Capitolul 5 - interogatoriu

15 0 0
                                    

Seraph mi-a adresat un zambet care nu semnifica prea multe , era mai degraba un zambet care spunea doar : "Acum astept sa ma bombardezi cu intrebari. " Oarecum , asa si trebuia sa fie .. Adica , se stie ca vampirii si varcolacii se razboiesc de secole si doar nu era de asteptat ca eu sa pun capat unei asemea situatii . Oricum , pentru o fractiune de secunda , mi-am zis sa imi alung acest gand . Ceea ce era cu adevarat important , era ca mai aveam un aliat in luptele noastre crancene cu strigoii ...si inca ce aliat , chipes , inteligent si puternic . Da , asta era ce conta . Meditatia mea a durat foarte putin caci dragul meu Tymen s-a gandit ca era momentul sa intervina .

 -Aveti de gand sa urcati in masina odata ? N-avem timp de ocheade !

Cu siguranta observase scurtul zambet al lui Seraph ce-mi fusese adresat . Oricum , el il chemase sa ni se alature ,iar acum , daca stau si ma gandesc .. Tymen stia ca Seraph e varcolac , stia ca reactioneaza sub impulsuri , ca doar asa sunt toti varcolacii , cel putin asa-mi spunea bunica mea care a avut de a face cu ''astfel de specimene'' : "Cand sunt nervosi , mintea le zboara in alta parte , sunt precum niste monstri . Oameni are trebui sa se teama de ei , nu de noi " .

Mi-am oprit scurta meditatie care cu siguranta avea sa continue dupa ce ma voi urca in masina , l-am luat pe Seraph de mana si pot sa va spun cu mana pe inima ca in gestul meu nu puteai gasi nici macar o firimitura de romantism .

Urcasem , si evident eu eram din nou in spate cu Seraph si pentru numele lui Dumnezeu , era cam imposibil sa nu-i spun nimic , sa nu-i adresez nici macar o amarata de intrebare , ci doar sa ma prefac ca totul e normal . Oricum '' normalitatea'' era cam imposibila in cazul meu . Insa , chiar atunci cand imi facusem curaj ...

 -Esti bine ? spuse Seraph , iar apoi imi adresa un cu totul alt zambet , fata de cel precedent , un zambet strengaresc , iar apoi isi trecuse mana prin parul care revenise la culoarea lui naturala de blond. Ma impresiona .. El , grijuliu ? Ce tocmai il apucase ? Adica , nici nu ne cunosteam , deci nu avea de ce sa ii pese , sau.. doar eu nu-l cunosteam ?

  -Ar trebui sa nu fiu ?  am spus eu pe un ton care trebuia sa para unul de uimire , insa se vedea de la o posta ca ceea ce incercam sa fac era o incercare fortata.

 -Ah , da .. tu esti fata aia '' razboinica '' nu ? spuse acesta apoi scoase un chicot de amuzament . ''Razboinica'' ? Ce apelativ dragut imi gasise prietenii mei.. Cu siguranta era vina lui Jacob , ca doar scumpul meu verisor putea sa faca asemenea glume nesarate .

-Jacob..am spus eu soptit , probabil Seraph ma auzise si voia sa ma completeze insa nu i-am dat ocazia si am continuat : - Stii , acum eu trebuia sa te interoghez pe tine , nu invers , si da eu sunt asa-zisa razboinica , cred . am continuat eu , in timp ce ma gandeam ca ironia mi se citea

pe fata .

-Ma asteptam la asta inca de cand a fugit Danelle , deci poti incepe . spuse Seraph , fiind vizibil neafectat de afirmatile mele .

-Bun , deci.. De cat timp esti varcolac ? De ce esti cu noi ? Ce scopuri ai ? De unde o stii pe Danelle si de unde stii atatea despre mine ? am spus eu rapid , aproape nemaiputand respira , incercand sa adopt o fata inexpresiva precum a tipului din fata mea .

Seraph vazand cum reactionez , a chicotit usor si mi-a daruit un zambet ce parea a fi destul de fals si care orice exprima , insa numai amuzament nu . Daca cineva mi-ar fi citit gandurile ar fi crezut ca eu sunt cea ciudata , insa , spre deosebire de ceilalti eu chiar nu stiam nimic despre Seraph si-mi parea ciudat orice imi spunea. Mi se parea ca ascunde ceva fata de mine inca de la inceput , insa acum as putea sa jur ca nu e vorba doar de faptul ca e varcolac . O sa astept momentul sa fim singuri pentru a-i adresa si aceasta intrebare , pentru ca , daca as face asta acum , Tymen mi-ar sari in cap , la figurat vorbind .Ups .. uitasem ca Tymen putea sa-mi citeasca gandurile si la inceput m-am panicat putin , insa apoi mi-am amintit ca tocmai el imi spunsese la un moment dat ca nu poate face doua lucruri deodata si ca atunci cand citeste gandurile oamenilor nu mai e capabil sa faca altceva . Scurtul meu moment de cugetare a fost intrerupt , destul de tarziu ce-i drept de unul din tipii aratosi din masina si evident acesta era Seraph , de aceasta data .

- M-am nascut varcolac. Sunt cu voi pentru a scapa de strigoi , fiindca si noua varcolacilor au inceput sa ne faca probleme si evident scopul meu sau mai degraba al haitei mele este de a va ajuta sa scapati de uscaturile astea . Si ca tot ai intrebat de Danelle , povestea dintre mine si ea e putin mai lacrimogena pentru un vampir , iar despre tine , te asigur ca nu stiu mai multe decat mi-au spus prietenii tai . mi-a replicat acesta , fara nici o expresie pe chip . Probabil chiar spunea adevarul , cel putin , pentru un moment asa credeam . Deci ..taria de care dadea dovada e posibil sa fie doar la exterior ? am cugetat in sinea mea . Oricum , mi-am zis sa o las asa cum a picat si sa nu incerc sa scormonesc mai mult pentru a nu-l face sa retraiasca niste momente probabil destul de neplacute .


 *NEEDITAT

Hei cititori , vad ca v-ati mai ''inmultit'' de cand nu am mai publicat . Astept parerile voastre in comentari :) .








Run ! Nightmares come true !Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα