7

75 1 0
                                    

La majoratul lui Fred nu am fost,in schimb, mi-am petrecut ziua cu Richard. Din cate am auzit, nici nu fusese atata distractie,precum imi imaginam eu. Nu ratasem nimic. 

Trebuia sa ma vad cu Rosie, nu o mai vazusem de ceva vreme si imi era foarte dor de ea, aveam prea multe lucruri de discutat si aveam atatea noutati sa-i spun. 

Dupa scoala, m-am dus la ea acasa, sa mergem impreuna la mine. Imi povestise incontinuu de un anonim care ii zicea tot felul de lucruri dragute, te topeai. Nu mia stiam pe cine sa banuim, stiam ca face sau facea parte din grupul cu care obsinuia ea sa iasa vara trecuta. Gandisem si regandisem fiecare baiat care respira in sau langa acel grup, iar singurul ce ramasesera, si se potrivea la fix, era Alex. Rosie il simpatiza de ceva vreme, poate de aia ramaseseram la el si il aleseseram castigatorul concursului "cine-i anonimul" . 

Alex era un tip foarte timid, putin mai inalt, dar nu foarte inalt. Brunet, din cate imi amintesc, ochi caprui si vorbea incet si balbait. Fara ca macar sa-l cunosc imi facusem o impresie despre el. Era acel tip, care prefera sa taca decat sa fie luat in ras, care ramanea pe dinafara doar din politete sau timiditate. Nu ma puteam pronunta, Rosie il placea, iar eu aveam de gand s-o ajut, din moment ce ii eram cea mai buna prietena . 

Eu eram , ca de obicei, destul de informata, si aflasem ca in fiecare luni la ora patru mergea la meditatii, si la sase venea acasa. Imi era vecin, da sa mor eu, de il observasem prin zona mea vreodata. Oricum, o implorasem, practic o obligasem pe Rosie sa intre in planul meu si sa trecem accidental la ora patru pe langa blocul lui,dar ea o tinea tot pe a ei. Era la fel de timida ca el, observasem deja de la inceput ca aveau o multime de lucruri in comun, parca erau una si aceeasi persoana. Atata tot ca Rosie era fata, si evident, era mai frumoasa. Revenind, am obligat-o sa stea cu mine dupa tufis, dar nu voia, sau cel putin nu arata asta. Eu stiam exact ce gandea, stiam ca isi dorea sa-l vada si ca imi va multumi mai tarziu.

Dupa ce mi-am petrecut douazeci de minute stand dupa un tufis, in timp ce Rosie se plimba, am zis ca renunt, si din nou, instinctul meu minunat, isi facu treaba exact cum trebuia. Am plecat inspre casa mea, vrand sa o luam la stanga, cand dintr-o data dam de Alex, care parea surpins, dar fericit sa ne vada,cel putin asta sper. 

Nu imi pot controla mereu emotiile, probabil aratam ca si cum cineva mi-a adus un catel si un tort cu vanilie si capsuni, la cat de mirata si fericita eram ca am reusit sa concep si sa inchei un plan, mai mult de una singura. Rosie era relaxata, in timp ce vorbea cu el, si se uita cu ochisorii ei de aceeasi culoare ca si parul ei, la el. M-am uitat la privirea ei si mi-am zis "asta o sa dureze",desi, in drum spre casa, Rosie imi spusese :

- E doar o chestie, o sa treaca peste trei zile . 

Pare greu de imaginat, dar am fost mereu o eleva cu note de noua si zece.Si nu, nu glumesc absolut deloc. Atata tot ca uram matematica si istoria, in rest, luam note mari si invatam la fiecare materie. Nu toceam, invatam pentru ca ma simteam implinita cand primeam cate o nota mare, sau cand eram laudata, pur si simplu ma facea sa ma simt mai bine.

Urma sa merg la olimpiada de romana, anul asta aveam in cap sa trec pana la faza nationala. Ar fi fost a doua oara cand treceam. M-am pregatit, am invatat, dormisem bine, insa un singur lucru ma facea sa fiu nelinistita, de ceva vreme, Richard nu se simtea okay. In aproape fiecare seara i se facea rau, chiar ajunsese sa sune la ambulanta, si pur si simplu nu puteam fi linistita. Aflasem ca facuse un atac de panica, ba chiar mai multe. In timpul zilei nu avea nimic, deci mergea la scoala.

M-am trezit la ora zece, spre deosebire de colegii mei, care mersesera la scoala pe ora opt, si m-am dus la liceul unde se tinea olimpiada. Imi respectasem toate obiceiurile inainte de concursuri, ma spalasem pe cap cu o seara inainte, de dimineata imi luasem stiloul norocos si mancasem un Bueno,eram odihnita si increzatoare. Am uitat sa mentionez ca dormisem la Rosie, care mergea, de asemenea, la olimpiada de romana.

Albastre flori de aprilie/// in curs de editareWhere stories live. Discover now