Bölüm 21

3.2K 202 33
                                    

Wesley'in avukatı Tony saat 14.20'da Wesley'in tutuklu olduğu hapishanenin kapısının önünde arabasıyla duruyordu. Arka koltuğuna koyduğu deri çantasını alıp arabadan indi.

Dün gece Wesley, Tony ile konuşmak için telefon ile aramıştı. Buraya gelmesini ve onunla önemli bir konu hakkında konuşmak istediğini söylemişti.

Tony meraklı bir şekilde hapishanenin personel girişinden içeri girmek için hızlı adımlarla yürüyordu. Wesley'in ne söyleyeceğini çok merak ediyordu.

Personel girişinde duran polis memuruna pantolonun arka cebindeki kimliğini çıkartıp gösterdi. İçerisi pek temiz bir yer değildi. Sarı ışık etrafı zar zor aydınlatıyordu. Dar bir koridorda yürüyordu. Etrafta herhangi bir cam yoktu.

Duvarlardaki boyalar nem sayesinde ıslanmış gibi duruyordu. Tony ıssız koridorda yürürken sessizlik sayesinde koridorun sonundaki klavyeye basılan tuş sesini duyabiliyordu.

Koridor sağ tarafa doğru kıvrılıyordu. Hızlı adımlarla sağ dönerek karşıda demir kapının önünde bilgisayarla uğraşan kadını gördü. Hızlı adımlarla kadına doğru yürüdü. Beyaz masada oturan kızıl saçlı beyaz gömlekli sekreteri andıran kadın bilgisayara iyice odaklanmış, Tony'nin geldiğini bile görmemişti.

Tony masaya çantasını bırakıp ''İyi günler.''

Kadın gözlerini bilgisayardan ayırmayıp ''Hoş geldiniz.''

Tony çantasındaki avukat kartını çıkartıp kadına uzattı ama kadın hala gözlerini bilgisayarın ekranından ayırmıyordu. ''Ben avukat Tony Jones. Müvekkilim olan Wesley Thomas ile görüşmeye geldim.''

Kadın sesini çıkartmayıp klavyenin tuşlarına daha sert basmaya devam ediyordu. Tony kravatını ve üstündeki ceketi düzeltti. ''Benimle evlenir misin?''

Kadın bir anda yerinden fırladı. ''Ne? Sapık mısın sen ?''

''Sakin ol be seninle evlenecek falan değilim. Dikkatini başka türlü çekemedim ne yapayım.''

Kadın sakinleşip yerine oturdu. ''Müvekkilinizle görüşmek istiyorsunuz herhalde.''

''Sonunda anlayabildin.''

Kadın arkasına dönüp telefona uzandı. Wesley'in bulunduğu yerdeki gardiyanı aramıştı. Telefonu kapatıp masadan kalktı. ''Beni takip et.''

Kadın demir kapıyı güçlükle açıp içeriye girdiler. İçerisi oldukça güzel bir yerdi. Hapishane müdürünün odasının yanından geçip merdivenlerden aşağıya indiler. Tahta kapılı odanın kapısını açıp içerisini gösterdi.

''Burada bekle. Adamın birazdan geliyor.''

''Teşekkürler.''

Tony odaya girip çantasını her zamanki gibi masasının üstüne bırakıp ceketini sandalyeye astı. Bulunduğu oda polis merkezlerindeki sorgu odasından farksızdı.

Wesley'in gelmesi gecikmişti. Beklemekten canı sıkılmıştı. Etrafı incelemekten de sıkılmıştı. Gri renkte boyalı, etkisi düşürülmüş beyaz ışıklı berbat bir odadaydı.

Kravatını gevşetip sandalyeden kalktı. Kapıyı biraz aralayıp içeriye hava girmesini sağladı. Tekrar sandalyeye oturduğu anda kapı hızlıca açılıp duvara çarptı.

Tony, Wesley'in gözünün altındaki morluğu ve kaşına atılan dikişi fark edince biraz şaşırmıştı.

''Ne oldu sana böyle?''

Wesley iri cüssesi ile karşıdaki sandalyeye oturdu. ''Küçük bir kavga, kaldığım odada arkadaşlarla pek geçinemedim.''

''Senin için bir şeyler ayarlayabilirim eğer sorun varsa.''

Gizemli Mektup (RAFLARDA.)Where stories live. Discover now