4- Özel?

1.1K 69 4
                                    

-Bölüm 4-

Tyron anlamıyordu. Nasıl o 'Özel' olabilirdi ki? Tamam, bükmede yetenekliydi ama Özel olmak ona çok yabancı geliyordu. Daha önce hep dışlanmıştı. Şimdi ise kahraman olması gerekiyordu. O kendi kendine arkadaşlarıyla takılsa olmaz mıydı? Yok, olmuyordu. Elementlerin hepsinde ustalaşması gerekiyordu. Kahraman olması gerekiyordu. Onları kötü düşmanları büyücülerden koruması gerekiyordu. Büyücülerin düşmanları olduğunu daha yeni öğrenmişti, şimdi ise onları yenmesi gerekliydi. Ama en azından zamanı vardı. Beş yıl kadar. Bu süre içerisinde her şeyi öğrenmesi gerekliydi.

Tarihte yapılan savaşlar, Özeller, komutanlar, savaş taktikleri, dövüş teknikleri (kung fu), silahlarla dövüş (yalnızca kılıç ok vb.), tüm elementleri bükmede ustalık, büyüde ustalık (özellerin de büyü yeteneği vardı), farklı diller hatta ve hatta yemek yapma vs.

5 yıl içerisinde öğrenmesi gereken çok şey vardı. Ondan bunlar bekleniyordu. Bütün bunların sebebi ise yanlışlıkla Özel olduğunu öğrenmesiydi. Bilmeden toprak bükmüş, bunu kendisinin yaptığını sonra fark etmişti. Bunu öğrenenler de direk 'Özel' teşhisi koymuş, ona yapması gerekenleri, ondan beklenenleri söylemişti. Bunlar çok fazlaydı ama zamanla bunları belki öğrenebilirdi. Tabi bu yüzden önündeki 5 yıl tamamen dolmuştu.

Bir günlük süresi vardı. Sonra hemen oldukça ağır bir eğitim onu bekliyordu. Yeni hayatından önceki son gün işte bunları düşünüyordu Tyron. Dışlanan bir çocukken buraya kadar gelmişti. Artık geri dönüş yoktu.

4,5 YIL SONRA

Tyron harika hissediyordu. Sıkı çalışma döneminde bir günlük bir boşluk bulduğu için sevinçliydi. Gerçi çalışma günlerinde gün içinde 2 saat falan vakit buluyordu ama bu süreler sadece yorgunluğunu giderebiliyordu. Bugün ise tatildi! Arkadaşlarıyla vakit geçirecekti. Artık iyice büyümüştü. 23 yaşına gelmişti.

Arkadaşlarının yanına uçarak gitti. Hava bükmede ustalaştığı için bu ona basit geliyordu. Havada küçük bir fırtına oluşturmak bile zor değildi. Hatta artık fırtına oluşturmakla kalmıyor, ateş bükmesi de iyice geliştiğinden yıldırım düşürebiliyor, ya da parmaklarından fırlatabiliyordu. Dövüş sanatlarında ustalaşmıştı. Kung fu yapmayı seviyordu. Ok atmakta da çok ustaydı. Kılıcı da idare ediyordu, onda da gelişmesi lazımdı. Aslında genelin %90'ından iyi kullanıyordu kılıcı ama bu ona yeterli gelmemişti. Balta kullanmayı ise hiç denememişti. Bu silahları kullanmayı öğrenmesinin sebebi bükücülerin de büyücülerin de onlar gibilerin de teknolojik silahları kullanmamasıydı. Bunun nedenini anlayamamıştı ama yine de iyiydi. Büyüde de gayet yetenekliydi. Aslında tüm bunlar Özel olduğu için doğuştan gelen yeteneklerdi. Kendinden önceki Özellerin hepsinin hayatlarını biliyordu. Bu 4,5 yıl içinde o kadar çok şey öğrenmişti ve bunlar asla bitmediğinden hep öğrenecek bir şeyler olduğunu kabullenmişti. Her zaman öğrenecek bir şeyler bulunurdu. Ama onda neredeyse her şeye karşı bir yetenek vardı. Bu yüzden yeni şeyler öğrenmeyi çok seviyordu. Özel olmak sandığı kadar kötü olmamıştı. En azından şimdilik olmamıştı. Çoğu şeye yeteneği olmuştu Özel olduğundan.

Tyron arkadaşlarının yanına uçarak gittikten sonra onların önlerine 2 metre havadan atladı. Arkadaşları biraz şaşırsalar da memnun göründüler. Çünkü Tyron'un çalışmaktan onlarla konuşmaya pek vakti olmuyordu.

"Merhaba arkadaşlar. Ne yapıyorsunuz?"

"Hoş geldin Tyron. Dersten çıktık." dedi Will. Bir süredir grubun sözcülüğünü yapıyordu. Çünkü herkes konuşunca gürültüden anlaşılmıyordu. Will de arkadaşlarını iyi tanıdığından onlar adına cevap veriyordu.

ÖZELHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin