001

39 1 0
                                    

Ik loop samen met Lorena door de gangen van school. Het is net pauze geweest en we lopen naar het biologie lokaal. Als we de klas binnen komen gaan we meteen achter in de klas zitten, voor ons zitten Youri en Rick ook wel de vervelende tweeling genoemd. De naam zegt het al ze zijn echt súper vervelend. Ze irriteren altijd iedereen, ik snap niet hoe hun moeder met hun kan leven. Lorena en ik pakken onze biologie boeken en praten ondertussen over Owen. Tot dat meneer Rietsma ons onderbreekt. 'Stilte graag, ik wil beginnen.' Ik schop zachtjes onder de tafel tegen het been van Lorena en als ze me aankijkt rol ik met me ogen. We hebben echt een hekel aan die man. Hij doet of die altijd alles weet, hij kan geen orde houden en hij stinkt ook nog is uit zijn mond. Gelukkig gaan we deze les een film kijken, niet dat het een leuke film is ofzo. Nee we gaan een natuurfilm kijken. De helft van de klas zit dan toch op zijn telefoon want die man zit zo in de film dat hij niet eens op de klas let. Lorena en ik zijn gewoon rustig aan het praten met elkaar via whatsapp. Tot ik een melding binnen krijg dat Daan iets Tweet, er staat in: 'laten we anders een #AskDaan gaan doen!' Ik laat het aan Lorena lezen en beiden openen we onze Twitter om hem te gaan tweeten. Ik stuur een paar vragen naar Daan en ondertussen let ik op of meneer Rietsma niet onze kant op kijkt. Als ik zie dat die niet kijkt vraag ik aan Daan hoe zijn dag is en of die me wilt volgen. Na ongeveer 2 minuten komt er op me telefoon te staan: 'Daan Zwierink heeft je vermeld' en daarna 'Daan Zwierink volgt je nu' Ik begin heel hard te schreeuwen in de klas: 'Daan volgt me gewoon.' De hele klas kijkt mijn kant op en Meneer Rietsma kijkt me boos aan en zegt: 'Sophie blijf jij na de les maar even zitten.' Ik stop me telefoon maar in me tas en bekijk die stomme film.

Als iedereen de klas uit is blijf ik zitten. 'Waarom schreeuw je door de film heen? Ik vind het een beetje respectloos. Wij kijken met ze alle een film en jij schreeuwt er zo door heen.' 'Euh meneer, me idool volgt me op Twitter dus ik werd een beetje gek.' Vertel ik zo snel mogelijk. 'Oh oke, ik wil niet dat je dit nog een keer doet anders stuur ik je er uit.' 'Ja is goed meneer mag ik nu gaan anders mis ik me volgende les.' 'Ja ga maar snel.'

Na een lange dag school plof ik neer op me bed. Ik bekijk me poster van Daan die boven me bed hangt, wat is het toch een leuke jongen, denk ik bij mezelf. Ik pak me laptop er bij en ga aan me geschiedenis presentatie werken die ik samen met Lorena moet doen. Ik moet hem vrijdag afhebben en het is vandaag woensdag. Ondertussen whatsapp ik ook met Lorena en sturen we elkaar spraakmemo's over hoe we alles gaan doen. We konden natuurlijk ook Skype maar dan waren we te veel over andere dingen aan het praten. Na ongeveer ander half uur waren we klaar met de presentatie. Ik loop naar beneden en ga op de bank naar XITE luisteren. 'Mam wanneer gaan we eten?' 'Als je broertje Wessel thuis is.' 'Pff, als hij nu niet geselecteerd was voor de kampioenschappen van trampolinespringen hadden we nu al lang gegeten.' 'Wees is blij voor je broertje, hij doet het super goed.' 'Ja-ha ik ben super trots op hem, maar nu heb ik gewoon honger.' Als ik me blik weer richt op de tv zie ik staan 'next Mainstreet Ticket To The Moon' ik zet de tv al wat harder en zing het hele nummer mee.

Na het eten, zet ik me bord in de vaatwasser pak een toetje en eet die snel op. Daarna loop ik naar boven. Ik pak me telefoon van me bed af en loop naar de badkamer. Ik trek me kleding uit en doe het in de wasmand, ik zet op me telefoon Mainstreet aan en zet de douche aan, ik ga onder de warme stralen staan en zing gezellig met de jongens mee.
Na een douche van ongeveer een half uur, droog ik me af en ondertussen lees ik een appje van een jongen uit me klas Thomas heet die: 'Hey Sophie we zijn morgen eerste twee uur vrij kan je lekker langer blijven liggen, ik wil ook wel bij je liggen hoor..' Ik zucht, wat moet dat kind van me. Ik stuur maar 'Dankje dat je er verteld, en nee bedankt ik lig liever alleen.' terug en meteen reageert die niet meer. Ik whatsapp Lorena dat we eerste twee uur vrij zijn. Maar die had blijkbaar ook al een bericht van Thomas gekregen. Ik trek me pyjama broek aan en doe een oud nike shirt aan en loop dan naar me kamer waar ik me spullen voor morgen klaar leg. Ik maak nog wat huiswerk maar ga dan om half 11 toch maar in bed liggen om te slapen. Ik stuur iedereen nog een goodnight berichtje, en ga dan nog heel even op Twitter. Ineens 13 volgers er bij, komt dat doordat Daan me getweet heeft? Naja het zal wel. 'Slaaplekker iedereen.' Stuur ik en leg me telefoon op het nachtkastje neer.

Lucky fan?Where stories live. Discover now