İnançlılar

72 5 1
                                    

Kan kusan alevden sonra inançlıları terhis ettiler.Benide ordudan attılar.Köyüme gittim.Ailem çok zor durumdaydı.Vergiler arttıkça artmış olmasının yanında vermeyenlerin kellesini meydanda uçurmaya başladılar.


Bir süre sonra tüm inançlıları bizim köye ve çevre köylere sürmeye başladılar.İnancını satıp Teomana iman edenler altına boğuldu,çiftlikler arsalar verildi.Onlar zayıf olanlardı.Hiçbiri 1 yıldan fazla zenginliği yaşayamadan malları elinden alınıp şehre götürüldü.Çiftlikler ise yeni zayıflara verildi.


Zayıf ların hepsi kandırıldığında Teoman üstümüze generalimiz Halidi gönderdi.Fatihin inançlı olacağını tahmin etmemeişti.Bizi alıp ormanın içinden geçirdi.Elfler savaş halindeydi,hiçbiri bize engel olmadı.Kıyılara kadar geldik.Gemiler inşa edip buraya geldik.Bu kaleyi yapmak 2 yılımızı aldı.Keşke sade zamanımızı alsaymış binlerce canada mâl oldu.


Erdemin son sözü aklıma çok takıldı."Canınıza ne mâl oldu?"

Erdem

-Ejderhalar buranın evcil hayvanıdır Osman orklar ise karıncaları,aklına gelemeyecek kadar yaratıkla çarpıştı babalarımız.Ailemi iskeletler yüzünden kaybettim.Eşim ise onların elinden tek kurtarabildiğim oldu.Sonra sevdik birbirimizi,şimdi ise doğacak olan çocuğum tüm acımı dindiriyor.Elfleri kalemize almamızın tek sebebi birbirimize muhtaç olmamız.Onlar Teomandan kaçtı bizde savunacak asker bulduk.



Osman

-Hikâyenin devamını yarın anlatırsın sabah erken kalkmamız gerek,Ethemle çok işim var

Erdem

-Hanım arkadaşlara odalarını göster


Kadın bize bi odaya kadar eşlik etti.Sonrada kocasının yanına gitti.

Osman

-Ethem sabah erken kalkalım,eminim elflerin çoğu çadırda yatıyodur.Şehir ormanına oduna gidersek yeniden hayat kuracağımız parayı elflerden kazanırız.

Ethem

-Sabah olsunda sonra konuşuruz bu işleri,şimdi uyumana bak.

Bir Krallığın DoğuşuHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin