Capitolul XVIV

6.6K 362 19
                                    

XVIV - Sometimes, but only sometimes, forever means forever.

După un timp.

După aproape un an și jumătate petrecut împreună, acest seminar de o săptămână la New York unde nu l-am însoțit, mi s-a părut o veșnicie. Mă sunase des, să vadă ce face Irene, fetița noastră, și cum mă descurc cu Richard în lipsa lui.
Apraope am rămas fără aer atunci când l-am văzut în pragul ușii cu acel imens buchet de trandafiri. Îl văd venind spre mine și izbucnesc în lacrimi ridicându-mă de pe canapeaua unde dormeau Irene și Richy. Îmi oferă buchetul, apoi mă sărută. L-am prins cu ambele mâini, căci era imens, și l-am așezat pe măsuța mică de cafea. Din el a căzut un plic alb pe care l-am ridicat privind in direcția lui Mike. A ridicat din umeri zâmbind și mi-a făcut semn să-l deschid. Am găsit înăuntru o scrisoare:
    Iubita mea, Claire
Făcând acest pas aș vrea să-ți demonstrez pentru a mia oară că ești cea mai specială femeie din viața mea și singura pe care o voi iubi tot restul vieții mele. Îți mulțumesc că îmi luminezi viața în fiecare zi și că ai ales să construiești alături de mine această dragoste necondiționată.
Mărită-te cu mine, Claire, căci ești singura femeie din prezentul meu și singura care reprezintă viitorul meu.
Nu știu cum reușea acest om să mă facă atât de fericită prin gesturile lui. am simțit mândrie și uimire atunci când am citit scrisoarea. Am ridicat privirea din pământ, iar Mike era deja în genunchi. Plângăcioasă-emotivă, cum sunt, bine-nțeles că mi-au dat lacrimile, văzând inelul cu diamantul acela rotund și strălucitor. Îl priveam emoționată, iar el a rostit întrebarea așeptând răspunsul meu ce părea că nu mai apare. Eram mută de uimire, lumea strălucea în jurul meu, iar vocea lui caldă ce pronunțase întrebare a făcut inima să-mi tremure.
- Da! Am spus din toți rarunchii, iar el s-a ridicat așezându-mi inelul pe deget. Îmi venea perfect. M-a sărutat, apoi a respirat greu spunând:
- Sper că n-ai să te răzgândești vreodată!
- Nu aș putea! I-am răspuns sărutându-l din nou și stăruind asupra diamantului de pe degetul meu. Nu colecționam bijuterii, nu mă pasionau chestiile sclipitoare, dar inelul acesta cu siguranță era cel mai frumos inel pe care îl văzusem vreodată.
    Alături de Williams am învățat că nu toți bărbații sunt la fel. Nu vor toți același lucru, nu toți vor fi indiferenți, ci din contră. Chiar dacă mulți caută femei adevărate, femei frumoase atât la exterior cât și la interior, nu vor găsi toți. Căci mulți dintre ei sunt oameni goi pe interior și se vor mulțumi cu ambalajul. Unii însă vor căuta atât de mult, încât atunci când vor găsi îți vor arăta dragoste și îți vor spune "te iubesc" în fiecare zi, chiar dacă nu în mod clasic. Căci un bărbat, oricât de rebel și puternic ar fi la un momentdat va ceda... Fără femeia lui.

Perspectiva lui Michael

    O priveam cum se cuibărește în brațele mele pe canapea. Era atâ de frumoasă astăzi, cu cei doi copii în jurul ei și cu zâmbetul atât de mare pe chipul ei. Mi-ați putea spune tot răul din lume despre ea, acum, căci tot aș iubi-o infinit. M-am îndrăgostit de ea. O iubesc, și nu pentru că e cea mai frumoasă femeie din lume, nu pentru că are cea mai caldă privire și cel mai colorat zâmbet. M-am îndragostit de naivitatea ei, de felul în care îmi pregătește cafeaua dimineața, de felul în care adoarme pe pietul meu. O iubesc pentru ceea ce este ea, pur si simplu. Toamna, iarna, în tăcere sau prin fapte, în fiecare zi, o iubesc pe Claire a mea. Acum și pentru totdeauna.
    

                                Sfârsit!

  Ma bucur ca ati fost alaturi de noi pana la final, sper ca nu v-am dezamagit. Acum vreau sa va multumesc pentru sustinere si sa va anunt ca maine voi incepe cel de-al doilea volum!
   *Va astept cu drag sa cititi volumul II, intitulat "Love wins", care il are protagonist pe micutul Richard si viitoarea sa mare iubire.*

The babysitterUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum