Dört

184 14 3
                                    

Dört

Suda bir çakıl taşı dalga etkisi yapar

bu dünyada her eylem bir sonuç doğurur

Eğer sonsuza dek çamurun etrafında yürürsen, muhakkak boğulursun

Neyin azaldığını görüyorum.

Durum gittikçe kötüleşiyor.Bunu görebiliyorum, zaten tüm dikkatini buna veren birinin görmemesi imkansız olurdu.Onunla konuşmaya çalıştığımda bile, beni savuşturuyor.Ben, onun dünyasına girebilmeyi başaran tek insanım, ve beni de dünyasından kovuyor.Herkesten saklanıyor.

Neler olduğunu görmüyor mu? Yaptığı şey kendisi için kötü.Kendini dünyadan dışlamak bazı şeyleri iyi hale getirmez, onu kurtarmaz.Bu sadece onu daha büyük bir tehlikeye sokacak.

Gerçi, sanırım bunu neden yaptığını biliyorum.Eğer kimseyle ilgilenmezse erkek arkadaşının da sinirlenip ona tekrar vurmak için nedeni olmaz.Ama verdiği her karar, biriyle göz göze gelmemek kadar basit bir şey olsa dahi, bir sonuç doğuracak.Bu dünyada hiçbir şey gözden kaçmaz.Attığın her adım ve verdiğin her karar başka bir şeye yol açacak.O problemle yüzleşmiyor, sadece problemi savuşturuyor.

''Bu konuda emin misin?'' Bir gece daha fazla votka depolamak üzere yürürken, konuşmaya kulak misafiri oldum.

''Evet, en iyisi bu,'' Konuşanlardan diğerini duyunca onun sesini tanıdım ve onunla patronumuzu konuşurken görene kadar geri yürüdüm.Kollarını kendine sarmıştı ve gözlerini yere dikmişti, barın sahibi olan Arnold'la arasındaki güvenli bir mesafede duruyordu.

''Çok para kazanamazsın ve buna ihtiyacın olduğunu biliyorum,'' Arnold ihtiyacı olduğunu hatırlattı ve o omuz silkti.

''Artık müşterilerle ilgilenmek istemiyorum.Yalnızca başımı belaya sokuyorlar,'' diye itiraf etti ve ben yumruklarımı sıktım.Müşterilerle ilgilenmek birlikte olduğu aptal yüzünden başını belaya sokuyor.Başka biriyle birlikte olsaydı, problem yaşamazdı. ''İyi olacağım.''

''Ama garson olmak burayı temizlemekten iyidir.Tuvaletlerin nasıl olduğunu biliyorsun,'' Patronumuz ısrar etti ve o tekrar omuz silkti.

Yani başka bir iş mi istiyordu? Garson olmak yerine etrafı temizlerse o aptal sevgilisi bir daha o sahneyi yaşatmayacak mıydı? Buna inanamıyordum.Onun paraya ve bahşişlere ihtiyacı vardı.Neden bunu yapıyordu?

''Böyle olması daha iyi.Lütfen, bu işi iyi yapacağım.Söz veriyorum, hiçbir şikayet almayacaksın,'' Patrona bir saniyeliğine bakıp yalvardı ve bu davranışı yüreğimi parçaladı.

''Yapacağını biliyorum, ben sadece senin için endişeleniyorum,canım,'' Patronumuz bunu dedikten sonra onu bir kaç adım geriye atıp kollarını kendine daha sıkı sardığını gördüm, bu kelimelere olumsuz tepki verdiği apaçık ortadaydı.

''Lütfen,'' diye fısıldadı ve Arnold'ın iç çekişini duydum.

''İyi, bu gece başlayabilirsin.'' Bununla birlikte konuşma bitti ve arkasını döndüğünde beni onu izlerken buldu.

Gözleri benimkilerle buluştu ve gözlerindeki utancı gördüm çünkü bunu yapmasının asıl nedenini bildiğimin farkındaydı.Ve o da bunu onaylamadığımı biliyordu.

Ona ismiyle seslendim, fikrini değiştirebileceğimi umuyordum ama bakışlarını yere indirdi ve beni orada bırakarak geçip gitti.

''Yardıma ihtiyacı var,'' diye konuştu Arnold.

