Kapitel 5

47 1 0
                                    

Izabelles POV

Dani öppnar dörren.

"JA, du är här! Bella är här!" ropar hon lyckligt.

Alla de andra tjejerna springer in och kramar mig.

Jag måste säga att det är trevligt att någon bryr sig. Det brukar inte alltid vara såhär. Jag ler när jag inser att flytta till Kalifornien kanske var det bästa som kunde hända. Jag har fått en ny början på mitt liv.

"Mot bilen!" ropar Amy, och avbryter mina tankar. Vi går ut till bilen och jag sätter mig bredvid Lauren och Lisa. Vi åker till köpcentret och kliver ut ur bilen. Kathrine, Amy och Dani vill först gå till H&M medan Jag, Christina, Lisa och Lauren först går in på Forever 21.

"Jag skulle seriöst kunna bo i denna butik." säger jag.

"Håller med!" säger alla tre i kör.

Jag tar med några shorts och några linnen till provrummet. Christina tar med några klänningar och det gör även Lisa, medan Lauren tar ett par super söta shorts och en t-shirt. Vi går mot provrummen. Där bestämmer vi att alla ska gå in och byta om och sedan ska alla komma ut och visa hur kläderna vi valt ser ut.

Jag satte på mig de snyggaste shortsen och det snyggaste linnet och tittade sedan i spegeln. Jag gillar denna outfiten. Jag tycker att jag passar perfekt i den.

"Ni får komma ut nu." säger Lisa.

Jag går ut och de tittar på mig och nickar.

"Den passar dig perfekt." säger Christina.

"Du måste köpa dem!" säger både Lauren och Lisa.

"Vi alla borde köpa det vi har på oss, för alla är verkligen jättefina i det." säger jag och alla håller med.

Lisa ger mig en konstig blick. Det är som om hon är orolig eller något. Men jag får inte ihop det, varför skulle hon vara det? Allt är faktiskt bra för en gång skull.

Jag går tillbaka till mitt provrum och byter om till mina egna kläder. Jag kommer ut från provrummet samtidigt som de andra och vi går tillsammans till kassan och betalar. När vi alla betalat bestämmer vi oss för att kontakta de andra. Christina smsar Amy och vi beslutar oss för att mötas på Frozen Yoghurt.

Vi går mot Frozen yoghurt. Forever 21 ligger närmre än H&M kommer före de andra. Efter fem minuter ser vi de andra. Jag kollar mot Lisa och våra blickar möts. Jag funderar på vad som är fel, varför hon kollade så konstigt på mig.

"Hur gick det på H&M?" frågade jag när de kommer fram till oss.

"Awesome! Jag köpte ett par nya skjortor." säger Dani glatt.

Vi går in och beställer, sedan sätter vi oss vid ett tillräckligt stort bort.

"Allt jag ser är högar av choklad Dani", säger Christina och skrattar åt hennes systers val. Alla börjar skratta. När vi ätit klart går vi till ett par andra butiker innan vi bestämmer oss för att åka hem.

"Jag kommer strax, ska bara gå på toaletten först" säger jag till de andra.

"Vänta, jag måste också gå så jag hänger med dig", säger Lisa. Jag nickar och vi säger till dem andra att vi möter dem vid bilen.

Vi går mot toaletterna. När vi kommer fram tittar Lisa på mig och frågar tyst: "Vem skadar dig Izabelle?"

Jag ser på henne förvirrat. Hur vet hon? Och vem pratar hon om? Många människor har sårat mig och jag har ingen aning om hur hon fick reda på det så jag vet inte vem hon menar.

"Um, vad?" frågar jag henne

"Du har ett blåmärke på axeln. Jag såg det inne på Forever 21 när vi provade kläder. Hur fick du det?"

Shit, hur ska jag förklara detta? Jag vet inte vad jag ska säga. Lauren känner till det om min mamma men inte om slagen. Vågar jag berätta för Lisa eller ska jag skita i det...

"Det är...inget Lisa. Jag mår bra."

"Nej, det är du inte, jag kommer inte tillåta dig ljuga om detta. Det är allvarligt. Jag bryr mig om dig och vill hjälpa dig. När vi kommer tillbaka till mitt hus kan vi ta en promenad och prata, okej?"

Jag tar ett djupt andetag och nickar. Jag är rädd för att berätta för henne. Vad kommer hon göra? Och vad kommer hända med min mamma?...

-------------------------------------------------------

Hej alla!

Här kommer femte kapitlet. Jag är inte så jätte nöjd med dem senaste kapitlen men jag hoppas dem nästa blir bättre! Kommentera gärna! Hur kommer det gå för Izabelle? 

// Wilma

Behind Closed EyesWhere stories live. Discover now