Sedmi intervju

370 32 7
                                    

Osobu za ovaj intervju izabrala je Lola_Zauvijek,a to je Klara_Swift.Čitajte njenu priču Wattpad pisac.

1. Reci nešto o sebi

Zovem se Klara,dolazim iz Hrvtske.Obožavam pisati i čitati jer me to ispunjava i pruža mogućnost bježanja u neki drugi,nestvarni svijet. Imam prijateljicu Mateu koja me podržava u mom pisanju,ona je moj najveći kritičar.Jednog dana bih voljela posjetiti Veronu,New York i London.Romantična sam duša i definitvno me možete osvojiti nekim romantičnim romanom.

2.Kako si saznala za Wattpad i kad si odlučila objaviti svoju prvu priču?

Jedna cura je na Facebooku postavila link svoje priče na Wattpadu.Otvorila sam link i evo me ovdje sada.Isprva nisam bila baš spretna sa Wattpadom,blago rečeno nisam imala pojma gdje se objavljuje priča,a kamoli novi nstavak.Sa vremenom sam sve više napredovala i objavila svoju prvu priču.

3.Kada si počela pisati?(uopšte ,ne na Wattpadu)

Iz početka bile su to neke kratke priče koje su se nalazile na mom lap-topu.Kasnije sam objavljivala na jednoj stranici,ali nije bilo puno čitaoca.Kroz vrijeme sam dobijala puno ideja koje sam počela koristiti.Puno mojih priča stoji nedovršeno,ali imam nadu da ću ih jednog dana dovršiti.Još uvijek čuvam svoju prvu priču iako je jako loša,ona je dio mene.Jedan dio slagalice mojih priča.Počeci mojeg pisanja krenuli su u školi kada smo morali pisati pjesme i sastavke(čak sam jednom i neku nagradu osvojila).Kasnije se to tek razvilo u nešto više.Moje pisanje se sa vremenom nadograđuje i tako će biti zauvijek.

4.Kako se rješavaš blokade?

Kada dođe do blokade jednostavno potražim inspiraciju u nekoj pjesmi ili citatu.Moj viječni lijek protiv blokade su pjesme Taylor Swift koja ima ljubavne i stvarne pjesme.

5.Ima li neki citat koji ti se posebno sviđa,koji te posebno inspiriše?

Naravno da ima. "Pogledaj oko sebe.Čovječe,pokreni se.Uživaj u svemu.Cijeni što imaš.Živi snove.Ljubi.Voli.Plači.Smij se.Nemoj ostavljati iza sebe prazne stranice.Čak i loš pisac može napisati dovoljno dobru životnu priču."

6.Šta je najvažnije da bi se napisala dobra priča?

Rekla bih da je to originalna ideja.Nažalost,sve je više knjiga koje liče jedna na drugu.Uvijek se trudim izmisliti nešto originalno i posebno o čemu još nije pisano.

7.Imaš li još neki hobi osim pisanja?

Volim trčati i šetati.

8.Koji su ti ciljevi u životu?

Željela bih upisati srednju medicinsku školu i pomagati djeci sa autizmom.

9.Šta bi poručila svojim čitaocima?

Hrabro istupite pred ljude i pokažite im tko ste zapravo.Ako vas ne prihvate oni su na gubitku jer svatko od vas ima nešto posebno u sebi,nešto što upravo ja volim kod vas.

Hvala Klara_Swift što je odvojila vrijeme za ovaj intervju.Pišite u komentarima koga želite sljedećeg!

Intervjui sa piscima Where stories live. Discover now