Capitolul XII

5.9K 291 1
                                    

  XII - Mă omoară gândul că aș putea să te văd în brațele altcuiva.

  - O să vă placă! A spus Thomas privindu-ne în oglindă pe mine și Tara. Nu știu despre familia lui Ryan, dar familia Williams nu a dat niciodată greși în ceea ce privește evenimentele de genul.
- Nu știu despre voi, dar eu am ceva emoții. Tara se forfotea pe bancheta Bentley-ului scump.
- Oh, haide Tara, spui asta de parcă tu ai merge pentru prima oară la o nuntă!
- Cred că ai dreptate, Claire. Uită-te la Richy cât este de relaxat. A spus sorbindu-l din priviri pe micuț. Avea șase luni acum, iar trăsăturile feței i se conturau frumos, puțin câte puțin. Cu siguranță avea să frângă câteva inimi atunci când va crește.
- Aproape am ajuns! A spus Thomas după câteva momente de liniște și câțiva kilometrii buni parcurși.
- Arată impecabil! Mi-a șoptit Tara imediat ce am pășit pe covorul roșu catifelat. Într-adevăr, totul arăta divin. Panglici roșii atârnate de sative înalte, despărțeau scaunele invitaților de minunatul covor roșu. Ne-am așezat undeva în primele rânduri urmărind atent ceremonia relegioasă care începuse deja.
- De acum, să înceapă distracția! A spus Tom imediat ce se terminase ceremonia.
- Poate pentru voi! Am spus arătând către Richy, iar cei doi au început să râdă.
- Haideți, Sam și Ryan sunt pe aici pe undeva! A continuat tânărul prinzând-o pe Tara de mână.
I-am urmat îndeaproape pe cei doi, uluită de orice detaliu din jurul meu. De la decoruri și pană la orchestră, totul era aranjat și perfect pus la punct. Cu siguranță cei doi erau bine cunoscuți în înalta societate, mulțimea invitaților fiind strălucitoare. Văzusem cântăreți celebrii și actori de succes din America, dar pun pariu că pe lângă ei, și tot Brooklyn-ul era prezent aici.
- Am mai fost la ceva evenimente de genul ăsta, dar niciunul nu a fost atât de... Nu a terminat fraza că iubitul ei a întrerupt-o.
- Știu! A spus privindu-mă pe mine cu un zâmbet ironic în privire, determinând-o pe Tara să-și mărească ochii la mine. Am ridicat din umeri în semn că nu știu nimic, deși știam prea bine.
- Pf, unde-or fi? A pufnit Thomas oprindu-se undeva în mulțime.
Tara îl ținea strâns de braț privind și ea în jur. Formau un cuplu foarte frumos. El un mare cuceritor, iar ea o adevărată lady. Oricine i-ar fi văzut ar fi spus că sunt făcuți unul pentru celălalt. Exista o chimie între ei, și asta se vedea cu ochiul liber, de la o poștă. El aruncând priviri ucigătoare masculilor ce o curtau, iar ea devenind tot mai tandră, parcă vrând să-l strângă-n brațe și să nu-i mai dea drumul atunci când vreo tânără îi sorbea iubitul din priviri.
- Uite-i! Hai să terminăm odată cu asta, apoi chiar putem spune că începe distracția! I-a spus Tarei care mă căuta cu privirea în mulțime. Eram la câțiva pași în spatele lor.
- Haide, Claire! A spus după ce într-un final mă văzuse.
Rochia roșie strânsă în jurul taliei îi venea perfect. Sandalele argintii, nu foarte înalte, care s-ar potrivi numai unei domnișoare cu o talie foarte subțire, îi completau ținuta.
La câteva mese distanță, Ryan și Sam erau sufocați de o mulțime de invitați. Totul era precum o scenă minunată de dragoste, în care ei erau protagoniștii ce împărțeau zâmbete dulci. Sam arăta minunat în rochia ei, pe care într-adevăr o văzusem în poze și mi se păruse superbă, totuși pe ea arăta impecabil. Foarte simplă, cambrată în jurul taliei, lăsându-i la iveală umerii perfect sculptați. De asmenea, Ryan arăta impecabil în costumul alb.
- Claire, ne bucurăm foarte mult că ai putut ajunge! A spus Ryan imediat ce terminase cu Thomas și Tara.
- A adus și minunăția cu ea! Sam l-a luat pe Richy din brațele mele chiar când melodia This Is A Man's World a lui James Brown începuse. Îmi acordați acest dans? A spus ea privindu-mă amuzată cu Richy în brațe.
- Nu mă întreba pe mine! Am răspuns ridicând palmele la piet, iar ea s-a îndepartat cu micuțul pe scenă, legănându-l ușor, el afișând zâmbete din când în când.
- Claire, vino să-ți prezint câțiva invitați! A spus Ryan eu am dat aprobator din cap. Când crezi că va ajunge Michael?
- Nu am nicio idee, de dimineață spusese că are o conferință de presă la ora prânzului și după asta, două ședințe confidențiale.
- Probabil îi va lua ceva timp să ajungă, din câte știu eu, ședințele lui sunt lungi dezbateri pe teme politice, financiare sau economice. De asemenea îi va lua o veșnicie să descrie importanța firmelor sale și prestigiul lor noilor săi clienți, deci nu-l aștepta prea curând.
Nici nu aveam de gând să fac asta, mă obșnuisem deja cu felul în care estima el timpul. Jumătate de oră la el însemnând trei ore.
Având în vedere că azi era nunta lor, Ryan cunoștea o mare parte din invitați, așa că ne luase mai bine de o oră să parcurgem o distanță pe care aș fi dus-o singură la capăt în numai cinci minute. Am fost opriți de persoane care mai de care mai importante. Persoane celebre sau mai puțin celebre, de vârste diferite și care le urau celor doi numai bucurii. Bărbații erau unul mai aranjat decât celălalt. Îmbrăcați bine și înalți, unii cu un început de barbă, alții poate perfect barbieriți, cu toții însoțiți de doamne care mai de care. Frizuri sofisticate, aranjate în cel mai mic detaliu, machiaje perfecte, realizate de adevărați make-up artiști și ținute care mai de care mai impunătoare. Începeam chiar să mă bucur că alesesem să port rochia făcută cadou de ei, care cu siguranță era una din cele mai frumoase creații. Machiajul nu îl folosisem în cantități mari de teamă să nu arăt ca un pom de Crăciun.
- Claire, aici este masa voastră! A spus el făcând semn cu mâna către o masă la care era așezată o persoană teribil de cunoscută mie. El este, Chris, unul dintre avocații lui Michael.
Aha, Chris. Acel Chris! Aproape mă îndrăgostisem de amabilitatea tipului ăsta în primele mele zile la firmă. Arăta diferit față de cum îl văzusem prima oară. Acum purta un costum destul de elegant, iar atitudinea lui era mult mai degajată.
- Bună, Claire, mă bucur să te revăd! S-a ridicat de pe scaun apropiindu-se de noi.
- Bun deci vă cunoașteți dejà, atunci distracție plăcută!
Cât de egoist trebuie să fii să faci asta? Să lași o tânără în compania unuia pe care nu-l văzuse decât o dată în toată viața ei.
- Cum rămâne cu Richy? L-am întrebat total debusolată privind cum se afunda în mulțimea de invitați.
- Stai liniștită, e pe mâini bune! Distrează-te! A strigat încercând să se facă înțeles.
M-am așezat la masă, determinându-l, cred, pe Chris să se ridice.
- Ai chef să dansezi? A spus privindu-mă de sus.
Cred că încep să devin obsedată cu bunele maniere, totuși, nu mi s-a părut deloc elegantă invitația lui la dans. Asta desigur, în cazul în care fusese o invitație.
- Nu, cred că am nevoie de ceva de băut. L-am refuzat politicos privind tava imensă pe care tronau pahare înalte, pline cu vin spumant.
- Mda, și eu!
Am râs amândoi el scoțând la iveală o dantură perfect albă, în jurul ochilor formându-i-se mici cute. Cred că era un bărbat destul de arătos. Nu foarte înalt, cu trăsături frumoase ale feței. Ochii-i erau colorați de o nunață închisă de maro, tenul și părul fiindu-i de aceeași nunanță.
În următoarele clipe, niciunul dintre noi nu a mai scos vreun sunet. Probabil nu eram eu singura persoană de față care se simte stânjenită. Tot ce auzeam era muzica bună ce umplea atmosfera și zumzetul de voci al invitaților.
- Și cum merge cu slujba ta? A spus într-un final sorbind din paharul ce-l ținea în mâna dreaptă. Michael ne-a spus că Richard pur și simplu te adoră.
- Da, într-adevăr. Dar și eu m-am atașat de micuț, ar fi fost imposibil să nu o fac. Cred că este foarte norocos, toată lumea se îndrăgostește de el la prima vedere! I-am răspuns eu afișand un zâmbet larg pe față, urmând apoi o altă lungă clipă de tăcere.
- Deci Claire, vrei să...
Mi-a cuprins palma dreaptă într-a lui, probabil urmând să mă invite la dans, într-un mod în care nu aș fi putut să-l refuz. Momentul, însă, a fost întrerupt de vocea groasă a lui Thomas.
- Christopher! A exclamat el pronunțând numele într-un mod teribil de amuzant, apropiindu-se de masă alături de Tara.
- Thomas, salut frate! A întins el mâna dreaptă către Thomas.
- Ce faceți voi doi aici, singuri? Thomas a spus asta ridicând ironic una din sprâncene.
- Vorbeam doar... A răspuns tânărul pe un ton lejer.
- Nu încerca să te apropii de ea, domnul Williams nu ar fi prea încântat!
- Ohoo, bine punctat, dragă! A zis Thomas completându-și iubita care tocmai mă uimise cu aifrmația ei. De unde știa ea legătura dintre mine și domnul Williams? În fond, toată lumea mă știa de babysitter și nimic mai mult. Doar sper că nu era atât de evident faptul că între mine și Michael apar mici "scântei".
- Departe gândul de așa ceva, vroiam doar să o invit la dans, dar m-ai întrerupt. Deci, unde rămăsesem? A spus el serios privindu-mă în ochi, eu reușind să-mi văd reflexia în ai lui care erau atât de curați. Eu am zâmbit către Tara și Thomas care erau la fel de amuzați ca mine.
- Doar invit-o odată la dans și gata! A spus Tara.
- Haide, Claire! Mi-a cuprins mâna din nou, apoi ne-am îndreptat către ringul de dans care era ticsit de oameni.
- Doar să nu ai încredere în el, Claire, e un trădător! A strigat Thomas în urma noastră, iar noi am zâmbit.
  Imediat ce am ajuns pe scenă, o nouă melodie lentă începuse. Timpul se scurgea lent, iar eu odată cu el în brațele lui Chris. Mâna îmi căzuse ușor în palma lui, iar o alta pe umărul puternic. Palma lui era așezată elegant pe talia mea, conducându-mă ușor. Am dansat câțiva pași visătoare, apoi mi-am aruncat privirea peste umărului lui, inima strângându-mi-se în piept cât un purice.

The babysitterWhere stories live. Discover now