Bölüm 5: Belki

118 8 0
                                    

Bazen geçen zaman olduğundan fazla gelir insana.Adam için durum tam da böyleydi.Kadını görmeyeli henüz 1 hafta geçmişti.Eğer hüznünden doğru hesaplayabildiyse..Durdu sonra.Bu süre bu denli uzun sürdüyse, sevdiği kadın olmadan daha fazla geçen zaman içinde hayatına nasıl devam edebilirdi? Zaman sahiden.. Geçer miydi?

Kafası çok karışıktı.Sahile gitmeye karar verdi.Yürüdü sahil boyu.Denize baktığında kadının, onun deniz kıyısı olduğu aklına geldi.Kıyıya vuran her dalga özlemini daha da artırıyordu.

''Ben senin deniz kıyınım, ne kadar yürüyüp gitsen de, sana vuran her dalga seni bana sürüklüyor.''

Elleri cebindeydi.Sağına soluna baktı yavaşça.Sonra da ayakkabılarına bakıp gökyüzüne kaldırdı yüzünü.Bulutlar göçüyordu yavaş yavaş.Martılar kuşlar geçiyordu.Her şey kaldığı yerden devam ediyordu da, o edemiyordu.Her şey yolundaydı.Ve her şeyin yolunda olması için, her şeyden adamı çıkarmak gerekliydi.Çünkü adam için hiçbir şey yolunda gitmiyordu.O mu yanlış yöne gidiyordu, yoksa yanlışlar mı ona doğru geliyordu?

Kadın yine nasıl geçtiğini bilmediği gecelerinden birini daha gündüze dökmüştü.Penceresi açıktı.Önce gecenin karanlığından sıyrılmış odasına, sonra pencereden yeni aydınlanmış sokağa baktı.Kuşları dinledi.Rüzgardan dans eden ağaçlara baktı.Gökyüzüne baktı.Bulutlar yeni yeni geliyordu daha taze maviliğindeydi gökyüzü.Her şeyin bir görevi olduğunu fark etti.Gecenin gündüz olduğunu, bulutların gelip gittiğini, kuşların göçtüğünü, herkesin her şeyin görevi vardı da onun yoktu sanki.Onun yapacak hiçbir şeyi kalmamış gibi geliyordu.Her gününün aynı geçtiğini düşündü tekrar.Ve tekrar.Evrenin bu düzeninin içinde o kendi yarattığı saçma döngünün içinde buldu kendini.Sonra tekrar dışarı baktı.Ve bakmaya devam etti.

İnsan her zaman yapması gerektiği şeyi yapıyor muydu gerçekten? Ne yapması gerektiğini biliyor muydu? Ve onu nasıl yapması gerektiğini? Yaptığı şeyin doğru ya da yanlış olduğunu sorguluyor muydu peki? Çoğu zaman hayır.

Adam ve kadın yapmaları gerekenini  ve onu nasıl yapacaklarını bilmiyorlardı.Yapmaları gereken bir şey var mı onu dahi bilmiyorlardı.İlişkide giden bir taraf olduğu zaman, bilinmezlikler sarar dört bir yanı.Adam durup düşündüğünde neden gittiğini bilemez ve nasıl döneceğini.Kadın adamın neden gittiğini bilemez ve de dönüp dönmeyeceğini.Bilinmezlikleri belkiler kucaklar hep.Belki.Belki geri gelir? Belki arar? Belki unutmaz? Belki hatırlar? Belki hala seviyodur? Belki... Çaresizliğin sevilmeyen arkadaşı.Umutlu olduğu kadar aynı zamanda da umutsuz bir kelime.Bekleyenlerin yoldaşı.Belki...

bulut avcısı

ŞAİR KADIN ŞİİR ADAMWhere stories live. Discover now