. Loki moest lachen om de herinnering, het was op het moment zelf ook hilarisch. Later niet meer toen ze hem in een hoek hadden gedreven en bevolen de armband af te doen. Hij had gelogen dat de armband niet afkon. Het kon wel af met de eerste druppel van Tyr's bloed, maar dat zou het plezier bederven. Daarna had Tyr's bende hem aangerand tot hij niet meer kon lopen en na nog een gebroken rib hadden ze hem laten gaan. Na nog eens twee uur had Loki genoeg kracht gevonden om zich naar Eir te slepen, Eir was de beste heelsters in heel de Negen Werelden, zij had hem behandeld en Thor was gekomen en had hem meegedeeld dat zoiets nooit meer zou gebeuren. Wat het natuurlijk wel deed. Loki had nooit geweten dat Thor het voor hem op had genomen, of misschien waren dit alleen gedachten? Loki schudde de gedachten weg en probeerde opnieuw Thor wakker te makken. Dit keer lukte het en Thor was in een sprong overeind waardoor hun Loki naar achteren werd gegooid en nauwelijks op zijn voeten bleef. "O, sorry Loki. Ik zag je niet. Wat is er?" kwam haastig uit de mond van de dondergod. Loki zette nog een stap naar achteren om te zorgen dat hij veilig stond. "Thor je hebt zeven uur geslapen en ik heb niemand gezien. Dit is raar en ik wil weten waar ze zijn." Loki keek Thor aan om zeker te weten dat hij luisterde en vervolgde.


Thor


"Dus, mijn plan was om te proberen contact te leggen via mijn dromen, maar jij zou wakker moeten zijn om me wakker te maken als ik er erg slecht uit zie of als ze eraan komen." concludeerde Loki. Thor was nog steeds moe en knikte met tegenzin. Hij had vier dagen achter elkaar niet geslapen en zeven uur was bij lange na niet genoeg om dat in te halen. Maar als hij het vier dagen had gekund, kon hij het ook wel een paar uur langer volhouden. "Hoe land denk je dat het gaat duren?" Vroeg hij aan Loki. "Weet het niet, een half tot twee uur misschien?" Met dat liep zijn broer nog een paar stappen en ging liggen op een vrij plat stuk. Thor had geen idee wat te doen. Hij kon gaan rondlopen, maar dan zag hij niet wat met Loki gebeurde. Hij kon iets maken of proberen de rots te breken, het eerste kon wel maar het tweede zou Loki weer uit zijn slaap halen. Thor wist nog van vroeger toen hij nog soms nachtmerries had over Ijsreuzen of andere monsters. De monster waar ouders hun kinderen over vertellen in de avond. Tijdens zulke dromen kwam er soms ook bliksem en donder van te pas. En elke keer dat hij naar Loki's kamer was gegaan voor zijn broers hulp had hij Loki recht op in bed gevonden en op hem wachtend. Thor voelde zich gelukkig toen hij eraan terugdacht. Toen was Loki nog gewoon zijn broer die hem hielp in nood en hij was nog zo klein dat hij er niet eens aan dacht Loki te plagen of treiteren. En nu hij eraan terugdacht, Loki zat altijd recht op in bed als Thor binnen kwam, donder of geen donder Loki wist wanneer zijn broer hulp nodig had.

Tien minuten

Thor verveelde zich mateloos

twintig minuten

Loki begon te bewegen

drie kwartier

Thor was bezorgd en Loki aan het mompelen

een uur

Loki werd wakker en kwam een slapende Thor tegen.


Loki


"Thor, word wakker. Ik heb nieuws!" riep Loki in Thor's oor terwijl hij net op tijd achteruit sprong om mjolnir te ontwijken en zonder moeilijkheden zijn broer wakker te laten worden. "Wat in Walhalla is er aan de hand?" Vroeg Thor volledig in shock. "Jij sliep en ik weet wat te doen." Zei Loki in zijn Thor-wat-denk-je-dat-je-aan-het-doen-bent-toon. "Sorry Loki, ik hielt het niet langer vol. Ik heb echt rust nodig en moet nog bijkomen." verontschuldigde Thor zich. "Wat jij wil, we blijven hier voor nog vijf uur en dan gaan we." dit was precies wat Thanos had gezegd dat zou gebeuren. Ze hadden zes uur om bij hem te komen. Lopend was het vier uur en met mjolnir een half uur. Thor sliep en hij zou zorgen dat Thor geen verborgen wapens had, niet dat Thor ze had zijn broer zou er nooit aan denken om iets anders te gebruiken dan mjolnir of vroeger zijn reuzenbijl die hij stiekem naar Loki had vernoemt omdat het alles was dat Loki niet was. Over vier en een half uur zou Thor wakker worden en zou hij eindelijk de gouden broer zijn en Thor in zijn schaduw!


De ander z'n pijnWhere stories live. Discover now