8.Bölüm

10.2K 901 405
                                    

RUMORS

Çeviri:Selin~

8.BÖLÜM

Günler geçti ve Chanyeol ile Baekhyun'un arada bir konuşmaları da gittikçe seyrekleşti.Kyungsoo ve Jongin'in arasıysa sonunda düzelmişken Chanyeol rahatlamış hissediyordu, bu artık ikisinin arasında kalmayacağı anlamına geliyordu.Ama son zamanlarda Kyungsoo iyi bir ruh halindeydi ve ceylan gözlü çocuk, Baekhyun'a hevesli bir şekilde yaklaşmaya devam ediyor, utangaç olan çocukla arkadaşlık kuruyordu.

Bu arada Chanyeol ile arkadaş olduklarından beri Baekhyun ondan kaçınıyordu. Bazı zamanlar konuşuyorlardı ama bu iki arkadaşın konuşacağı türden yeterince yakın olmuyordu. Aralarında bir hafta önceki gitar ile şarkı söyleyişleri gibi özel hiçbir şey olmamıştı.

''Pekala sınıf, bildiğiniz gibi grup çalışmalarını seviyorum.'' Tarih öğretmenleri Bay Kim konuşmaya girerek sınıfa belirtti.

Öğretmenlerinin ne hakkında konuştuklarını farkettiklerinde, kimi öğrenciler bıkkınla inlemiş kimiyleriyse buna sevinip memnun olmuştu.Elbette ki öğretmenlerinin bu söylediği, başka bir grup projesi anlamına geliyordu.

''Yaniii yeni bir grup projesi yapıyoruz çocuklar!'' dedi Bay Kim neşeyle.

''Yine mi?!'' Oradaki bir öğrenci homurdandı.

Bay Kim daha geçen hafta grup çalışması vermişti ve işte şimdi bir başkasını daha düzenliyordu. Üstelik okul açılalı daha bir ay bile olmamıştı! Bu yaptığını başka hiçbir öğretmen yapmıyordu!

Baekhyun öğretmenin dağıttığı proje bilgilerinin olduğu kağıdı eline aldı ve Bay Kim uzaklaştığında ne yapacağı hakkında düşünüyorken bir saniyeliğine odaklanışı dağıldı. Zaten bu senenin derslerine evde kendi çalışmıştı , Bay Kim'in öğretttiği çoğu şeyi biliyordu ve bu onu sınıfın ikincisi haline getirmişti. Tabiiki, birinci Kyungsoo'ydu.

Projenin konusuna göre dünya üzerindeki bir yeri seçip,o yerin tarihini araştıracaklardı.

Öğrenciler sandalyelerini gıcırdatarak ayağa kalktı ve Baekhyun hocasına bir grup arkadaşı bulacağının zaman alacağını söyledi. Kimse onu sevmediğinden,herkesin onunla grup arkadaşı olmaktan rahatsızlık duyacağından tek başına yapmayı tercih ederdi. Öğretmeniyse aldırış etmedi.

Baekhyun projeye başlamak için kitaplarını çıkarmak üzereydi ki omzundaki hafif dokunuşu hissetti. Kyungsoo yanı başında gülümsüyordu.

''Merhaba Baekhyun!'' dedi Kyungsoo her zamanki coşkusuyla.

''Um...hey.'' Baekhyun ondan daha az coşkulu çıkan ses tonuyla konuştu. Kyungsoo'yu sevmiyor değildi, sadece bu denli heyecanlı davranamıyordu.

'' Ah şey,benimle grup arkadaşı olmak ister misin?'' Ceylan gözlü çocuk sordu.

''Jongin ile yapmayacak mısın sen?'' diye sordu Baekhyun.

''O bizim sınıfta değil unuttun mu?''

''Oh..'' Bu beklediğinin dışındaydı. ''Doğru..''

''Yani benimle birlikte yapmak istiyor musun?''

''Olur.'' Baekhyun bir gülümseme ile kibarca kabul etti.

Kyungsoo, Baekhyun'un yanına bir sandalye çekti ve o da kendi kitaplarını çıkarttı. Öğretmen ,gelecek pazartesiye vermiş olduğu proje için dersin geri kalanını onlara bırakmıştı.

''Peki seçmek istediğin bir yer var mı?'' Kyungsoo proje araştırması için Baekhyun'a görüşünü sordu.

''Herhangi bir yer olur,farketmez.'' dedi Baekhyun.

RUMORS (Çeviri)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin