LA-16•

1.2K 31 10
                                    

Medyada Alper-

Serviste başımı cama yaslamış Burak'ı düşünüyordum. Serviste yanıma gelmesini ve en baştan tanışmayı çok isterdim. Bu yaşananları engellemeyi. Her şey çok hızlı gelişmişti. Yalnızca bir kaç hafta, birbirimize bağlanmamıza yetti...sanıyordum. Oyunun içinde yaşıyordum, Burak'ın oyununun içinde.

Okula gelir gelmez her yerde Cem'i aradım. Elif'le birlikte sınıfta oturuyorlardı. Çantamı kafasına fırlatıp bağırmaya başladım

Onu neden durdurmadın!? Neler yaşadığımı biliyor musun?! Kısa süre içinde hayatımda en çok sevdiğim kişiyi, kısa sürede kaybettim, senin yüzünden!!

Duygu bağırma, bunu konuşucaz lütfen sus!

Neden susucakmışım?! Sevdiğim adamı kaybederken hiçbir şey yapmadığın için utanıyor musun?! Utanmalısın da!

Benim bir suçum yok! Kafasına bir şey koyduysa yapar! Seni almaya geldiğinde yanına gitmeyen kız mı söylüyor şimdi bunları?!

Bilmiyordum!

Gözlerim dolmuştu yine

Sadece bir kez daha konuşmak istiyorum

Bak Duygu...

Cem kulağıma yaklaştı

Birsürü belanın içine battı, onunla hiç yakınlaşmamalıydın bile! Uzak durman en iyisi, beni kötü olarak görme, doğru olan neyse onu yaptım!

Cem omzuma çarpıp sınıftan çıktı. Elif şaşkınlıkla bizi izliyordu

Duygu, ne oldu? Burak nereye gitti?

Burak beni terk etti. Başka bir yere gitti, nerede olduğunu bilmiyorum

Elif'in yanına oturdum

Cem'le konuşup, beni Burak'a götürmesini veya onunla konuşturmasını söyler misin? Lütfen. Onu ikna et

Zil çalmıştı, sınıftan çıkıp kendi sınıfıma gittim.
••••
Okul bitmişti, herkes evlerine dağılırken ben bir köşeye çekilmiş Burak'a ulaşmaya çalışıyordum. Belki açar umudu ile aradım fakat bu sefer meşgul demiyordu, bu numara kullanılmıyor diyordu! Telefonu cebime atıp okuldan çıktım ve olduğum yerde kaldım. Karşıda siyah arabasına yaslanmış, dudaklarında sigara ile Alper duruyordu. Gözleri etrafı tararken benimle buluştu ve sıcak bir gülümseme yolladı. Sigarasını ayakkabısı ile söndürüp ayakta durdu, eliyle gel işareti yapınca kendime gelip yanına gittim

Bugün nereye gidiyoruz?

Şey eve gidip dinlenicektim aslında ama seni burda görünce şaşırdım

Sen nasıl gençsin, ruhun yaşlanmış. Atla arabaya.

Arabanın etrafından dolaşıp şoför koltuğuna oturdu. Kararsız kalmıştım, etrafıma bakındım ve Cem'in sinirli bir şekilde bizi gözetlediğini görünce karar verdim. Suratıma kocaman bir gülümseme yerleştirip arabaya bindim.
••••
Arabasını inceliyordum. Fazla düzenliydi. Torpido gözünde müzik CD'leri ile birsürü davetiye düzenli bir şekilde yerleştirilmişti, davetiyelerden birisini aldım ve okudum. Açılış davetiyesiydi, tarihi geçmiş.

Bu davetlere gittin mi?

Hayır

Neden?

Önceden eşimle giderdik, eğlenceli olurdu ama şu an yalnız gitmek istemiyorum. Herkesin ağzına düşmekte istemiyorum

Anladım

LİSE AŞKIMWhere stories live. Discover now