- 4 -

422 33 2
                                    

~ fyra dagar tidigare ~

FELIX

Det är helt sjukt, jag sitter på ett flygplan till USA för att plugga. Hur fan kunde mina föräldrar gå med på det?

Haha, helt galet... Trots att det var de som sa att man skulle följa sin dröm så gillade de inte idén med att de inte kommer ha mig hemma längre.

Till min glädje har de fixat boende åt mig hos min moster.
De ville försäkra sig om att jag hade någon som "tog hand om mig" och att jag hade ett "säkert" ställe att bo på.

Vart är det inte säkrare att bo om inte hos min moster? Jag skrattade till utav tanken.

Min moster, Lily Sandman bor i ett fängelse. Shit! En stor mur runt tomten och en grind med tre lås.
Ytterdörren, jo där är det två olika koder och en nyckel. Kul? Äh, jag vet inte. I alla fall inte när man har bråttom därifrån.

Men det funkar för mig. Min moster bor i ett stort hus tillsammans med sin sjuåriga dotter, min kusin Leah. Leah är cool, sjukt rolig och väldigt sprallig och busig. Något hennes mamma inte är. Men jag tycker att det är något väldigt positivt då Leah liknar mig väldigt mycket. Vi har samma galna fantasi och galna idéer. Perfekt.

Jag tittade ner på min gulliga klocka som prydde min vänstra handled, den som jag fått på min 17:e födelsedag förra året av mina polare. Sure, jag skulle sakna de men liksom? Studera i USA, hur stor är den chansen om man tidigare har bott i lilla Sverige? Skitsamma, life goes on.

Två månader, sen är jag äntligen 18! Hur skönt är inte det egentligen?

Synd att inte den födelsedagen kommer firas med någon annan är moster Lily och kusin Leah.

Jag kom på mig själv flyga iväg i tankarna och kollade ner mot klockan igen för att göra det jag egentligen hade tänkt göra. Kolla vad klockan var.

20:46, bara en timme och tjugo minuter kvar. Jag suckade högljutt och tanten bredvid mig fnös och drog upp tidningen hon läste högre upp för att skymma synen av mig. Vad ska jag göra nu? Filmen jag kollat på tidigare var slut och jag hade inga tankar på att sätta igång en ny. Mina händer vandrade till min jacka och inom kort satt mina hörlurar i öronen. Jag låste upp mobilen och satte på min lugna spellista för att kunna försvinna in i min egna lilla värld.

Efter en kort stund enligt mig, skakade någon om mig och mina ögon öppnades för att se vem som hade mage att störa mig.

"Vi ska landa inom kort." Sa tanten bredvid mig och började plocka ihop sina saker. "Tack, för att du väckte mig" Svarade jag tacksamt och log smått. "Ingen orsak" Hon log glatt tillbaka.

En halvtimme senare satt jag i min moster Lily's bil påväg hem till mitt nya "tillfälliga" hem.

"Det ska bli så roligt att ha dig här hos oss Felix, Leah har pratat mycket om dig" Babblade Lily fram och log stort samtidigt som hon sneglade mot mitt håll. Hennes fokus var fortfarande kvar på vägen. Jag log dock endast som svar, hade inget speciellt att säga liksom.

"Hur känns det att vara här i USA nu då?"

Ja, vad borde det kännas som? "Det känns väl bra, det ska bli roligt att få utbilda sig här." Svarade jag och log glatt. Jag var faktiskt riktigt taggad, det enda som oroade mig var hur mitt liv här skulle se ut jämfört med hemma i Sverige.

Hur lätt eller svårt kommer det vara för mig att skaffa några nya polare till exempel? Jag kommer ju endast prata engelska här också? Hur kommer det kännas? Att gå från att konstant tala svenska till att prata engelska på heltid? Det är lite läskigt när jag tänker efter.

Engelska har inte direkt varit mitt bästa ämne och det konstaterade mina föräldrar ganska snabbt när jag nämnt utbildningen. Mitt svar till dem då var att jag antagligen skulle lära mig mer engelska i USA, Miami. Än vad jag skulle gjort hemma i lilla avlånga Sverige.

Utbildningen jag ska gå, eller utbildning och utbildning. Jag ska gå i skolan, high school. Jag börjar Senior year i Miami Beach High School. Mina huvudämnen är Musik, Dans & bild. Bild efter min mamma, musik och dans efter mig själv. Det fanns inte riktigt mycket att vara orolig över. Det enda var nog engelskan och att över huvudtaget träffa nya kompisar.

---------------------------------------------

Hope you guys like it ;)

Kommentera och rösta så ses vi i nästa kapitel! x.

THE CHIP | f.sWhere stories live. Discover now