8

62 1 0
                                    

Nu imi venea sa cred ca eu cu Rosie implineam, in sfarsit, noua ani de cand eram cele mai bune prietene, de cand nu am plecat una de langa alta si nu ne-am certat doar o data. Se zice ca prieteniile ce trec de sapte ani, sunt facute sa dureze o viata intreaga, si exact asa vreau sa fie. Astept cu nerabdare sa intru la facultate, iar ea la fel, sa o terminam amandoua, sa ne gasim un loc de munca, sa-i fiu vecina sau chiar colega de camera. Sa fiu acolo pentru ea, cand se va casatori, sa-i fiu nasa sau domnisoara de onoare, sa ma ocup de organizat, sa o ajut sa-si aleaga rochia, machiajul, sa fac rost de cele mai bune vinuri, iar ea la fel. Abia astept sa merg la ea, iar copii ei sa vina la mine, ca la o matusa sau o a doua mama. Sa fim o 'familie', asa cum suntem si acum, si atunci cand vom fi batrane, sa radem de toate amintirile. Ca de obicei, cand o vad trista, sa o apuc de mana ei tremuranda si imbatranita si sa-i promit ca totul va fi bine. 

Venise la mine, sa ne petrecem ziua impreuna. In ultima vreme incepusem sa ne vedem tot mai des cu Alex, si eu vedeam ca el o place, ii ziceam, dar ea nu ma credea, insa eu eram sigura. Era instictul meu, care-mi urla ca asa e. 

Ca aproape in fiecare zii din ultima vreme, Alex sunase. Avea nevoie de noi, mergea sa isi cumpere niste papuci.Rosie nici nu a stat pe ganduri . 

- Intr-un sfert de ora ne vedem in statia de tramvai ! 

Am inchis telefonul, iar ea a inceput sa danseze, sa strige. Nu o mai vazusem atat de fericita, entuziasmata, si iubeam sa o vad asa. Bucuria ei devenea instant si a mea. Am ranjat-o, i-am intins parul si am machiat-o discret cu negru si putin fond de ten. 

Am mers in mall, unde i-am cautat papuci prin toate magazinele, insa nu gaseam nimic. Sunase mama lui, venea acolo unde eram noi. Rosie ma tot tragea de mana, soptind.

- O s-o cunosc pe maa lui, am auzit ca e de treaba, toti zic ca e de treaba, oare e de treaba? Oare o sa ii placa de mine ? Sunt de treaba, nu ? se tot agita, asa cum face ea de obicei, vorbind foarte repede si in continua alerta. 

Am ras, si am vazut o femeie blonda, subtirica, pe niste tocuri medii, parand destul de tanara, eleganta, intrand in magazin. Era ea. A intrat cu o incredere de sine pe care o simteam din cealalalt capat al magazinului. Se vedea pe ea, era o femeie inteligenta, o citeam pe fata ei . 

A venit, s-a prezentat, ne-am prezentat si noi, dupa care am continuat sa ne uitam dupa papuci. Ce-i drept, nu-mi placea tot ce alegea ea pentru Alex, insa dadeam din cap aprobator de fiecare data cand aducea cate o pereche de pantofi in fata noastra.

Dupa ce, cu greu, Alex si-a gasit o pereche de tenisi scurti si gri. Dupa ce am stat de vorba cu mama lui, Lilith, am plecat pe acoperis. Ne-am facut poze cu aparatul lui Alex, am ras, am alergat pe tot acoperisul, totul era perfect, iar eu eram sigura ca totul va continua sa fie asa o vreme. 

Urmatoare zii aflasem ca trecusem la urmatoare etapa la olimpiada, daca ieseam prima de data asta, atunci mergeam la nationala, mai avema foarte putin. 

Urma, de asemenea, si concursul. Ca de fiecare data, mi-am respectat traditiile, m-am imbracat, m-am incaltat si am plecat inspre scoala unde se tinea de data aceasta, care era ascunda printre niste blocuri, intotdeauna imi era greu sa o gasesc. Am aprins o tigara si l-am sunat pe Richard. A vorbit cu mine pana am terminat, dupa care am inghitit in sec, am tras adanc aer in piept si am intrat in scoala. Nu mai trebuia sa-mi caut numele pe lista, vazusem pe internet deja sala in care trebuia sa merg. Partea buna era ca scapasem de inghesuiala si de sansele de a fi zdrobita. Am intrat in sala, m-am asezat, dupa jumatate de ora am primit subiectele si am scris fara pauza. 

Am iesit si mi-am sunat profesoara, speram ca va iesi bine. Ramanea de vazut. 

In urmatoarea seara se organiza o bataie cu prafuri colorate, unde am fost cu mai multi prieteni. Primisem cate un tricou si trei pungi cu prafuri de culori diferite. Am urcat pe acoperis, si am amutit cand am vazut haosul ce era acolo, toti se loveau cu praf, toti erau colorati din cap pana in picioare. Am intrat si eu in joc, ajungand sa fiu colorata pana in urechi si in sutien. 

Albastre flori de aprilie/// in curs de editareWhere stories live. Discover now