ENDİŞE

1.1K 61 10
                                    

Eve girdiğimde annem yemek yapıyordu babam işten gelmemişti.Kardeşlerimde evde televizyon izliyordu.Koşarak anneme sarıldım kısa zamanda olsa çok özlemiştim ailemi.Annem benim için ayrı bir öneme sahipti herzaman bana destek oldu zor zamanımda benimle ilgilenen şevkat ve sevgi gösteren tek insandı.Anneydi sonuçta bunlar ona ağır gelmezdi ama nasıl bir şevkat hata bile yapsak azalmayan bir sevgi yüce rabbimin mucizesiydi.Odama gidip eşyalarımı yerleştirdim ve anneme yardım etmek için mutfağa doğru ilerledim.Annemle beraber akşam yemeğini hazırladık o sırada babamda içeriye girdi.-Hoşgeldin baba !. diye bağırdım babamda sesimi duyar duymaz cevap verdi.-Sende hoş geldin kızım.Dedi ve ellerini yıkayıp masaya geldi.Oturmadan önce babama sarıldım o da bana sarıldı belli ki o da beni özlemiş gözleri nemlenmişti.

Yemeğimizi yedikten sonra masayı topladık annemle ve odama geçip dinlenmeye karar verdim.Kamp benim için ömrüm boyunca unutmayacağım hatıralarla dolu geçti.Salih bana nasıl aşık olabilirdi hiç belli etmemişti açıkçası.Belkide o da korkmuştu benim tepkimden .Sonuçta onu sevmeme ihtimalimde olabilirdi ona göre gerçek tabiki öyle değildi .Onu kendimden bile sakınacak kadar çok seviyordum tabiki .Bu hiç değişmeyecek olan tek gerçek.Dolabımı karıştırırken gözüme bir kitap takıldı.kitap Nazım hikmet e aitti ."Ne güzel şey hatırlamak seni"adlı kitabıydı.Kitaptaki bir bölümü okumaya başladım...


Ne güzel şey hatırlamak seni : 

ölüm ve zafer haberleri içinden, 

hapiste 

ve yaşım kırkı geçmiş iken...

Ne güzel şey hatırlamak seni : 

bir mavi kumaşın üstünde unutulmuş olan elin 

ve saçlarında 

vakur yumuşaklığı canımın içi İstanbul toprağının... 

İçimde ikinci bir insan gibidir 

                                            seni sevmek saadeti... 


Herkes aşkı başka yaşıyordu Nazım Hikmette öyleydi tabi onun şiirlerini okurken kendi sevgimin küçüklüğünü hissediyordum sanki bir insan kendinden kat ve kat birine daha çok değer verebilirmiydi .Biz henüz tercih yapacak duruma düşmedik salih için başka bişeyden vazgeçmek zorunda kalmadım yada onun için vazgeçmem gereken bir durumda bulunmadım eğer bulunursam sevgim azalırmıydı yada dahamı çoğalırdı emin değildim .Aynı şekilde o benim için birşeyden vazgeçermiydi yada zamanla sevgisi azalırmıydı bundanda emin değilim ama içimdeki aşk kesinlikle gerçek bir aşktı bundan emindim ...

Yatağıma uzanıp uyumaya çalıştım daha birkaç saat olmuştu ama salihi çok özlemiştim.onu düşünerek uykuya dalmıştım.Sabah telefon alarmıyla uyandım hemen yataktan fırladım ve üstümü değiştirdim . Formamı giydikten sonra uzun kumral saçlarımı düzleştirdim ve biraz rimel ve parlatıcıyla hafif bir makyaj yaptım .Çantamı alıp ayakkabılarımı giydim ve evden çıktım.Kapının önünde bir gül vardı eğildim ve gülü elime aldım kim bırakmışsa dikenlerini temizlemişti .Kafamı kaldırdığımda yolun başında Salihi gördüm bana karşı gülüyordu .Bu bana verdiği ikinci güldü ve bunuda salih için ayırdığım sandığıma koymak için saklayacaktım .Hızlı adımlarla ona doğru ilerledim.

-Günaydııın.Diyerek ona karşı gülümsedim. - Sanada günaydın canım.Diyerek karşılık verdi bana ve eğilip yanağımdan öptü .Bu duruma alışmalıydım her an hecandan ölecekmişim gibi hissetmemeliydim artık .Beraber lisenin önüne geldiğimizde salih biranda elimi tuttu .-İçeriye böyle girmesek olur mu .Dedim ve elimi çektim .-Ama biz artık arkadaş değiliz ki . -Olsun ben utanırım öyle.Diyerek karşılık verdim. -Tamam o zaman sen rahat hisset önemli olan bu .Dedi ve beraber sınıfa girdik.Sırama geçtim salihte yanıma oturdu -Artık yan yana oturalım mı senden uzak kalmak istemiyorum.Dedi bu bir bakıma banada iyi gelirdi çünkü onu görmek için sürekli arkama bakmak zorunda kalmayacaktım.-Tamam .Diyerek tevbessüm ettim. Biz son sınıftaydık bir dahaki seneye üniversiteli olacaktık belkide ayrı düşecektik birbirimizden.Yarı dönem bitmek üzereydi sınavlar başlayacaktı iki gün içinde acilen derslere ağırık verip çalışmam gerekiyordu . Oldum olası yaşlılara acırdım hem şevkat hem acıma duygusuydu bendeki bu yüzden yaşlı bakımı okumayı düşünüyorum ilerde bunun için çok çalışmama gerek yok ama yinede derslerimin düşük olmasını istemedim hiçbir zaman.Salih ne istiyordu bilmiyorum zaten varlıklı bir ailesi vardı ne isterse onu okuyabilirdi.


Öğretmen sınıfa girdi ve derse başladı .Tenefüs aralarında salihle şakalaşıp eğleniyorduk dersin sonunda öğretmen sınav tarihlerini verdi ve sınav konularını da not etmemizi istedi.Notları alırken salihte not tutuyordu bazı anlar onu izlerken buluyordum kendimi .Ders bittikten sonra salihle beraber sınıftan çıktık ve yürümeye başladık.

- Güler sınavlardan önce ders çalışalım mı ?

-Olur yarın çıkışta kütüphanede çalışırız işin yoksa.Dedim ve biraz morali bozulduğunu farkettim.

-Ya bizde çalışsak olmaz mı ?

-Kütüphanede çalışsak daha iyi olur .Dedim ve iyimser bir tavırla gülümsedim.

-Tamam o zaman yarın görüşürüz şimdi ben futbol maçına gidiyorum .

-Tamam benimde voleybol seçmelerim var . Dedim vedalaştık voleybol için spor kulübünün önüne gittim .Voleybol için topları alıp bahçeye çıktık ısınma hareketlerini yaptıktan sonra elemeler başladı .Elemeler bittikten sonra elenenler evine döndü seçilenler antreman tarihleri için öğretmenin odasında toplandı bende tabiki seçilmiştim.Antreman tarihlerini alıp üstümü değiştirdim ve çıktım . Okulun bahçesinden salihin futbol antremanı yaptığı saha görünüyordu ve o uzaklıktan salihi seçebiliyordum biraz onu izleyip eve doğru yürümeye başladım.


Eve gittiğimde o kadar yorgundum ki etlerimin ağırdığını hissediyordum.Hemen banyoya girdim sıcak bir banyo iyi geldi.Banyodan çıkınca annemin yanına gidip televizyon izlemeye başladım.Oturduğum yerde uyuya kalmışım annem üstüme örtü örtmüştü uyandığımda midemin yandığını hissettim . Mutfağa gidip bir kaç bardak su içtim ancak midemin yanmasını durdurmuştu.Yemek hazırdı ve yemek yiyip odama gittim uyumaya devam ettim .Sabah kalkıp hazırlandım ve evden çıktım etrafa baktığımda salih yoktu dün ona söylediklerimi yanlış mı anlamıştı bilmiyorum ama umarım öyle değildir.Okula vardığımda salihi görmek umuduyla etrafıma bakıyordum.Sınıfa girdiğimde salih yoktu bugün okula gelmemişti onun için endişelenmeye başladım onu aradım ama açmıyordu telefonunu.Öğretmenden salihin ev adresini alıp okuldan kaçtım .Biliyorum bu yaptığım doğru değildi ama onun için gerçekten endişelenmiştim.Otobüse binip adreste yazan yere doğru gittim.Salihin evi çift katlı villaydı bahçeli ve geniş bir evdi gerçek anlamda güzel bir evdi .Evin dış görünüşü krem rengi ve turuncu tonlarındaydı bahçedeki yeşillikler evi şirin gösteriyordu.Zile bastım ve heyecanla beklemeye başladım.Kapıyı mini etekli orta yaşlı bir bayan açtı.

-Buyurun. Dedi ve ifadesiz yüzüyle benden cevap beklemeye başladı .

-Ben salih için gelmiştim bugün okula gelmedi de.

-Bir saniye haber vereyim .Dedi ve gitti bende beklemeye başladım .Evin içi o kadar genişti ki bizim salonun on katı kadar vardı .Evin içi altın rengi ve krem tonlarında bürünmüş objeler koltuklarla bezenmiş oldukça lüks bir evdi. Kadının geldiğini gördüm ve bana doğru gülümseyerek -Buyurun sizi bekliyor salih bey.Dedi ne kadar farklı bir yaşam tarzı varmış hiç böyle birşey hayal etmemiştim .Salihin odası ikinci katta koridorun sonundaymış uzun bir koridordan sonra kapıyı tıklattım içeriden -Giiir. Dİyen salihin sesini duymamla çok heyecanlandım doğrumu yapıyorum bilmiyorum sonuçta onun yatak odasına girmek utanç verici bir durum.Kapıyı açıp salihi karşımda görünce donup kaldım kalbimin atışını kulaklarımda hissedebiliyordum.Salih gülümseyerek bana sarıldı bu kadarı bana çok fazlaydı soğuk ter döküyordum yüzüm kızardı nefesim daraldı biran gözlerim karardı ve yere düştüğümü hissettim.

Benim DünyamNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