Šesti intervju

365 38 1
                                    

Osobu za ovaj intervju izabrale su adelisa_story i MarcelaHStyles,a to je -Knock_Knock-.Ako imate talent za pisanje,ali nemate ideju ideju za priču idite na njen profil i tamo ćete naći ideje.

Reci nešto o sebi

Zovem se Kristina. Ne mogu se okarakterisati kao obična tinejdžerica jer se razlikujem od svojih vršnjaka. Ne,ne mislim da sam posebna,samo sam drugačija. Volim čitati i pisati, to me ispunjava.

2. Kako si saznala za Wattpad i kad si odlučila objaviti svoju prvu priču?

Za Wattpad sam saznala zahvaljujući svojoj prijateljici koja me je nagovorila da napravim profil.Svoju prvu priču sam objavila nakon što sam napravila profil.

3. Da li čitaš priče koje su napisane na osnovu tvoje ideje?

Da,imam zbirku svojih ideja koje drugi uzimaju.

4. Da li svojim likovima daješ svoje osobine,osobine ljudi iz svog okruženja ili su to potpuno izmišljeni likovi?

Svakom liku dajem neke svoje osobine,svoje mane,ono što jesam,ono što želim biti i ono što ne želim biti.Svaki moj lik je zapravo dio mene i moje mašte.

5. Kako si otkrila talenat za pisanje?

Mislim da nemam talent za pisanje, ali se trudim i radim na tome da moje pisanje bude bolje.

6. Da li si imala tremu kada si počela objavljivati svoju prvu priču?

Jesam.Bila sam vrlo nesigurna u vezi prve priče. Nisam bila baš iskusna i moje pisanje tada nije bilo dobro.Niko mi nije želio ukazati na moje greške sve dok ih nisam sama ispravila.

7. Koja ti je omiljena knjiga?

Teško mi je izdvojiti omiljenu,jer svaka knjiga ima neku svoju poruku. Ako baš moram birati to je onda sve od Johna Greena,Agathe Christie i Marije J. Zagorke.

8. Ima li neka knjiga koju bi preporučila čitaocima?

Ja lično obožavam knjige Agathe Christie, pa preporučujem svima da pročitaju,ako već nisu,Ubistvo u Orijent ekspresu. Svaka njena knjiga je odličan splet misterije i kriminala.

9. Šta bi poručila početnicima na Wattpadu?

Početnicima bih poručila da što više pišu, da ne odustaju.Vježbom se postaje bolji.Također, čitanje književnih djela je bitno jer se time obogaćuje vokabular. Na kraju,trud se uvijek isplati.

Hvala -Knock_Knock- što je odvojila vrijeme za ovaj intervju.
Sad vi u komentarima pišite koga želite sljedećeg.

Intervjui sa piscima Where stories live. Discover now