Yumruklarımı daha sıkı sıkarak ''Beni dinlemek istemiyor,'' dedim.''Ona yardım etmek istiyorum ama o yardım istemiyor.Ne yapabilirim ki?'' diye sordum ve patronumun iç çekişini duydum.

Arnold bana doğru geldi ve elini omzuma koydu.''Denemeye devam et,'' dedi ve gitti. Bir kez daha burada yalnız kalarak şimdi ne yapmam gerektiğini düşünüyordum.

Tanıştıkları ana, o pisliğe bir şans daha verdiği ana ve bu anı yaşamasına sebep olmasına lanet ettim. Her eylemin bir sonuç doğurduğunu söylerken bunu demek istemiştim.Bir gülümseme bile sonuç doğururdu.Tıpkı onun bana bir gülümseme bahşetmesi ve benim ona aşık olmam gibi çünkü onu burada her gördüğümde, o benden daha çok saklanıyordu çünkü korkuyordu. Ve şimdi... Bu onu nereye götürecekti? Sırada ne vardı? Eğer bir ay sonra istifa ederse buna şaşırmazdım çünkü birlikte olduğu mağara adamı onu evinde saklamak isteyebilirdi.

Eğer bunu yapmaya devam ederse, problemleri savuşturup sevgilisiyle olmaya devam ederse, boğulacaktı.Bu sonsuza kadar devam edemez, çoğu kadın bu kadarını hazmedemez ve korkarım ki bu sınıra ulaştığında çok geç olacak.İnsanlar kaba ilişkilerin ne kadar korkunç olduklarını söylüyorlar ve bu konuda haklılar.Doğurduğu sonuçları görüyorum ve bu dayanılmaz.Ancak sevdiğiniz kişinin bir ilişkide nasıl tuzağa düştüğünü görüyorsunuz.Onunla konuşmaya, anlamasını sağlamaya çalışıyorsunuz ama başarısız oluyorsunuz.Onun bunu hak ettiğine, bunun kendisi için en iyisi olduğuna inanığını görüyorsunuz ama bu doğru değil.İnsanlar birinin ilişki içinde tuzağa düşmüş olmasını ve yardıma ihtiyacı olmasına rağmen yardımı kabul etmemesinin ne kadar sinir bozucu olduğundan bahsetmiyorlar.

Kimsenin bu şekilde hissetmesini istemem.Asla.O pislik erkek arkadaşının bile.Hiç kimse sevdiği birinin kötü ilişki içinde tuzağa düştüğünü görmek istemez.Ve kimse burada eli kolu bağlı hiçbir şey yapamadan durmak istemez.Eğer bu durumda olan birini görürseniz, bir şeyler yapmak sizin görevinizdir.Eğer onu daha önce tanısaydım belki beni dinlerdi.Belki bir şeyler yapabilirdim.Ama şuan o fırtınalı suların derinliklerinde ve ben ona ulaşamıyorum.

Dibe batmadan yüzeye doğru yüzebilecek mi yoksa boğulacak mı ?

Kötü ilişkiler farklı yollarla ortaya çıkar ve çoğu insan kördür.Gerçek aşkın nasıl olması gerektiğini göremezler.İnsanlar aşık olmak için her şeyi göze alırlar, hastalıklı bir aşk olsa bile.

Bu doğru değil.Seni içten içe öldüren bir ilişki içinde olmaktansa yalnız olmak daha iyi.Böyle biriyle olmak bazı sonuçlar doğurur,birlikte çalıştığın insanları savuşturmak gibi.Arkadaşlarını kendinden uzaklaştırırsın.Fırsatları kaçırırsın.Paraya ihtiyacının olmasına rağmen sevgilin yapmanı istemiyor diye işini değiştirirsin.

Bu dünyada her eylem bir sonuç doğurur.

Pozitif sonuçlar doğuracak bir şey yapmak zorundaydım.Buna daha fazla katlanamazdım.Aklımdaki bu düşünceyle onun peşinden gitmeye karar verdim.Bu konu çok uzamıştı.Ve artık bitmesi gerekiyordu.

-:-:-

Uzun zaman sonra yeni bölüm yayınlayabildim. Umarım beğenmişsinizdir.xx

Face Down (Türkçe)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora